Przepis na cortez

Powiązane przepisy:

Dziś kilka słów o gorzkiej czekoladzie Cortez z chilli i solą morską. Udane połączenie? Zdecydowanie tak! Tematem naszej pierwszej recenzji produktów marki Cortez była ciemna tabliczka (50 % kakao) z Zobacz więcej
Ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi 5.00 / 5 5 1 / 5 2 / 5 3 / 5 4 / 5 5 / 5 74 votes, 5.00 avg. rating (99% score) Do słodyczy zawsze miałam ogromną słabość. Zwłaszcza do czekolady. Zobacz więcej
ania_1703
ania_1703 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Naturalna kuchnia
Ulubieńcy września 2016

Ulubieńcy września 2016 64

Wrzesień dobiegł końca, więc pora na podsumowanie tego letnio - jesiennego miesiąca. Ma on dla mnie specyficzny klimat i zapach i na pewno lubię go bardziej niż obecnie panujący październik, jednak Zobacz więcej
"Biochemia dowodzi, że nie ma różnicy pomiędzy miłością a dużą tabliczką czekolady." Adwokat Diabła. Siedząc pod ciepłym kocem obserwuję posypane cukrem pudrem popołudnie. Popijając gorącą czekoladę, Zobacz więcej
Czekolady Cortez to ręcznie formowane i zdobione tabliczki, bogato okraszone dodatkami smakowymi, w postaci orzechów, owoców i przypraw. Za czekoladami Cortez stoi krajowy producent z siedzibą w Zobacz więcej
Po szarpanej gąsce pora na kolejną postburgerową propozycję – peklowaną wołowinę czyli słynny amerykański corned beef. Na razie mam dla was przepis na samo mięsko, tu natomiast znajdziecie instrukcję Zobacz więcej
C'est une recette de mon enfance que me fesait ma grand-mère. Elle n'aimait pas le gaspillage et donnait toujours une dernière chance aux fruits et légumes qui étaient fripés, peu atractifs -et Zobacz więcej
Nazwa: Corte alle Mura Szczep: Chianti Miejsce pochodzenia: Włochy Rodzaj:czerwone, wytrawne Zawartość alkoholu:12,5 % Rocznik: 2013 Miejsce zakupu:otrzymałam w prezencie Ocena końcowa: 4/6 Po Zobacz więcej
manoria
manoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uczta dla podniebienia
Corden bleu

Corden bleu 371

Cordon bleu jest często nazywany kotletem szwajcarskim, zazwyczaj jest robiony z cielęciny, ale równie dobrze może to być filet z kurczaka lub indyka. Moim zdaniem jest to ciekawa propozycja na Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Babeczki na każdą pogodę

Babeczki na każdą pogodę 87

Wspaniałe polskie lato zawitało na dobre. Trudno mi się zmusić, aby wejść do kuchni i przygotować coś wykwintnego i wspaniałego. Każdą wolną chwilę spędzam z dziećmi w ogrodzie. Razem cieszymy się Zobacz więcej
Jak zapowiedzieliśmy, tak zrobiliśmy. Czekoladowa Lista już jest! Obejmujewyłącznie tabliczki. Nie ma na niej pralin, trufli ani pitnych czekolad. Będzie aktualizowana na bieżąco – po publikacji Zobacz więcej
Pomidory, chociaż dziś podaje przepis na spaghetti, to o nich chce troszkę napisać. Historia pomidora jest dość fascynująca. Początkowo był on uprawiany w środkowo amerykańskim plemieniu Mexików i Zobacz więcej
Idą Walentynki, więc pomyślałam, że zaproponuję Wam coś na tę okazję: Indyk w sosie czekoladowym. Czekolada to słodki afrodyzjak, który jest niezbędnym składnikiem romantycznej kolacji Walentynkowej, Zobacz więcej
dla niemowlaka od 10 miesiąca życia Składniki: 2 duże dojrzałe awokado 2-4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżki miodu surowego 1 łyżka proszku kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego łyżeczki ekstraktu z Zobacz więcej
Ruszamy z nowym wspólnym konkursem Faceta i kuchni oraz portalu o winach dotrzechdych.pl. WYNIKI KONKURSU: Zestawy winnych czekolad z australijskiej Cocoa Farm otrzymują: Magdalena Wójcik, Karolina Zobacz więcej
Zapraszam do lektury recenzji trzeciej czekolady marki Cortez. Tym razem, będzie o mlecznejmalinowej z nutami cytrusów oraz pieprzu. Pierwsze wrażenie – jak najlepsze. Przez okienko widać apetyczną, Zobacz więcej
Mleczna tafla plus orzechy laskowe i płatki migdałowe.Z jednej strony nic odkrywczego, z drugiej – smakowy pewniak. Czekoladę pokrywa warstwa płatków migdałowych, „nakrapiana” gdzieniegdzie dużymi, Zobacz więcej
12 października 1492 roku Krzysztof Kolumb dopłynął do wybrzeży Karaibów, odkrywszy przy tym dla Europejczyków nowy ląd. Kulinarną konsekwencją tego wypadu jest przywiezienie na Stary Kontynent między Zobacz więcej
Zaczęło się od Azteków, którzy jako pierwsiznali i wykorzystywali wanilię.Nie wiadomo jednakjak wpadli na pomysł, żeby strąki nasiennewanilii sparzyć i później na słońcu przez kilka miesięcy suszyć i Zobacz więcej
Po ciemnej czekoladzie made by Cortez,przyszła pora na białą. To kolejna, całkiem urodziwa tabliczka z Zabierzowa, oferowana pod marką Cortez. Zgodnie z przyjętym przez producenta formatem, tu również Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: