Kuchnia turecka, wielu z nas kojarzy się głównie z budkami z kebabem, gdzie najczęściej jest serwowany z mięsem wieprzowym lub drobiowym, a do tego zalane ogromną ilością sosu, nic bardziej mylnego
Zobacz więcej
Po raz kolejny poznański Stary Rynek gości jeden z największych plenerowych festiwali w Polsce - Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Pięciodniowa impreza oferuje smakołyki z całego kraju, w tym wiele
Zobacz więcej
Poniżej zamieszczam informację prasową od Organizatorów Festiwalu Dobrego Smaku. Festiwal Dobrego Smaku: gotuj z najlepszymi kucharzami Od 24 maja do 27 maja trwać będzie w Łodzi Festiwalu Dobrego
Zobacz więcej
Zacznę od tego jak wyglądały moje poszukiwania mydła idealnego. Nadszedł taki czas kiedy zaczęłam mieć dość drogeryjnych mydeł i żeli pod prysznic, nie mogłam znieść ich sztucznego, chemicznego
Zobacz więcej
Najbardziej lubię spacery jesienią. Kiedy jest lekko chłodne powietrze, a słońce przyjemnie dogrzewa mnie w głowę. Liście melodyjnie trzeszczą pod nogami, aż nie chce się zakładać słuchawek z oklepaną
Zobacz więcej
Pomysł zgapiony z : http://nevininyemekleri.blogspot.com/2014/02/ispanakl-cicek-pide.html Kształt taki sam jak w przepisie na pizzę coronę którą zamieściłam jakiś czas temu .Nadzienie jest tylko inne
Zobacz więcej
Olsztyn, miasto położone wśród jezior i lasów, przywitało nas ulewą :) Ale później było już tylko lepiej. O mieście poczytacie TUTAJ. W tym miejscu chcę napisać o tym co jadłam. Restauracja Kawiarnia
Zobacz więcej
Witajcie! Dziś opowiemy Wam o kimś kto uważa, że gotowanie nie musi być nudnym "staniem przy garach" ale może być ciekawym sposobem na spędzenie wolnego czasu. Dlaczego? No a gdzie jest serce każdego
Zobacz więcej
Kto z Was przeogromnie żałuje dzieci, tych zaniedbanych i doświadczających przemocy,o których czytamy w gazetach..? Kogo z Was przechodzą dreszcze na widok zdjęć wychudzonych i rannych psów,
Zobacz więcej
Więc jestem. Środek lata, nowy aparat, nowy blog, nowa... ja? Może nie do końca - przecież jestem tą samą osobą, jedynie myślenie trochę inne. Ktoś tutaj niedawno napisał, że "blogoterapia" to całkiem
Zobacz więcej
Nawet jeśli nie chcesz przechodzić na dietę bezglutenową czy niskowęglowodanową. Nawet jeśli na samą myśl opozbyciu się z kuchni chleba czy makaronów dostajesz napadów rozpaczy. Nawet jeśli nie
Zobacz więcej
zdjęcie: Blogerchef Co prawda od Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku minęło sporo czasu, ale dopiero teraz powoli odnajduję czas do blogowania. Tak to jest jak w rząd dusz w domu przejmuje ktoś
Zobacz więcej
Za dwa tygodnie Walentynki, czyli święto zakochanych, lubiących się i wszystkich, którzy darzą się wszelkimi pozytywnymi emocjami. Pewnie każdy z nas ma osobę, którą chciałby, choć symbolicznie,
Zobacz więcej
Kończy się rok. Dla mnie bardzo wyrazisty i trudny. Wiele się zdarzyło dobrego i złego, na pewno go zapamiętam. Mam nadzieję, że 2014 będzie dla mnie łaskawy. Mam też nadzieję, że spędzę go z Wami.
Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń Dla każdego coś dobrego Na jednej blaszce każdy znalazł coś co lubi Szaszłyki ziemniaczane .albo ziemniaczki nacinane ( a w środek bardzo delkikatnie wsadzone pokrojone w
Zobacz więcej
Wszystkiego dobrego! | Pink Envelope PL EN Menu Home na słodko ciasta i ciasteczka muffinki i babeczki deser potrawy dania mięsne dania wegatariańskie Ryby i owoce morza zupy pieczywo Boże
Zobacz więcej
Czy wiesz jak zrobić dobrego burgera? Jak przygotować mięso na burgera i jak dobrać składniki, by burger był pyszny? A może chcesz zjeść... The post Jak zrobić dobrego burgera i KONKURS appeared first
Zobacz więcej
Zaczynam swoją serię Co dobrego w...?, w której opisywać będę, dlaczego warto spożywać pewne produkty. W przepisach na moim blogu widać, że często używam mąki orkiszowej. Co wyróżnia to zboże na tle
Zobacz więcej
Z okazji trwających Świąt i zbliżającego się Nowego Roku 2015 życzę Wam wszystkiego dobrego: dobrego jedzenia, dobrych ludzi i dobrych emocji. Dziękuję, że czytacie mojego bloga. Mam nadzieję, że za
Zobacz więcej
Rosół - źródłowo "rozsol"początkowo był jedynie produktem ubocznym z gotowania mięsa. Mięso - naturalnie konserwowane w soli w celu "odsolenia" było długo gotowane w wodzie. Stąd rosół. Ta najbardziej
Zobacz więcej