cotechino

ZOBACZ TAKŻE:

Szczęśliwego Nowego Roku! Felice Anno Nuovo! Od jakiegoś czasu mam dość mocny skręt w kierunku kuchni włoskiej. I nie mam tu na myśli tylko pizzy i makaronów, które są świetne, ale także wędliny, Zobacz więcej
Cotechino to wyrob masarski, rodzaj surowej kielbasy sporzadzonej z miesa wieprzowego, skorek wieprzowych i tluszczu, "zapakowanej" we flak wieprzowy. To wprawdzie nie jest produkt pochodzacy z Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Tacchino con curcuma

Tacchino con curcuma 32

Indyk w kurkumie Questo piatto non ha le caratteristiche culinarie ne italiane ne polacche, nonostante questo ho voluto inserirlo nella mia raccolta per dare attenzione alla curcuma, una spezia che Zobacz więcej
Redhead Globetrotter
Redhead Globetrotter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Redhead Globetrotter
Marocchino!

Marocchino! 3

Cześć Globetrotterzy Dzisiaj czas na kolejną kawę! Tym razem będzie to Marrocchino Zapytacie dlaczego kawa, która pochodzi z Włoch a konkretnie z miasta Alessandria posiada nazwę związaną z Marokiem? Zobacz więcej
Chou chinois et magret de canard Teriyaki - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: pierś z indyka/ turkey breast/ petto di tacchino (zielona lub żółta) papryka/ (yellow or green) pepper/ peperoni Zobacz więcej
Pieczone pulpeciki z cukinii są prostą, szybkąw przygotowaniu i smacznąprzegryzką. Chrupiąca, rumiana i lekko chrupiąca panierka kryje kremowe nadzienie, które dzięki dodatkowi ricotty i świeżych ziół Zobacz więcej
Trochę nietypowy post dzisiaj, a mianowicie recenzja dwóch telefonów kupionych na AliExpress – Xiaomi Redmi Note 3 Pro i LeEco Le Max 2. Początkowo może się ona wydawać nieciekawa, ale myślę, że Zobacz więcej
Echine en croûte d'herbes - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
Dzisiaj trochę inaczej - niekulinarnie - ale temat bliski i chciałabym się podzielić z Wami pewną historią... Z historią, która zakończyła się szczęśliwie, w sumie jeszcze nie wiemy czy tak naprawdę Zobacz więcej
Jeśli lubicie dania jednogarnkowe to risotto z pewnością Was zadowoli. Wystarczy dosłownie kilka ulubionych składników i danie gotowe. U mnie tym razem wybór padł na stracchino - serek o kremowej Zobacz więcej
Wok de chou chinois et crevettes - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Chinkali

Chinkali 53

Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia – chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz Zobacz więcej
Dzisiaj znów wspomnienia z naszej wyprawy do Chorwacji - połączenie dwóch rodzajów Maraschino z Zadaru w jednym drinku :) A już jutro o wiele, wiele więcej chorwackich przepisów ... 100 % Chorwacji - Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Entrecôte beurre

Entrecôte beurre 28

ViveLaCuisine • Entrecôte beurre maître d’hôtel Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE Zobacz więcej
Karmnik Zdrowia
Karmnik Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Karmnik Zdrowia
TOFU PO CHIŃSKU

TOFU PO CHIŃSKU 164

„Knajpowa” kuchnia chińska nie jest specjalnie bliska memu sercu – ciężka, tłusta, kaloryczna. Inaczej sprawa wygląda z domową – ta zdecydowanie przypadała mi do gustu. Może dlatego, że to ja decyduję Zobacz więcej
Après un très jolie thème de "La ronde de tartelettes" de Gwen mon ptit coin gourmand Le thème de la cinquième édition #BatailleFood "Aux couleurs de l'Italie" est choisie par Gabrielle d'un superbe Zobacz więcej
Ochota na chińskie jedzenie jest jak przeziębienie - dopada znienacka i nie sposób się jej oprzeć(gratuluję sobie tej metafory). Abstrahując od nieudanych środków stylistycznych - każdy raz na jakiś Zobacz więcej
Nie spodziewałem się tłumów, jednak warszawski koncert Vista Chino pokazał, że muzyka Kyuss wciąż cieszy się w naszym kraju niemałym sentymentem. (…) Malkontenci już w związku z premierą Zobacz więcej
Cóż wspaniała nazwa kawy kryje. Po prostu samo zdrowie Podstawowymi składnikami każdej kawy Galca są: Prażony jęczmień, Korzeń cykorii o ich cennych właściwościach można przeczytać w poście o kawie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: