cous cous

Niezwykle prosta, aromatyczna sałatka. Pełna warzyw i zdrowego cous cousu. Kwaskowaty sos barbeque komponuje się z nią wprost idealnie. Spróbujcie koniecznie a przekonacie się, że jest to absolutny Zobacz więcej
Gęsta, aromatyczna i bardzo pomidorowa zupa ze zdrową soczewicą i kaszą cous cous. Doskonale rozgrzeje i doda energii, kiedy szaro i buro za oknem. Nic dodać nic ująć, musicie sami spróbować:) Zobacz więcej
Bardzo dobra, lekka sałatka z kaszy cous cous, z dodatkiem tuńczyka, chrupiącej papryki i cieciorki, aromatycznych przypraw oraz charakterystycznego, marynowanego pieprzu. Świetnie się sprawdzi jako Zobacz więcej
z kuskusem jest podana instrukcja i jest on badzo łatwy w przygotowaniu. Czekamy 5-10 minut i rozdrabniamy kuskus widelcem, można podać obok caponaty albo zmieszać razem. Smacznego :) Caponata is a Zobacz więcej
blog: The Culinary Chase, we've made some changes to it. Ingredients (2 portions): cous-cous (1 glass) lemon juice (2 tbsp) 1 aubergine olive oil 1 onion 1 clove of garlic 2 tomatoes fresh parsley Zobacz więcej
Ingredientes: jamoncitos de pollo zanahoria nueva menta picada comino aceite de oliva pasas remojadas en agua caliente garbanzos cocidos cous cous sal y pimienta negra aceite de sésamo Składniki: Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1bakłażan 1 czerwona papryka 1żółtapapryka 1ząbekczosnku 100 gr kaszy kuskus 150 ml wywaru warzywnego 100 gr pesto natka pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI 1 melanzana 1 Zobacz więcej
versione italiana Już od jakiegoś czasu chodził mi ten przepis po głowie. Przy okazji kolejnego grilla ze znajomymi zrezygnowałam ze sprawdzonego przepisu na orzeźwiający i lubiany tabbouleh (przepis Zobacz więcej
wyjmować z niego warzyw, tak fajnie się komponują. Mam nadzieję, że wy również macie ochotęna zielone. Potrzebujesz: cous cous kilka listków mięty, poszatkowanych awokado pieczarki, podsmażone Zobacz więcej
misiurka
misiurka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bella cucina
Zawijańce z indyka

Zawijańce z indyka 242

0
proste przygotowanie opiszę poniżej. Na talerzu również sałatka tabuleh z cous-cusa, której ryżowa wersja tutaj. Składniki na 5 zawijasków: 1 pierś indycza pół cukinii 100 g pieczarek garść ostrego Zobacz więcej
Jeżeli macie apetyt na niecodzienny obiad, polecamy wam jagnięcinę w delikatnym sosie z nutą limonki i aromatem białego wina. 2diet postanowiło połączyć nietypowe smaki i podać ją z tardycyjną polską Zobacz więcej
Bo ja cous-cous lubię, a nie było jeszcze u mnie tu. Może nie odkrywcze, ale bardzo smaczne i jak zawsze szybkie w przygotowaniu ;). Taki miks smaków bliskich memu podniebieniu. Miała być Fashion Zobacz więcej
Szybkie i lekkie danie z dodatkiem soczystego kurczaka, słodkiego ananasa i wspaniałych przypraw. Całość tworzy wspaniały słodko-ostro-kwaśny smak, idealnie zrównoważony. Możecie też wykorzystać Zobacz więcej
najsmaczniejsze to cous cous trapanese (kuskus z wywarem rybnym i rybami) oraz pesto trapanese (planuję niedługo przyrządzić). Będę też chciała Wam polecić kilka miejsc gdzie można dobrze zjeść w tej Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Sałatka tabbouleh

Sałatka tabbouleh 196

1
Pyszna, lekka i orzeźwiająca sałatka tabbouleh z kaszą bulgur, pomidorem, czerwoną cebulą, ogórkiem, świeżą miętą, zieloną pietruszką i czosnkiem, doprawiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Zobacz więcej
W potrawach sycylijskich odnajdziemy wiele smaków kuchni arabskiej. Kuskus jest jednym z tych produktów, które na stałe zadomowiły się w sycylijskim menu. Co roku, w drugiej połowie września, w Zobacz więcej
mszpak
mszpak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Me, Mat and Cat
Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach 313

0
Przypomniało mi się, że mam jeszcze przecież przepis na pstrąga w migdałach jak już jestem przy rybach. Równie wdzięczna rybka co łosoś, chociaż może nie taka różowa, ale bardzo smaczna. Nie ma się co Zobacz więcej
on the stove, time to gather all the ingredients and get cooking. First courgettes - washed and cut, onions - thinly sliced, time to cook the quinoa - NO quinoa! Not even cous cous! Panic! But... Zobacz więcej
i odstawiamy pod przykryciem by zmiękł. Zazwyczaj potrzebuje więcej czasu niż cous cous. Gotowy studzimy. Pomidora parzymy i kroimy wraz z resztą warzyw i ziół. Dodajemy do kaszy. Skrapiamy oliwą i Zobacz więcej