cous cous

Niezwykle prosta, aromatyczna sałatka. Pełna warzyw i zdrowego cous cousu. Kwaskowaty sos barbeque komponuje się z nią wprost idealnie. Spróbujcie koniecznie a przekonacie się, że jest to absolutny Zobacz więcej
Gęsta, aromatyczna i bardzo pomidorowa zupa ze zdrową soczewicą i kaszą cous cous. Doskonale rozgrzeje i doda energii, kiedy szaro i buro za oknem. Nic dodać nic ująć, musicie sami spróbować:) Zobacz więcej
Bardzo dobra, lekka sałatka z kaszy cous cous, z dodatkiem tuńczyka, chrupiącej papryki i cieciorki, aromatycznych przypraw oraz charakterystycznego, marynowanego pieprzu. Świetnie się sprawdzi jako Zobacz więcej
z kuskusem jest podana instrukcja i jest on badzo łatwy w przygotowaniu. Czekamy 5-10 minut i rozdrabniamy kuskus widelcem, można podać obok caponaty albo zmieszać razem. Smacznego :) Caponata is a Zobacz więcej
blog: The Culinary Chase, we've made some changes to it. Ingredients (2 portions): cous-cous (1 glass) lemon juice (2 tbsp) 1 aubergine olive oil 1 onion 1 clove of garlic 2 tomatoes fresh parsley Zobacz więcej
Ingredientes: jamoncitos de pollo zanahoria nueva menta picada comino aceite de oliva pasas remojadas en agua caliente garbanzos cocidos cous cous sal y pimienta negra aceite de sésamo Składniki: Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1bakłażan 1 czerwona papryka 1żółtapapryka 1ząbekczosnku 100 gr kaszy kuskus 150 ml wywaru warzywnego 100 gr pesto natka pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz **** INGREDIENTI 1 melanzana 1 Zobacz więcej
versione italiana Już od jakiegoś czasu chodził mi ten przepis po głowie. Przy okazji kolejnego grilla ze znajomymi zrezygnowałam ze sprawdzonego przepisu na orzeźwiający i lubiany tabbouleh (przepis Zobacz więcej
wyjmować z niego warzyw, tak fajnie się komponują. Mam nadzieję, że wy również macie ochotęna zielone. Potrzebujesz: cous cous kilka listków mięty, poszatkowanych awokado pieczarki, podsmażone Zobacz więcej
misiurka
misiurka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bella cucina
Zawijańce z indyka

Zawijańce z indyka 232

0
proste przygotowanie opiszę poniżej. Na talerzu również sałatka tabuleh z cous-cusa, której ryżowa wersja tutaj. Składniki na 5 zawijasków: 1 pierś indycza pół cukinii 100 g pieczarek garść ostrego Zobacz więcej
Jeżeli macie apetyt na niecodzienny obiad, polecamy wam jagnięcinę w delikatnym sosie z nutą limonki i aromatem białego wina. 2diet postanowiło połączyć nietypowe smaki i podać ją z tardycyjną polską Zobacz więcej
Bo ja cous-cous lubię, a nie było jeszcze u mnie tu. Może nie odkrywcze, ale bardzo smaczne i jak zawsze szybkie w przygotowaniu ;). Taki miks smaków bliskich memu podniebieniu. Miała być Fashion Zobacz więcej
Szybkie i lekkie danie z dodatkiem soczystego kurczaka, słodkiego ananasa i wspaniałych przypraw. Całość tworzy wspaniały słodko-ostro-kwaśny smak, idealnie zrównoważony. Możecie też wykorzystać Zobacz więcej
najsmaczniejsze to cous cous trapanese (kuskus z wywarem rybnym i rybami) oraz pesto trapanese (planuję niedługo przyrządzić). Będę też chciała Wam polecić kilka miejsc gdzie można dobrze zjeść w tej Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Sałatka tabbouleh

Sałatka tabbouleh 177

1
, przystawki przed wielodaniową, wystawną kolacją Tradycyjnie przyrządzasię ją z kaszy bulgur, pomidora, ogórka, czerwonej cebuli, dużej ilości świeżej, zielonej pietruszki i mięty. W niektórych Zobacz więcej
W potrawach sycylijskich odnajdziemy wiele smaków kuchni arabskiej. Kuskus jest jednym z tych produktów, które na stałe zadomowiły się w sycylijskim menu. Co roku, w drugiej połowie września, w Zobacz więcej
, pokroić w kostkę, - 1 pomidory w puszce, pokrojone, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - 4 plastry bekonu wędzonego, pokroić w cienkie paski, - 3 łyżki kaszy cous-cous, - 3l bulionu, - łyżka Zobacz więcej
mszpak
mszpak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Me, Mat and Cat
Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach 310

0
stan ryby i smażyć na średnim lub małym ogniu, zależy od palnika. 6. Ja podałam pstrąga z ziemniakami z wody, posypanymi koperkiem. Można jednak wg uznania podać czy z ryżem, czy z cous cous czy też Zobacz więcej
on the stove, time to gather all the ingredients and get cooking. First courgettes - washed and cut, onions - thinly sliced, time to cook the quinoa - NO quinoa! Not even cous cous! Panic! But... Zobacz więcej
i odstawiamy pod przykryciem by zmiękł. Zazwyczaj potrzebuje więcej czasu niż cous cous. Gotowy studzimy. Pomidora parzymy i kroimy wraz z resztą warzyw i ziół. Dodajemy do kaszy. Skrapiamy oliwą i Zobacz więcej