Polski/English/Italiano Składniki /Ingredients/Ingredienti Ciasto / Pastry/ Pasta 2 szklanki mąki/ 2 cups flour/ 2 tazze di farina 2 jajka/ 2 eggs/ 2 uova 160 g masła lub margaryny/ 5.6 oz butter or
Zobacz więcej
Crema catalana Czym by była Katalonia bez tego pysznego deseru? Z mojej perspektywy z pewnością straciłaby wiele uroku. Mimo tego, że krem kataloński przypomina trochę crème brûlée to... jest zupełnie
Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Crema Catalana, to kolejne wspomnienie mojego urlopu w Hiszpanii. Jest to deser nieco podobny do creme brulee, przygotowany przez Hiszpanów najczęściej na Dzień Ojca 19 marca,
Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polish/English/Italian Składniki/ Ingredients/ Ingredienti: 200 g kleiku ryżowego/ 7 oz congee rice (rice porridge)/ 200 g di crema di riso 100 g wiórek kokosowych/ 3.5
Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polski/English/Italiano Składniki /Ingredients/Ingredienti 6 łyżek mąki/ 6 tbs plain all purpose flour/ 6 cucchiai di farina 2,5 szklanka płatków owsianych/ 2.5 cup oat
Zobacz więcej
Przepyszny krem kataloński to hiszpański odpowiednik francuskiego Creme Brulee, z tą różnicą, że Crema Catalana ma niesamowity aromat cynamonu i cytrusów. Crema Catalana Składniki 1l mleka 6 żółtek 3
Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via Facebook Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla 400 g mąki/ 14 oz all purpose flour/ 400 g di farina 150 gcukru/
Zobacz więcej
Hiszpański Crema Catalana Pierwszy raz deser ten jadłam w Hiszpanii, a dokładniej mówiąc w Katalonii, ojczyźnie tego deseru. Oprócz tego deseru można również znaleźć przepyszny likier zrobionym na
Zobacz więcej
Sodziutki, lekki likier mleczno-cytrynowy, w sam raz na deser, do lodw, albo na babskie plotki. Bardzo dugo zabieraam si za limoncello – cytryny kupowaam chyba ze 3 razy, zanim w kocu je obraam i
Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 250 g mąki/ 9 oz plain white flour/ 250 g di farina 100 g wiórek kokosowych/ 3.5 oz coconut flour/ 100 g di farina
Zobacz więcej
Kremowy, deserowy likier o mlecznym smaku – nowość od Stock, na sklepowych półkach dopiero od czerwca. Likier Stock Crema 84 dostałam do przetestowania od producenta i jak tylko zobaczyłam butelkę, od
Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebooku Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti: Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla 150 g mąki/ 5 oz all purpose flour/ 150 g di farina 50 gcukru
Zobacz więcej
Na zeszłe święta oprócz likieru z białej czekolady, czekoladowo- piernikowego, kokosowego, z mlecznej czekolady, baileys'a czy nalewki cytrynowo- waniliowej przygotowałam jeszcze Crema di limoncello.
Zobacz więcej
Wspaniałe połączenie smaków!!!! Orzeźwiająca sałatka z arbuza potrzebujemy: - arbuza pokrojonego w kostkę - kawałek imbiru - cytrynę - listki mięty - białe balsamico (crema) Wszystkie składniki
Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 2 szklanki mleka/ 2 cups milk/ 2 tazze di latte 100 gcukru lub masy marcepanowej/ 3.5 oz (cane)sugar/ 100 g dizuccheroo pasta di mandorla 1
Zobacz więcej
Bardzo popularna, tak zwana Biała Kawa. Bazuje na Espresso z ekspresu ciśnieniowego lub jego pochodnych oraz odpowiednio przygotowanej piance mlecznej. Z Cafè Crema związana jest pewna zyskująca
Zobacz więcej
Crema Catalana to chyba najbardziej znany hiszpański deser. Delikatny, lekko waniliowy, trochę cytrynowy, aksamitny krem pod chrupiącą skorupką skarmeliowanego cukru. Idelny i genialny w swojej
Zobacz więcej
Jeśli zasmakowaliście w limoncello ten aksamitny cytrusowy likier także przypadnie wam do gustu. Crema di limoncello możecie przygotować w ciągu 5 minutkorzystając z własnych zapasów. Jeśli nie macie
Zobacz więcej
Crema Catalana lub po prostu krem kataloński jest hiszpańską wersją francuskiego deseru creme brulee. Ze względu na bliskość Katalonii od Francji, niektórzy uważają, że słynny francuski deser
Zobacz więcej
Proporcje na 2 osoby. Składniki: 0,5 kg bobu 2 nieduże pomidory malinowe opakowania fety 4 – 5 dużych liści sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ( łyżka na porcję )Monari Federzoni - Crema all aceto
Zobacz więcej