creme brule

elkachochelka
elkachochelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chochelka
Creme Brule

Creme Brule 58

0
w piekarniku przez około 40-45 minut. Creme brule po upieczeniu studzimy, następnie wkładamy do lodówki na około 4 godziny, najlepiej jednak zostawić go w lodówce na całą noc. Przed podaniem każdą Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Creme brule

Creme brule 76

0
dziś trochę klasyki, czyli creme brule – słynny francuski deser. W oryginalnej wersji jest w waniliowym smaku, ale istnieją również inne przepisy. Ja postawiłam na tradycję Creme brule jest prosty do Zobacz więcej
martynok
martynok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedzonkowo
Tarta z Creme Brule

Tarta z Creme Brule 217

0
Cieszę się ostatnimi dniami lata... wczoraj na imprezę pożegnalną lata zrobiłam dwa ciasta - siedzieliśmy w ogrodzie do późnej nocy, przy świecach ciesząc się ciepłą (jeszcze!) nocą... Przepis na Zobacz więcej
dogsonx
dogsonx Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciastowo
Creme Brule Tarts

Creme Brule Tarts 66

0
Creme Brule Tarts Oto tak jak obiecałam tak i jest :)) Wstałam specjalnie wcześniej, żeby móc wrzucić przepis nooo i wyprostować włosy :P Więc moje spostrzeżenia... Zdecydowanie należy jeść ze Zobacz więcej
BliskoMichy
BliskoMichy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blisko Michy
Creme brule

Creme brule 108

4
Podobno krem brule to test dla kucharza, bo bardzo lubi się nie udać.Kurt Scheller nie za bardzo potrafi podobno:)Robić krem brule.Ale nie martwcie się, w gruncie rzeczy to taki budyń po prostu.A Zobacz więcej
Pestka
Pestka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topestka.blogspot.com
Creme brule

Creme brule 102

0
Nie jestem szczególną fanką tego rodzaju deserów, ale czego nie robi się z miłości. Mój narzeczony jest takim typem waniliowo - karmelowym i za crème brûlée dałby się pokroić na małe kawałeczki. Z Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
58. Creme brule

58. Creme brule 55

0
Jeżeli podoba Ci się mój blog możesz pomóc go rozpowszechnić wystarczy, że klikniesz "Lubię to" oraz "+1 poleć w google". Te dwa twoje kliknięcia nic cię nie kosztują a więcej osób będzie mogło Zobacz więcej
I jeszcze jedna tarta;-) Tym razem jako kremu użyjemy creme brulee, a owocowym akcentem będą jagody. Ja z powodzeniem użyłam mrożonych. Spód wykonujemy podobnie jak w poprzedniej tarcie: Składniki na Zobacz więcej
Kto powiedział, że budyń nie jest krewnym crema catalana, albo creme brule… Moim zdaniem budyń – szczególnie karmelowy – jest godzien bycia kuzynem wspomnianych wyżej. Szczególnie zaś, jeśli Zobacz więcej
łososie, ja zużywam ok. 100gr), 4 jajka, masełko, pieprz, pieczywo na grzanki. Przygotowanie : Do kokilek (ja używam te od kupnego creme brule) na dno położyć niewielką ilość masła (po ok. pół Zobacz więcej
dogsonx
dogsonx Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciastowo
Custard Pie

Custard Pie 43

0
« Tartaletki błyskawiczne Custard Pie Chwilowo bez zdjęcia, bo nawet nie ma czemu zdjęcia robić ;p Powiem tak... Porażka!! Jednak gusta smakowe różnią się od smaków amerykanów :P Zrobiłam, z Zobacz więcej
Deser przygotowuje się bardzo szybko, chłodzi też niemalże błyskawicznie. Jest aksamitny niczym creme brule, aczkolwiek smakuje inaczej i znacznie lepiej wypada jeśli chodzi o kaloryczność. Składniki Zobacz więcej
Znakomita tarta z musu dyniowego, chodź w smaku nie wyczuwamy tego warzywa. Tarta wychodzi dość słodka i jeden kawałek zaspokoi naszą potrzebą na słodycze. Ale patrząc z drugiej strony jest tam Zobacz więcej
z japońskich restauracji trafiłam na fantastyczny creme brule z zieloną herbatą, pomyślałam, że warto spróbować dodać ją także do panna coty. Smak tego deseru jest specyficzny, jeśli nie lubicie Zobacz więcej
prażynek. Torciki zostały pięknie udekorowane czekoladową polewą, nitkami karmelu i czekoladkami, a po warsztatach pojechały z nami do domów. ;) Oprócz tortu przygotowywaliśmy sernik nowojorski, Zobacz więcej
brązowym cukrem) umieszczamy w misie miksera, dorzucamy pokrojonego banana i miksujemy wszystko na gładką masę. Przelewamy do silikonowych foremek, posypujemy z wierzchu wiórkami kokosowymii pieczemy Zobacz więcej
Białka ubić na sztywno - pod koniec dodawać po łyżcecukru pudru i ubijać dalej aż masa będzie szklista i sztywna. Posmarować tort większością bezy, następnie zanurzyć w misce z reszta bezy palce i Zobacz więcej
W tak słodkich warsztatach jeszcze nigdy nie brałam udziału. 26 kwietnia spotkaliśmy się w kuchni Unilevera, żeby razem z Piotrem Murawskim piec z wyjątkowym gościem – mistrzem cukiernictwa Tomaszem Zobacz więcej