creme patissiere

OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 82

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Asi
Tarta z crème pâtissière i malinami

Tarta z crème pâtissière i malinami 38

Lato! Wreszcie można cieszyć się pysznymi owocami i warzywami. Dla każdego, kto tak jak ja, kocha jeść, to najcudowniejszy okres. Sobotnie wyjście na targ zaowocowało zrobieniem tarty. Kruchy spód, Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
CREME PATISSIERE WANILIOWY KREM BUDYNIOWY – obłędny, rozpływający się w ustach najlepszy, domowy krem budyniowy Idealnie pasuje do nadziania pączków, ptysiów, profiterolek, przełożenia naleśników i Zobacz więcej
Dziś 17 marca, jak świat długi i szeroki obchodzony jako dzień Świętego Patryka. Nie mogłam więc zaprezentować dziś niczego, co nie byłoby zielone, prawda?! Koncepcja tego deseru jest bardzo prosta. Z Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Creme patissiere

Creme patissiere 551

Creme patissiere to francuska klasyka i podstawa wielu deserów. Sam w sobie może stanowić pyszny poczęstunek przypominający budyń. Domowy krem jest jednak o niebo lepszy od budyniów z torebki jakie Zobacz więcej
MissFredkos
MissFredkos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koci fartuszek
Creme patissiere

Creme patissiere 315

Wiem wcześniej przy okazji robienia ptysi zamieściłam przepis na ten pyszny krem budyniowy, ale właśnie było to przy okazji i nie poświęciłam mu należytej uwagi. A trzeba powiedzieć, że ten krem Zobacz więcej
AroundTheOven
AroundTheOven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Around The Oven
Crème Pâtissière

Crème Pâtissière 23

Very tasty, sweet, thick custard, used in baking :) I'm sure you'll love it. Recipe from... all over the internet :) basically from the BBC Food (for example Zobacz więcej
chochlikikuchenne
chochlikikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chochlikikuchenne
Crème Pâtissière

Crème Pâtissière 37

Krem cukierniczy kojarzy mi siemiedzy innymi z eklerami, kruchymi babeczkami i paczkami. Jest to klasyczny, gesty, budyniowy krem ktoryswietnie nadaje sie do nadziewania za pomoca rekawa Zobacz więcej
Creme Patissiere ma niezwykle uniwersalne zastosowanie. Możemy używać go jako wypełnienia tart lub tartaletek. Świetnie sprawdzi się także w naleśnikach, rogalikach, ptysiach czy słodkich bułkach. Zobacz więcej
Atelier Patisserie: Crème pâtissière - przepis podstawowy Mam ochotę na... zdrowekrucheczekoladacynamonmigdałydrożdżejajaFrancjawytrawneśniadaniemalinytruskawkijabłkajagodysernikzimneStany Zobacz więcej
Kolejny mój wymysł. Fotka którą zobaczyłam, chwila namysłu .... akurat ta chwila trwała naprawdę długo tym razem. Ponieważ, albo ptysie wyszły mi za duże, albo już gotowe nadziane kremem ciacha Zobacz więcej
mojprzepisna.pl |Tarta z Crème Pâtissière Od dawna chciałam zrobić ten krem, bo zawsze mnie intrygował. Co się okazało, jest to po prostu waniliowy krem, w składzie podobny do naszego poczciwego Zobacz więcej
KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kraina Sosny
eklery z crème pâtissière

eklery z crème pâtissière 45

A oto przedstawiam Wam mój kolejny sukces cukierniczy! Tak, w końcu udało mi się upiec dobreeklery, co wcale nie było takie łatwe. Dlaczego? Ile razy nie podchodziłem do tego ciastka, to zawsze było Zobacz więcej
Gdy nie ma się ogrodu to nawet niewielki balkon okazuje się idealna alternatywą. Mój nie jest ani mały, ani duży. Jest tu miejsce na wypicie kawy czy nawet zjedzenie obiadu, jest też miejsce zabaw dla Zobacz więcej
bonappetitmonamie
bonappetitmonamie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bon appetit mon amie
Crème brûlée

Crème brûlée 186

Cztery proste składniki, chwila cierpliwości i deser jak marzenie gotowy. Creme brulee to chyba jeden z najsławniejszych światowych deserów. Pyszny słodki krem pod kruchą , chrupiącą skórką ze Zobacz więcej
Krem ten jest gęsty, przypomina w smaku krem budyniowy. Można dowolnie pracować nad jego gęstością dodając więcej mleka bądź nieznajdującego się w przepisie poniżej masła. Krem nabierze wtedy troszkę Zobacz więcej
Dziś chciałabym Wam zaprezentować przepis na crèmepâtissière, czyli popularny krem cukierniczy. Postanowiłam poświęcić mu osobny wpis, gdyż zastosowanie tego kremu jest bardzo uniwersalne – od Zobacz więcej
Krem cukierniczy, krem budyniowy, czyli crème patissière to jeden z najbardziej uniwersalnych kremów jakie istnieją. Swój pyszny smak i aromat zawdzięcza sporej ilości wanilii. Jego konsystencja Zobacz więcej
Drugi raz w życiu robiłam eklerki. Tym razem z waniliowym kremem patissiere. Jak widać wyszły, ale najważniejsze, że wszystkim smakowało. Pracy przy nich jest naprawdę niewiele - zabrałam się za nie w Zobacz więcej