cremefine ubijamy z cukrem i

Składniki 30 dag świeżych jagód, kilka łyżek cukru, kilka łyżek gęstej śmietany 18%, kilka listków mięty, Opis przyrządzania Jagody przebrać i usunąć zanieczyszczenia, opłukać. Nakładać do szklanek Zobacz więcej
Ciasto, które nazywam kryzysowym i ekspresowym. Jest proste ale w swej prostocie bardzo smaczne. Do jego przygotowania używam skórki pomarańczowej którą zawsze mam w słoiczku na takową okazję jako to Zobacz więcej
Przepis stary jak świat ale może komuś się przyda :-) . Makaron na słodko z serem . Moja propozycja na dzisiejszy obiad. Składniki Opakowanie makaronu np. świderki 250g sera białego 1/2 kostki masła Zobacz więcej
Mój drugi eksperyment z cukrem kokosowym to crumble z jagodami. Słodzidło o charakterystycznym smaku przypalonego karmelu wymieszałam z rozpuszczonym masłem i mąką. Powstała z tego ciekawa kruszonka, Zobacz więcej
Pierogi, to jedno z najmilszych wspomnień mojego dzieciństwa. Można jeść je na słodko, słono, czy też ostro. Mogą być gotowane, ale i pieczone. Co ważne, są łatwiejsze w wykonaniu, niż mogłoby się Zobacz więcej
Granola to dla mnie idealna propozycja na śniadanie. Podana z jogurtem i świeżymi owocami mogłaby stanowić dla mnie element niemalże każdego poranka aż do znudzenia.. gdyby nie fakt, że mam tyle Zobacz więcej
Pogoda w lipcu nie dopisała, mamy lato, a słońca nie widać zza chmur. Deszcz bez przerwy padał, można powiedzieć, że „lało jak z cebra”. I zalało ulice, tunele, wylały potoki, było zagrożenie Zobacz więcej
A to żeby umilić sobie czas oczekiwania na ochłodzenie:) Składniki: 700 - 800 g świeżych malin, 2 - 3 łyżki cukru, 200 g śmietany 20%. Przygotowanie: Maliny rozgniatamy dosypując cukier. Stopniowo Zobacz więcej
Placki według pomysłu Jamiego Olivera. Cukier lukrecjowy to nic innego jak cukier z dodatkiem proszku z korzenia lukrecji. Nie każdy go lubi ale tutaj gra on ważną rolę smakową. Popróbujcie, zróbcie i Zobacz więcej
„Cukier krzepi” – powiedział kiedyś Melchior Wańkowicz… itrudno się ztym nie zgodzić. Cukier dodaje energii, poprawia samopoczucie isprawia przyjemność, gdyspożywamy go podpostacią ulubionych łakoci. Zobacz więcej
Palmiery krucho-francuskie z cukrem i cynamonem – Słodki Blog Przeskocz do treści Szukaj Menu Strona główna Kategorie Kuchnia eksperymentalna Przepisy Bez miksera Bez pieczenia Bez wyrabiania Ciasta Zobacz więcej
Dzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend Święta co prawda już dawno się skończyły ale nie zaszkodzi nam jeszcze je powspominać. Oto propozycja, która jest bardzo prosta do wykonania, a sam jej Zobacz więcej
Pankejki to ulubione naleśniczki moich dzieci, oraz chyba wszystkich znajomych mi dzieci:) Malutkie, pulchne z owocowymi dodatkami idealne na podwieczorek albo leniwe niedzielne śniadanko:) U mnie Zobacz więcej
Brownie z daktylami to szybkie i proste ciasto bez dodatku cukru. Naturalnym słodzikiem są tu daktyle i miód. Składniki: – 220g oleju kokosowego – 4-5 łyżek płynnego miodu – 150g mąki – 250g suszonych Zobacz więcej
Torcik dzięki świeżym kwiatom wygląda pięknie i świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje. Wbrew pozorom nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych. Jest naprawdę bardzo łatwy i każdy sobie z nim Zobacz więcej
Składniki na 18 sztuk. Blachy do pieczenia należy natłuścić np. margaryną. Przed pieczeniem lekko nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej / tortowej 40 g świeżych Zobacz więcej
Rabarbarowo. Majowo. Pysznie. Składniki: /na 4 tarteletki/ 80g mąki tortowej 50g cukru pudru 2 małe jajka 75g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru muscavado + 1 do zasypania Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
CHLEB ORKISZOWY UBIJANY

CHLEB ORKISZOWY UBIJANY 2

CHLEB ORKISZOWY UBIJANY - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Zobacz więcej
Pyszne ciasto - brownie z fasoli, bezglutenowe, bez cukru, bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Wystarczy zmiksować kilka składników przy pomocy blendera, przełożyć masę do formy i już ciasto jest Zobacz więcej
Czy ciastka muszą być tylko źródłem węglowodanów? Oczywiście, że nie! Wmiksujmy w nie rośliny strączkowe i dzięki temu dostarczą nam również białka. Nie ma tu żadnych wyizolowanych substancji Zobacz więcej