crostini al pomodoro

plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
Crostini al pomodoro

Crostini al pomodoro 28

0
{{headerMessage}}
Śniadanie, podczas którego można poczuć się jak we Włoszech. Dzisiaj piękna słoneczna pogoda, prawdziwa polska jesień, a to śniadanie sprawiło, że poczułam się jak na wakacjach :-) Crostini - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. W kolejnym rozdziale znajdziemy przepisy na zupy . Pappa al pomodoro, panzanella, acquacotta maremmana (czy tylko ja nadal nie wiem, co kryje się za tymi nazwami?) , to tylko kilka z wielu ciekawych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drodzy, sierpień już zaraz i w sierpniu będzie się działo! Cały miesiąc będę w Toskanii, dlatego wybrałam do naszej Piekarni toskański chleb. Lekki, bo na drożdżach. Wydaje mi się bardzoodpowiedni na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z chlebem (pappa al pomodoro), zrobić pyszne grzanki (bruschette, crostini)Bardzo polecam ! Przepis podaję zaAnią Chleb toskański przepis z tej strony –klik! 1000 g mąki typu 00 700 ml ciepłej wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie tajemniczą krainą, którą od zawsze mam w planach odwiedzić... Oto jak Amber zachęca do wypieku: Lekki, bo na drożdżach. Wydaje mi się bardzo odpowiedni na lato. Chleb, który można jeść ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najbardziej rozpoznawalne kanapki na świecie! Właściwie to małe dania, doskonałe same w sobie. Ale żeby smkowały, trzeba użyć najlepszych składników. Najprostsza to toskańska bruschetta fettunata – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, mamy dania główne, mamy desery. Nie brakuje klasycznej bruschetty, crostini czy ravioli. Z książki dowiecie się też jak zrobić pappa al pomodoro, panzanellę i wiele włoskich słodkości. Moją uwagę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, mamy dania główne, mamy desery. Nie brakuje klasycznej bruschetty, crostini czy ravioli. Z książki dowiecie się też jak zrobić pappa al pomodoro, panzanellę i wiele włoskich słodkości. Moją uwagę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lokalnych win ;) Zastanawiałam się, dlaczego kanapeczki są w Toskanii tak popularne i myślę, że jest to zasługa lokalnego chleba, pane toscano (lub pane sciocco czyli bez soli), który bardzo szybko Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
chleb toskański

chleb toskański 79

0
{{headerMessage}}
oraz oliwą lub przygotować panzanellę z pieczonymi warzywami. Chleb dodaje się do pappa al pomodoro, czyli toskańskiej zupy pomidorowo - chlebowej czy też do słynnej ribollity z czarnej kapusty i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za oknem pada deszcz, a ja zajadam się pomidorami! W końcu to ostatnie chwile, żeby cieszyć się ich pełnym słońca smakiem. W dzisiejszym wpisie pokażę Wam jak zrobić bruschettę al pomodoro, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(niedawno wspominała o nim również Agnieszka – klik). Jest też idealny do takich dań jak opisana ostatnio pappa al pomodoro czy dzisiejsza panzanella, gdyż po namoczeniu i odciśnięciu miąższ takiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
toskańskiej w naszej agroturystyce. Dania z dziczyzny Jak już wspominałam, kuchnia toskańska słynie z potraw z dziczyzny, szczególnie królika. Na lekcji gotowania miałam okazję przyrządzać królika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mega było śniadanie, którym rano powitała nas gospodyni. Przygotowała dla nas prawdziwą ucztę. Taaakiego śniadania w życiu nie jedliśmy! Do jajecznicy we włoskim wydaniu dostaliśmy crostini z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
'przypominacz' Listopad(8) 'Poniedziałki bez mięs' Aromatyczny rum, książka oraz prezent Kulinarne podarki i domowe ekstrakty Rustykalne ciasto orzechowo-jabłkowe Kremowa zupa soczewicowo-dyniowa i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasteczkowo-adwentowy 'przypominacz' Listopad(8) 'Poniedziałki bez mięs' Aromatyczny rum, książka oraz prezent Kulinarne podarki i domowe ekstrakty Rustykalne ciasto orzechowo-jabłkowe Kremowa zupa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
książka Lubię listopad! Festiwal Dyni 2012 - podsumowanie Dyniowe ‘ślimaki’ drożdżowe Październik(13) Dyniowe 'ślimaki' Dyniowy deser i ‘pankejki’ Pieczona dynia i soczewica Już jutro... Dyniowe Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 150

0
{{headerMessage}}
, awokado i seler, czyli sałatka na poniedziałek Crumble z jabłkami i czarną porzeczką Sierpień(3) Bakłażan zapiekany z pomidorami Zielone smoothie w dwóch odsłonach Letnia sałatka z kaszą i brokułami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: daktyle - Polska kuchnia zawsze kochała bakalie. Choćby rodzime suszone śliwki. Ale przecież nie tylko. Suszone owoce nazywane bakaliami sprowadzano do nas i z poł... 42 minuty temu gustoblog Le Zobacz więcej