crostini al pomodoro

plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
Crostini al pomodoro

Crostini al pomodoro 28

0
Śniadanie, podczas którego można poczuć się jak we Włoszech. Dzisiaj piękna słoneczna pogoda, prawdziwa polska jesień, a to śniadanie sprawiło, że poczułam się jak na wakacjach :-) Crostini - Zobacz więcej
. W kolejnym rozdziale znajdziemy przepisy na zupy . Pappa al pomodoro, panzanella, acquacotta maremmana (czy tylko ja nadal nie wiem, co kryje się za tymi nazwami?) , to tylko kilka z wielu ciekawych Zobacz więcej
Drodzy, sierpień już zaraz i w sierpniu będzie się działo! Cały miesiąc będę w Toskanii, dlatego wybrałam do naszej Piekarni toskański chleb. Lekki, bo na drożdżach. Wydaje mi się bardzoodpowiedni na Zobacz więcej
z chlebem (pappa al pomodoro), zrobić pyszne grzanki (bruschette, crostini)Bardzo polecam ! Przepis podaję zaAnią Chleb toskański przepis z tej strony –klik! 1000 g mąki typu 00 700 ml ciepłej wody Zobacz więcej
mnie tajemniczą krainą, którą od zawsze mam w planach odwiedzić... Oto jak Amber zachęca do wypieku: Lekki, bo na drożdżach. Wydaje mi się bardzo odpowiedni na lato. Chleb, który można jeść ze Zobacz więcej
Najbardziej rozpoznawalne kanapki na świecie! Właściwie to małe dania, doskonałe same w sobie. Ale żeby smkowały, trzeba użyć najlepszych składników. Najprostsza to toskańska bruschetta fettunata – Zobacz więcej
, mamy dania główne, mamy desery. Nie brakuje klasycznej bruschetty, crostini czy ravioli. Z książki dowiecie się też jak zrobić pappa al pomodoro, panzanellę i wiele włoskich słodkości. Moją uwagę Zobacz więcej
, mamy dania główne, mamy desery. Nie brakuje klasycznej bruschetty, crostini czy ravioli. Z książki dowiecie się też jak zrobić pappa al pomodoro, panzanellę i wiele włoskich słodkości. Moją uwagę Zobacz więcej
lokalnych win ;) Zastanawiałam się, dlaczego kanapeczki są w Toskanii tak popularne i myślę, że jest to zasługa lokalnego chleba, pane toscano (lub pane sciocco czyli bez soli), który bardzo szybko Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
chleb toskański

chleb toskański 75

0
oraz oliwą lub przygotować panzanellę z pieczonymi warzywami. Chleb dodaje się do pappa al pomodoro, czyli toskańskiej zupy pomidorowo - chlebowej czy też do słynnej ribollity z czarnej kapusty i Zobacz więcej
Za oknem pada deszcz, a ja zajadam się pomidorami! W końcu to ostatnie chwile, żeby cieszyć się ich pełnym słońca smakiem. W dzisiejszym wpisie pokażę Wam jak zrobić bruschettę al pomodoro, Zobacz więcej
(niedawno wspominała o nim również Agnieszka – klik). Jest też idealny do takich dań jak opisana ostatnio pappa al pomodoro czy dzisiejsza panzanella, gdyż po namoczeniu i odciśnięciu miąższ takiego Zobacz więcej
Toskańczycy znaleźli dla niego wiele zastosowań. Robią z niego zupę z dodatkiem pomidorów - pappa al pomodoro, albo sałatkę panzanellę. Ja zajadałam się pane toscano polanym lokalną oliwą i posypanym Zobacz więcej
mega było śniadanie, którym rano powitała nas gospodyni. Przygotowała dla nas prawdziwą ucztę. Taaakiego śniadania w życiu nie jedliśmy! Do jajecznicy we włoskim wydaniu dostaliśmy crostini z Zobacz więcej
Festiwal Dyni 2013 Chleb z oliwkami na Światowy Dzień Chleba Dżem śliwkowo-figowy i piernikowy przypominacz Dżemy pomidorowe Festiwal Dyni 2013 - zaproszenie Wrzesień(8) Śliwki Anno Domini 2013 i Zobacz więcej
z dynią, na zakwasie Festiwal Dyni 2013 Chleb z oliwkami na Światowy Dzień Chleba Dżem śliwkowo-figowy i piernikowy przypominacz Dżemy pomidorowe Festiwal Dyni 2013 - zaproszenie Wrzesień(8) Śliwki Zobacz więcej
Focaccia barese Jesiennie Panzanella, czyli włoski sposób na czerstwy chleb Pappa al pomodoro, czyli włoska ‘pomidorówka’ z toskańskim rodowodem Melon doskonały Piąta Pora Roku i sałatka na Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 117

0
Festiwal Dyni 2013 Chleb z oliwkami na Światowy Dzień Chleba Dżem śliwkowo-figowy i piernikowy przypominacz Dżemy pomidorowe Festiwal Dyni 2013 - zaproszenie Wrzesień(8) Śliwki Anno Domini 2013 i Zobacz więcej
: daktyle - Polska kuchnia zawsze kochała bakalie. Choćby rodzime suszone śliwki. Ale przecież nie tylko. Suszone owoce nazywane bakaliami sprowadzano do nas i z poł... 42 minuty temu gustoblog Le Zobacz więcej