crostini parmezan

Ugotuj bób – 20 min w słonej wodzie. Obierz. Popieprz i baaardzo delikatnie skrop cytryną, ale nie rezygnuj z tego. Ciabatkę przekrój lub bagietkę pokrój w poprzek i podpiecz 3 minuty, by była Zobacz więcej
Ugotuj bób 20 minut w słonej wodzie i obierz. Ugotuj makaron w słonej wodzie. W połowie gotowania makaronu ziarna pieprzu zmiażdż w moździerzu lub młynku, wrzuć na patelnię, chwilkę upraż na sucho i Zobacz więcej
Crostini. I nasze grzanki. Są idealne. Bo można położyć na nie... wszystko. Jest tylko jeden sekret- najpierw podpiekany pieczywo lekko skropione oliwą. Potem nakładamy składniki. Oto kilka moich Zobacz więcej
Robiąc ostatnio różne wersje ciepłych kanapek cały czas myślałam o klasycznym włoskim crostini z wątróbką. I nadszedł w końcu czas na degustację. SKŁADNIKI: - 250g wątróbki drobiowej - 1 łyżka masła - Zobacz więcej
Brzmi dziwnie? Ale to bardzo prosta przystawka bądź zakąska. Smakuje fantastycznie zarówno na ciepło - do wina czy piwa, ale również można zjeść na zimno, chociaż może być wtedy nieco twarda. Zobacz więcej
Robiąc ostatnio różne wersje ciepłych kanapek cały czas myślałam o klasycznym włoskim crostini z wątróbką. I nadszedł w końcu czas na degustację. SKŁADNIKI: - 250g wątróbki drobiowej - 1 łyżka masła - Zobacz więcej
De Care
De Care Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Świata
Sałatka Cesar

Sałatka Cesar 342

0
Niezwykle proste w przygotowaniu, ale bardzo pyszne danie. Lekka sałatka z dodatkiem grzanek stanowi znakomitą przekąskę, gdy tylko dopadnie nas pierwszy głód. Składniki: Grzanki Crostini z czosnkiem Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Crostini

Crostini 54

0
Tradycyjne toskańskie crostini podaje się z pastą z drobiowych wątróbek, jednak włoskie grzanki można podać w zasadzie ze wszystkim, co nam przyjdzie do głowy: z suszonymi pomidorami, anchovis, Zobacz więcej
Sezon na bób się rozpoczął, z czego ogromnie się cieszę. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam crostini z pastą z bobu. Efekt końcowy był bardzo smakowity. Polecam ! Składniki: ugotowany w słonej wodzie bób, Zobacz więcej
Sarenka
Sarenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sarenka W Kuchni
Pasta z bobu

Pasta z bobu 568

0
-wpadasz na herbatę? -lepiej zaproś mnie na obiad. I jeszcze ma być nie azjatycki! No to cóż począć? Włoska wyprawa Jamiego w dłoń i gotujemy. Niespecjalnie ciekawa zupa z pieczonych pomidorków Zobacz więcej
Crostini to takie małe bruschette. Jedyną różnicą jest to, że jest robione z białego chleba pieczonego na drożdżach, a nie na zakwasie. Ja użyłam ciabatty, tak jak poleca autor przepisu. Puree z Zobacz więcej
zakochalam. Co prawda samo przygotowanie troche trwa, ale wynik jest rewelacyjny. Crostini z balsamiczna, karmelizowana cebulka i parmezanem - 45g/ 1/4 cup brazowego cukru 1.Podgrzewamy olwie na Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Pasta con il cavolo nero

Pasta con il cavolo nero 315

0
… czyli makaron z jarmużem toskańskim. We Włoszech potrawy z tym warzywem kojarzone są z reguły z regionem Toskania, co sugeruje nam zresztą polskie tłumaczenie włoskiej nazwy jarzyny... W dawnej Zobacz więcej
, żółte i zielone pyszności. Dzisiaj na zielono. Crostini są wiosną i latem doskonałe. Podobnie szpinak. Świeży młody szpinak to genialne warzywo; i na ciepło, z oliwą i parmezanem, z makaronem, ale Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Pesto z roszponki

Pesto z roszponki 213

0
Pesto z roszponki swym kolorem napawa optymizmem i nawołuje do wiosny, a ta już wkrótce :-) Bardzo delikatne, z dodatkiem czosnku, prażonych ziaren słonecznika, pestek dyni i migdałów, no i z Zobacz więcej
Crostini w kuchni włoskiej to małe grzanki, które często są mylone z bruchettą. Różnica jednak jest zasadnicza. Bruchetta jest podawana na ciepło (grillowane grzanki najpierw są pocierane czosnkiem, Zobacz więcej
Crostini to po włosku "małe tosty". Jest to przystawka podobna do bruschetty jednak do jej wykonania wykorzystujemy białe pieczywo, a bruschettę robimy z chleba na zakwasie. Crostini z papryką Zobacz więcej
Sezon grzybowy już jakiś czas temu się rozpoczął, więc proponuję coś grzybowego. A że do grzybów idealnie pasują zioła i chrupiąca bagietka, to dziś takie połączenie :) Przymierzałam się do zrobienia Zobacz więcej
Pesto z bazylią i orzechami włoskimi Składniki: 4 szklanki świeżych liści bazylii 1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin 4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, sprażonych na patelni 4 ząbki czosnku Zobacz więcej
Crostini to włoskie kanapeczki przypominające popularną bruschettę. Obie przekąski różnią się rodzajem pieczywa oraz rozmiarem. Tradycyjna brushettta przygotowywana jest z chleba na zakwasie. Zobacz więcej