crostini parmezan

{{headerMessage}}
Ugotuj bób – 20 min w słonej wodzie. Obierz. Popieprz i baaardzo delikatnie skrop cytryną, ale nie rezygnuj z tego. Ciabatkę przekrój lub bagietkę pokrój w poprzek i podpiecz 3 minuty, by była Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ugotuj bób 20 minut w słonej wodzie i obierz. Ugotuj makaron w słonej wodzie. W połowie gotowania makaronu ziarna pieprzu zmiażdż w moździerzu lub młynku, wrzuć na patelnię, chwilkę upraż na sucho i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Crostini. I nasze grzanki. Są idealne. Bo można położyć na nie... wszystko. Jest tylko jeden sekret- najpierw podpiekany pieczywo lekko skropione oliwą. Potem nakładamy składniki. Oto kilka moich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiąc ostatnio różne wersje ciepłych kanapek cały czas myślałam o klasycznym włoskim crostini z wątróbką. I nadszedł w końcu czas na degustację. SKŁADNIKI: - 250g wątróbki drobiowej - 1 łyżka masła - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brzmi dziwnie? Ale to bardzo prosta przystawka bądź zakąska. Smakuje fantastycznie zarówno na ciepło - do wina czy piwa, ale również można zjeść na zimno, chociaż może być wtedy nieco twarda. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiąc ostatnio różne wersje ciepłych kanapek cały czas myślałam o klasycznym włoskim crostini z wątróbką. I nadszedł w końcu czas na degustację. SKŁADNIKI: - 250g wątróbki drobiowej - 1 łyżka masła - Zobacz więcej
De Care
De Care Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Świata
Sałatka Cesar

Sałatka Cesar 361

2
{{headerMessage}}
Niezwykle proste w przygotowaniu, ale bardzo pyszne danie. Lekka sałatka z dodatkiem grzanek stanowi znakomitą przekąskę, gdy tylko dopadnie nas pierwszy głód. Składniki: Grzanki Crostini z czosnkiem Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Crostini

Crostini 62

0
{{headerMessage}}
Tradycyjne toskańskie crostini podaje się z pastą z drobiowych wątróbek, jednak włoskie grzanki można podać w zasadzie ze wszystkim, co nam przyjdzie do głowy: z suszonymi pomidorami, anchovis, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na bób się rozpoczął, z czego ogromnie się cieszę. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam crostini z pastą z bobu. Efekt końcowy był bardzo smakowity. Polecam ! Składniki: ugotowany w słonej wodzie bób, Zobacz więcej
Sarenka
Sarenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sarenka W Kuchni
Pasta z bobu

Pasta z bobu 569

0
{{headerMessage}}
-wpadasz na herbatę? -lepiej zaproś mnie na obiad. I jeszcze ma być nie azjatycki! No to cóż począć? Włoska wyprawa Jamiego w dłoń i gotujemy. Niespecjalnie ciekawa zupa z pieczonych pomidorków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Crostini to takie małe bruschette. Jedyną różnicą jest to, że jest robione z białego chleba pieczonego na drożdżach, a nie na zakwasie. Ja użyłam ciabatty, tak jak poleca autor przepisu. Puree z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zakochalam. Co prawda samo przygotowanie troche trwa, ale wynik jest rewelacyjny. Crostini z balsamiczna, karmelizowana cebulka i parmezanem - 45g/ 1/4 cup brazowego cukru 1.Podgrzewamy olwie na Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Pasta con il cavolo nero

Pasta con il cavolo nero 345

0
{{headerMessage}}
… czyli makaron z jarmużem toskańskim. We Włoszech potrawy z tym warzywem kojarzone są z reguły z regionem Toskania, co sugeruje nam zresztą polskie tłumaczenie włoskiej nazwy jarzyny... W dawnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, żółte i zielone pyszności. Dzisiaj na zielono. Crostini są wiosną i latem doskonałe. Podobnie szpinak. Świeży młody szpinak to genialne warzywo; i na ciepło, z oliwą i parmezanem, z makaronem, ale Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Pesto z roszponki

Pesto z roszponki 219

0
{{headerMessage}}
Pesto z roszponki swym kolorem napawa optymizmem i nawołuje do wiosny, a ta już wkrótce :-) Bardzo delikatne, z dodatkiem czosnku, prażonych ziaren słonecznika, pestek dyni i migdałów, no i z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Crostini w kuchni włoskiej to małe grzanki, które często są mylone z bruchettą. Różnica jednak jest zasadnicza. Bruchetta jest podawana na ciepło (grillowane grzanki najpierw są pocierane czosnkiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Crostini to po włosku "małe tosty". Jest to przystawka podobna do bruschetty jednak do jej wykonania wykorzystujemy białe pieczywo, a bruschettę robimy z chleba na zakwasie. Crostini z papryką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy już jakiś czas temu się rozpoczął, więc proponuję coś grzybowego. A że do grzybów idealnie pasują zioła i chrupiąca bagietka, to dziś takie połączenie :) Przymierzałam się do zrobienia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pesto z bazylią i orzechami włoskimi Składniki: 4 szklanki świeżych liści bazylii 1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin 4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, sprażonych na patelni 4 ząbki czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Crostini to włoskie kanapeczki przypominające popularną bruschettę. Obie przekąski różnią się rodzajem pieczywa oraz rozmiarem. Tradycyjna brushettta przygotowywana jest z chleba na zakwasie. Zobacz więcej