Przepis na crostini parmezan

Crostini to po włosku "małe tosty". Jest to przystawka podobna do bruschetty jednak do jej wykonania wykorzystujemy białe pieczywo, a bruschettę robimy z chleba na zakwasie. Crostini z papryką Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Bruschette? Crostini? Grzanki! :)

Bruschette? Crostini? Grzanki! :) 52

‚ Przede mną kolejny gorący tydzień, nie tylko jeśli chodzi o temperatury, ale przede wszystkim o koniec kolejnego kursu i egzaminy (choć to oczywiście biedni uczniowie mają stres, nie ja ;)). W Zobacz więcej
Robiąc ostatnio różne wersje ciepłych kanapek cały czas myślałam o klasycznym włoskim crostini z wątróbką. I nadszedł w końcu czas na degustację. SKŁADNIKI: - 250g wątróbki drobiowej - 1 łyżka masła - Zobacz więcej
Brzmi dziwnie? Ale to bardzo prosta przystawka bądź zakąska. Smakuje fantastycznie zarówno na ciepło - do wina czy piwa, ale również można zjeść na zimno, chociaż może być wtedy nieco twarda. Zobacz więcej
mojebistro
mojebistro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Bistro
Crostini z pastą z groszku

Crostini z pastą z groszku 44

Crostini z pastą z groszku | Moje Bistro – Kuchnia Domowych Inspiracji Strona główna Lista przepisów Napisz do mnie Toggle navigation Crostini z pastą z groszku 15 maja 20154 czerwca 2015 Kinga Zobacz więcej
Crostini to takie małe bruschette. Jedyną różnicą jest to, że jest robione z białego chleba pieczonego na drożdżach, a nie na zakwasie. Ja użyłam ciabatty, tak jak poleca autor przepisu. Puree z Zobacz więcej
Crostini w kuchni włoskiej to małe grzanki, które często są mylone z bruchettą. Różnica jednak jest zasadnicza. Bruchetta jest podawana na ciepło (grillowane grzanki najpierw są pocierane czosnkiem, Zobacz więcej
Ugotuj bób 20 minut w słonej wodzie i obierz. Ugotuj makaron w słonej wodzie. W połowie gotowania makaronu ziarna pieprzu zmiażdż w moździerzu lub młynku, wrzuć na patelnię, chwilkę upraż na sucho i Zobacz więcej
Crostini w kuchni włoskiej to małe grzanki, które często są mylone z bruchettą. Różnica jednak jest zasadnicza. Bruchetta jest podawana na ciepło (grillowane grzanki najpierw są pocierane czosnkiem, Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Grzybowo - ziołowe crostini

Grzybowo - ziołowe crostini 33

Sezon grzybowy już jakiś czas temu się rozpoczął, więc proponuję coś grzybowego. A że do grzybów idealnie pasują zioła i chrupiąca bagietka, to dziś takie połączenie :) Przymierzałam się do zrobienia Zobacz więcej
Crostini to włoskie kanapeczki przypominające popularną bruschettę. Obie przekąski różnią się rodzajem pieczywa oraz rozmiarem. Tradycyjna brushettta przygotowywana jest z chleba na zakwasie. Zobacz więcej
Wiosną mam ochotę jeść świeżo i prosto. Po pierwsze, nie mam czasu na skomplikowane i czasochłonne gotowanie; koniec roku szkolnego to natłok pracy i dodatkowych zajęć w firmie. Poza tym, jest tyle Zobacz więcej
Crostini. I nasze grzanki. Są idealne. Bo można położyć na nie... wszystko. Jest tylko jeden sekret- najpierw podpiekany pieczywo lekko skropione oliwą. Potem nakładamy składniki. Oto kilka moich Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Crostini

Crostini 65

Tradycyjne toskańskie crostini podaje się z pastą z drobiowych wątróbek, jednak włoskie grzanki można podać w zasadzie ze wszystkim, co nam przyjdzie do głowy: z suszonymi pomidorami, anchovis, Zobacz więcej
Robiąc ostatnio różne wersje ciepłych kanapek cały czas myślałam o klasycznym włoskim crostini z wątróbką. I nadszedł w końcu czas na degustację. SKŁADNIKI: - 250g wątróbki drobiowej - 1 łyżka masła - Zobacz więcej
Lubicie karczochy? Ja uwielbiam! To takie piękne warzywo, smaczne i idealne na pesto. Wczoraj byłam zaproszona do włoskiej restauracji. Zostałam mocno zainspirowana i dzisiaj nabrałam ochoty na Zobacz więcej
Crostini -przekaska na kazda okazje :: mojacalabria Strona Główna Przepisy kulinarne Podróże O Nas Oferta Kontakt Księga gości Przepisy kulinarne Crostini -przekaska na kazda okazje 2013-09-18 Zobacz więcej
Poniedzialek. Brrr! Zimno za oknem. Brrr! Moze snieg spadnie :) o tak. Wreszcie mozna by bylo uzyc sanki, ktore kupilam dla mej stonki w listopadzie z nadzieja na snieg. A tu zero cisza, pogoda jak na Zobacz więcej
Sezon na bób się rozpoczął, z czego ogromnie się cieszę. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam crostini z pastą z bobu. Efekt końcowy był bardzo smakowity. Polecam ! Składniki: ugotowany w słonej wodzie bób, Zobacz więcej
Ugotuj bób – 20 min w słonej wodzie. Obierz. Popieprz i baaardzo delikatnie skrop cytryną, ale nie rezygnuj z tego. Ciabatkę przekrój lub bagietkę pokrój w poprzek i podpiecz 3 minuty, by była Zobacz więcej