crumble bez tłuszczu

{{headerMessage}}
Nie wiem czy to ciasto można nazwać szarlotką. Jednak crumble jakoś najbardziej mi pasuje. Innowacją jest spód z kruchego ciasta bez tłuszczu, które wcale nie jest takie łatwe szczególnie w formowaniu Zobacz więcej
wracaj
wracaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spotkajmy się w kuchni!
Truskawkowe crumble

Truskawkowe crumble 128

2
{{headerMessage}}
Już za chwilę na dobre rozpocznie się sezon na truskawki. Kocham te owoce i nie wyobrażam sobie bez nich lata. Dziś skusiłam się na kilka, niestety niepolskich i przypomniały mi one o pewnym pysznym i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sahur (Istanbul 3:02) Melemen(NOWOŚĆ) +zestaw śniadaniowy Składniki: zielona papryka sivri (ostra) pomidory bez skórki cebula jajko sól pieprz kmin rzymski (opcjonalnie) tłuszcz Na rozgrzanym tłuszczu Zobacz więcej
exgrubaska
exgrubaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Odchudzalnik
Śliwki pod Owsianą Kruszonką

Śliwki pod Owsianą Kruszonką 114

0
{{headerMessage}}
Trudno jest o dietetyczne ciasto, bo ciasto to zawsze mąka, cukier, tłuszcz. A gdyby tak zrobić ciasto ... bez ciasta? Takie właśnie jest crumble czyli owoce pod kruszonką. Tyle, że kruszonka to nadal Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I jeszcze jedno ciasto na niedzielę, które zabieram do znajomych, crumble z jabłkami. Szybkie i bezglutenowe crumble w wersji wegańskiej, bez dodatku rafinowanego cukru. Zamiast masła użyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zakochałam się w tym wypieku! Tylko opis zgodny z SEO jest dobijający;) Crumble czyli kruszonka, ale na oleju a nie tłuszczach stałych jak masło czy margaryna. Można z łatwością przerobić na crumble Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Crumble to "danie", do którego przymierzałam się od dawna, by zrobić i spróbować. W tradycyjnej wersji to nic innego jak owoce zapieczone pod kruszonką, której głównymi składnikami są mąka, tłuszcz i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w temp. 160C z termoobiegiem. (bez termoobiegu w 180 stopniach). Bułeczki wg tego przepisu po upieczeniutrzeba odrywać, jeśli chcemy mieć równe owalne jagodzianki to musimy je ułożyć w większych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mleka z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, bez przeciągu.W czasie, kiedy rozczyn rośnie, topimy masło i zostawiamy je do przestygnięcia. Do gotowego rozczynu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dziś klasycznie bo na obiad, na przystawkę był grejpfrut, na danie główne frytki bo sobota! i domowe nuggetsy z piekarnika ( bez tłuszczu) i crumble gruszkowo-czekoladowy… Jednakże wieczorem znów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w temp. 160C z termoobiegiem. (bez termoobiegu w 180 stopniach). Bułeczki wg tego przepisu po upieczeniutrzeba odrywać, jeśli chcemy mieć równe owalne jagodzianki to musimy je ułożyć w większych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Do kruszonki można użyć wszelkich mąk, ciastek, płatków owsianych\ryżowych\innych, orzechów, a nawet kleiku ryżowego! Takie crumble jest pycha zarówno na ciepło jak i na zimno. Możesz więc bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Narodzenia! Podziel się! Twitter Digg Facebook Delicious StumbleUpon Google Bookmarks LinkedIn Yahoo Bookmarks Technorati Favorites Drukuj artykuł Ten wpis został napisany przez mj na 22/12/2014 o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na crumble bez mąki. Zmniejszyłam w nim ilość tłuszczu i było to wg mnie bardzo dobre posunięcie- kruszonka i tak jest apetyczna. Crumble podaje się często z lodami- ja, by było light, podałam je z Zobacz więcej
klaudiao
klaudiao Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MASZU
Śliwkowe crumble z patelni

Śliwkowe crumble z patelni 43

0
{{headerMessage}}
owsiane, posiekane migdały, siemię, cynamon, syrop z agawy i olej kokosowy. Rozetrzyj w palcach jak kruszonkę. Patelnię rozgrzej (bez tłuszczu!) i ułóż pocięte śliwki rozcięciem do dołu. Smaż przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, szukam pomysłów w sieci. Dziś jednak chciałam Was zaprosić na szybką i smaczną tartę z rabarbarem i kruszonką. Jest dobra dla każdego łasucha zwracającego uwagę na jakość jedzonych słodkości, jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wymieszać w miseczce (opcjonalnie masło siekać nożem z mąką) 2. Dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier puder. 3. Całość zagniatać tak by utworzyły się Crumble-Kruszonka. 4. Podzielić powstałą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oj, jak dawno już nie robiłam crumble… Dziś będzie ono jednak trochę inne niż zawsze. Bez glutenu i przyjazne dla cukrzyków.Trochę za sprawą mojej diety, a trochę za sprawą Pani Doroty, którą nie Zobacz więcej