cukier pomarańczowy

{{headerMessage}}
Banalnie prosty a jaki wspaniały dodatek do deserów, herbaty, kawy. Składniki : 1 szklanka cukru skórka otarta z 2 pomarańczy Wszystkie składniki przekładamy do miski. Za pomocą drewnianej łyżki Zobacz więcej
Monika A.
Monika A. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Moniki - bez glutenu
Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy 49

0
{{headerMessage}}
ZainspirowanaKuchennymi Fascynacjamizrobiłam mega aromatyczny cukier pomarańczowy. Pięknie się prezentuje, pięknie pachnie, świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju piernikowymi wypiekami. Zobacz więcej
karola4982
karola4982 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Carrie
Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy 22

0
{{headerMessage}}
Jako, że sezon na cytrusy już się zaczął, postanowiłam podzielić się z wami pomysłem na aromatyczny cukier pomarańczowy. Do jego przygotowania potrzebujecie naprawdę niewiele- skórki z pomarańczy, Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy 114

0
{{headerMessage}}
„Suszoną skórkę pomarańczową, o której pisałam kilka dni temu w tym poście, wykorzystałam do zrobienia cukru pomarańczowego. Pachnie obłędnie i ma ładny lekko żółty kolor. Nadaje się doskonale do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam :) Sezon na pomarańcze w pełni i święta tuż tuż. Wobec tego czas na skórkę pomarańczową do ciast. Pomyślałam, że dodam do piernika. Ja nigdy nie przepadałam za taką kupną. A odkąd zrobiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: pomarańcza 6 sztuk, woda 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, żelfix 2 łyżki pomarańcze obrać, skórki włożyć do naczynia i zalać zimną wodą moczyć skórki 2 dni i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do tego obieraczka do ziemniaków, wybierzcie tą, która obiera najcieniej. Mój faworyt to obieraczka Tuperware. Ważne jest, aby obrać tylko pomarańczową skórkę, białe albedo jest gorzkie. Następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Był już ekstrakt pomarańczowy, cukier z prawdziwą wanilią, cukier cynamonowy, zatem przyszła pora na skórkę pomarańczową w cukrze. Jest doskonała do świątecznych wypieków. Ale ale! Kochani, do roboty, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Orzeźwiająca lemoniada pomarańczowa, w obliczu aktualnej, upalnej pogody, to zdecydowanie dobrypomysł! Przyznam szczerze, że pomarańczowa wersja smakuje mi bardziej niż klasyczna lemoniada o smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, odbił się od jezdni i zniknął w lesie po drugiej stronie... ciągle zastanawiam się co musiał poczuć w tamtej chwili kierowca owego samochodu... A wracając do świątecznych zapachów, to ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś extra - lody dla ochłody tym razem na mleku zagęszczonym i z dodatkiem cukru cytrynowego Royal Brand . Lody pomarańczowe z cukrem cytrynowym składniki 3 szt pomarańcza, 500 ml mleko zagęszczone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie da się ukryć, skład kupnej kandyzowanej skórki pomarańczowej odstrasza. Dlatego warto zrobić ją samemu. Nie będę Was czarować, babrania jest z tym mnóstwo. Jednak myślę, że warto. Nawet jeśli cały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skórka, czy to pomarańczowa, czy cytrynowa jest niemal niezbędna przy przygotowywaniu świątecznych wypieków. O ile, bowiem obejść bez niej może się sernik, to już makowiec, czy keks nie może. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z dodatkiem konfitury z gorzkich pomarańczy. Babka drożdżowa jest w smaku mocno pomarańczowa dzięki utartym z ksylitolem skórkom z pomarańczy. Dzięki nim babka ma również piękny kolor :) Składniki: 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na śniadanie, chrupiąca posypka do jogurtu bądź deseru. Niestety te kupowane w marketach to bardzo często tony cukru, więc dlaczego nie zrobić sobie swojej własnej wersji. Oto jeden z pomysłów. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pisząc karteczkę przed wyniesieniem słoików do piwnicy uświadomiłam sobie, że... To są pierwsze przetwory w roku 2017! :D Jeszcze nigdy nie zaczynałam tak wcześnie ;) Bardzo polubiłam dżem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skórka pomarańczowa smażona w cukrze Gdy nadchodzi sezon na pomarańcze zawsze szkoda mi wyrzucić skórkę pomarańczową, zwłaszcza gdy jest ładna i jędrna, a ilość pomarańczy nieco większa. Wówczas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Magdalenki z cukrem w płynie są bardziej puszyste i wilgotne. Pomaga też przedłużyć świeżość naszym wypiekom. SKŁADNIKI (na ok: 16-18) 3 jajka 160g cukru 40g cukru w płynie (Jak wykonać cukier w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto. Schodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i wykrawać foremką ciastka, w połowie zrobić okienka. Część z okienkiem przyłożyć mocno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w: - cukrze pomarańczowym - czyli cukier puder wymieszany z proszkiem pomarańczowym - przepis na proszek TUTAJ - rozdrobnionych pistacjach ale możemy np obtoczyć też w: - kakao w proszku - Zobacz więcej