Przepis na cukier pomarańczowy

aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy 120

„Suszoną skórkę pomarańczową, o której pisałam kilka dni temu w tym poście, wykorzystałam do zrobienia cukru pomarańczowego. Pachnie obłędnie i ma ładny lekko żółty kolor. Nadaje się doskonale do Zobacz więcej
karola4982
karola4982 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Carrie
Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy 24

Jako, że sezon na cytrusy już się zaczął, postanowiłam podzielić się z wami pomysłem na aromatyczny cukier pomarańczowy. Do jego przygotowania potrzebujecie naprawdę niewiele- skórki z pomarańczy, Zobacz więcej
Monika A.
Monika A. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U Moniki - bez glutenu
Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy 53

ZainspirowanaKuchennymi Fascynacjamizrobiłam mega aromatyczny cukier pomarańczowy. Pięknie się prezentuje, pięknie pachnie, świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju piernikowymi wypiekami. Zobacz więcej
Banalnie prosty a jaki wspaniały dodatek do deserów, herbaty, kawy. Składniki : 1 szklanka cukru skórka otarta z 2 pomarańczy Wszystkie składniki przekładamy do miski. Za pomocą drewnianej łyżki Zobacz więcej
Skórka pomarańczowa smażona w cukrze Gdy nadchodzi sezon na pomarańcze zawsze szkoda mi wyrzucić skórkę pomarańczową, zwłaszcza gdy jest ładna i jędrna, a ilość pomarańczy nieco większa. Wówczas Zobacz więcej
Był już ekstrakt pomarańczowy, cukier z prawdziwą wanilią, cukier cynamonowy, zatem przyszła pora na skórkę pomarańczową w cukrze. Jest doskonała do świątecznych wypieków. Ale ale! Kochani, do roboty, Zobacz więcej
Orzeźwiająca lemoniada pomarańczowa, w obliczu aktualnej, upalnej pogody, to zdecydowanie dobrypomysł! Przyznam szczerze, że pomarańczowa wersja smakuje mi bardziej niż klasyczna lemoniada o smaku Zobacz więcej
Coś extra - lody dla ochłody tym razem na mleku zagęszczonym i z dodatkiem cukru cytrynowego Royal Brand . Lody pomarańczowe z cukrem cytrynowym składniki 3 szt pomarańcza, 500 ml mleko zagęszczone Zobacz więcej
Na Wielkanoc piekę babkę cytrynową, a w Święta Bożego Narodzenia pomarańczową babkę bez cukru. Pomarańcze w zimie to moje ulubione owoce. Robię z nich różne cuda: wysikam sok, przerabiam na dżem, Zobacz więcej
Skórka, czy to pomarańczowa, czy cytrynowa jest niemal niezbędna przy przygotowywaniu świątecznych wypieków. O ile, bowiem obejść bez niej może się sernik, to już makowiec, czy keks nie może. Zobacz więcej
Magdalenki z cukrem w płynie są bardziej puszyste i wilgotne. Pomaga też przedłużyć świeżość naszym wypiekom. SKŁADNIKI (na ok: 16-18) 3 jajka 160g cukru 40g cukru w płynie (Jak wykonać cukier w Zobacz więcej
W Polsce panują tropiki. Lemoniada to w takie upały jakie panują od kilku dni najlepsze wyjście, hit, cudowne orzeźwienie. Każdego dnia wypijamy całą dużą 1,5 litrową butelkę lemoniady dziennie. Ta Zobacz więcej
Nie ma chyba łatwiejszego przepisu na domową skórkę pomarańczy do wszelkich wypieków. Niegdyś robiłam taką kandyzowaną gotowaną w cukrowym syropie, ale myślę, że ta jest bardziej aromatyczna i lepsza. Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Skórka pomarańczowa w cukrze

Skórka pomarańczowa w cukrze 69

Nie ma Świąt bez zapachu pomarańczy! To ostatni dzwonek, żeby zrobić skórkę do pierniczków, makowca czy sernika. Kiedyś pokazywałamskórkę kandyzowaną, dziś wersja prostsza i bardziej aromatyczna. Zobacz więcej
Witam :) Sezon na pomarańcze w pełni i święta tuż tuż. Wobec tego czas na skórkę pomarańczową do ciast. Pomyślałam, że dodam do piernika. Ja nigdy nie przepadałam za taką kupną. A odkąd zrobiłam Zobacz więcej
Do ciast drożdżowych mam słabość, mam nawet wielką słabość :) Zarówno do smaku, jak i do zapachu. Uwielbiam też rękoma wyrabiać ciasto drożdżowe, by otulić je ciepłem. Uwielbiam zwłaszcza te mocno Zobacz więcej
Ciasteczka które znikają w mgnieniu oka, idealne do herbatki na zimowe wieczory. Pięknie pachną pomarańczą :-) PRODUKTY: 130g mąki pszennej 60g miękkiego masła 1 żółtko 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 0,5 Zobacz więcej
Nie da się ukryć, skład kupnej kandyzowanej skórki pomarańczowej odstrasza. Dlatego warto zrobić ją samemu. Nie będę Was czarować, babrania jest z tym mnóstwo. Jednak myślę, że warto. Nawet jeśli cały Zobacz więcej
Składniki: pomarańcza 6 sztuk, woda 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, żelfix 2 łyżki pomarańcze obrać, skórki włożyć do naczynia i zalać zimną wodą moczyć skórki 2 dni i Zobacz więcej
Skórka pomarańczowa pachnie cudnie. A podczas smażenia – pachnie obłędnie cały dom. Żaden syntetyczny aromat nie podrobi tego który powstał z naturalnego produktu. Najpiękniejsze dla mnie – raz – Zobacz więcej