cukierki z skwarek

Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Na dwa sposoby

Na dwa sposoby 525

0
na gotującą się wodę i gotować ok. 3 min od wypłynięcia. Podawać ze zrumienioną cebulą i skwarkami. Druga kombinacja polegała na tym, że ciasto pokroiłam na kwadraty, każdy z nich nadziałam mięsem i Zobacz więcej
postu (np. Zwiastowanie), knysze podawano postne, na inne święta knysze były ze skwarkami, słoniną. Knysze jadło się ze śmietaną, również jako dodatek do mięsnych dań. W XIX wieku niezwykle popularne Zobacz więcej
przygotuje ktoś inny. · Do sałatki jarzynowej zamiast majonezu użyj jogurtu naturalnego wymieszanego z musztardą lub octem jabłkowym i ziołami. · Jeśli masz ochotę na pierogi z kapustą i grzybami, to Zobacz więcej
, gdy zacznie się gotować i blendujemy na gładko. Dodajemy kozi ser i mieszamy, aż się rozpuści. Wlewamy mleko i jeszcze raz miksujemy. Podgrzewamy, aż zacznie się gotować. Podajemy z chlebem, każdą Zobacz więcej
chlebowego z cebulą, skwarkami i śmietaną. Były też inne warianty placków – z warzywami, ziemniakami, szpinakiem, szynką. Szczerze polecam, zwłaszcza „chleboszom”:). Na stoisku można kupić również Zobacz więcej
by.melke
by.melke Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegetalerze
Ulubieńcy kwietnia

Ulubieńcy kwietnia 33

0
z fasoli z gryczanymi skwarkami Archiwum maja (1) kwietnia (6) marca (2) lutego (8) stycznia (3) grudnia (1) listopada (3) października (1) września (4) sierpnia (6) lipca (6) czerwca (10) maja (3) Zobacz więcej
ochotę, chciały zjeść, a bo zdrowo i w ogóle... a on tak nie chce? Kotlet schabowy na diecie? A dlaczego by nie... mniejszy kawałek (może być smażony bez panierki... lubicie panierkę? A to niech Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Litewski smak

Litewski smak 150

0
podano nam mięso w taki sam sposób, więc jest to chyba tamtejszy zwyczaj. Do grillowanego mięsa podaje się ryż, marynowane cebulki,a całość polewa się solidną porcją ostrego sosu pomidorowego. Nie Zobacz więcej
-16 Kiełbasy. Kostki porkolt i halaszle. Słonina. Marynowane liście kapusty. Boczek. Skwarki. Majonez chrzanowy. barack palinka. Ser szopski bułg. ..........................17. wurst kiosk. Niekłańska Zobacz więcej