cukiernik lidla

Sernik na zimno z truskawkami 30 maja 2013 Ciasta, Desery Przepis na waniliową masę serową pochodzi z Kuchni Lidla (od cukiernika Pawła). Składniki na masę: 100 ml śmietanki 30%, 90 g cukru Zobacz więcej
jakieś dwa czy trzy lata temu. Był cudownie pyszny i wart swojego tysiąca kalorii :) Ale rogalami zajmę się może w przyszłym roku, a póki co zapraszam na ciasto dyniowo-marchewkowe Mistrza Zobacz więcej
Kochani ostatnio w kuchni Lidla odbyły się warsztaty, której główną tematyką były przetwory. Warsztaty prowadził Paweł Małecki, który jest nie tylko świetnym cukiernikiem ale i mentorem. Zobacz więcej
Karpatkę piekę od wielu lat i zawsze robiłam z masą budyniową. Ta jest z bitą śmietaną i jest przepyszna,do tego jeszcze słodziutkie borówki. Przepis znalazłam w kuchni Lidla, poleca ją mistrz Zobacz więcej
Ostatnio wspominaam Wam, e z wielk chci zagldam do Kuchni Lidla po przepisy Pascala i Okrasy, a od jakiego czasu ledz take kady przepis ich cukiernika Pawa : ) Moja sabo do sodyczy znw daa o sobie Zobacz więcej
mamy dużo lżejsze danie, ale równie pyszne! Przepis znalazłam w najnowszej gazetce Lidla. Jest to przepis prawdziwego Mistrza Cukierników - Pawła Małeckiego! U mnie knedle zniknęły w mgnieniu oka. A Zobacz więcej
Bardzo lubię weganizować przepisy. Szach-mat wszystkożercy - można zrobić wasze ulubione potrawy bez jajek i mleka! Niedawno dostałam od przyjaciółki przepis do zweganizowania. Znalazła go na ulotce z Zobacz więcej
Składniki: 220 g cukru 125 g masła 125 g margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego 170 g maki pszennej 80 g maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia otarta skorka z 2 pomarańczy 5 jajek 20 g Zobacz więcej
W zeszłym roku prezentowałam Wam przepis na rogaliki orzechowe i rogaliki migdałowe według przepisu mojej Babci. Tym razem dałam się skusić innemu pomysłowi na rogaliki waniliowo-cynamonowe Pawła Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Tarta brzoskwiniowa

Tarta brzoskwiniowa 164

0
minut. Żółtkaz cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubiłam na puszystą masę, dodałam mleko i mąkę i dobrze wymieszałam. Na podpieczony spód wylałam kilka łyżek masy i ułożyłam na niej cząstki brzoskwini Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Amerykańskie naleśniki

Amerykańskie naleśniki 144

2
Te amerykańskie naleśniki (pancakes) to pierwszy z przepisów mistrza Polski Cukierników - Pawła Małeckiego z książki Cukiernia Lidla, który wypróbowałam. Książka* jest ciekawą pozycją, zwłaszcza dla Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siłasmaku
Słodkie warsztaty

Słodkie warsztaty 51

0
--- W ubiegłym tygodniu odbyły się kolejne słodkie warsztaty, zorganizowane przez Lidl Polska w ramach Cukierni Lidla. Poprowadził je Paweł Małecki, znany już chyba wszystkim cukiernik Lidla, więc od Zobacz więcej
W miniony piątek miałam okazję uczestniczyć w warsztatach " Słodko ale zdrowo" zorganizowanych przez Lidl Polska. Jak się domyślasz głownym dowodzącym podczas naszego spotkania był Paweł Małecki- Zobacz więcej
Witam Was serdecznie po dłuższej przerwie. Mam nadzieję, że mimo trwających – również na Rogaliku – wakacji, zaglądacie tu po przepisy Dziś kilka słów o świetnych warsztatach „Słodko ale zdrowo”. 19 Zobacz więcej
Dzisiejszy sernik to propozycja od najlepszego polskiego cukiernika, mistrza Polski cukierników, Pawła Małeckiego. W kuchni lidla zaproponował swój sernik jako deser na letnie, upalne dni. Ja Zobacz więcej
cudowny czas na rabarbarowe szaleństwo :) Dzisiaj zaprezentuje kolejny z doskonałych przepisów Mistrza Polski Cukierników Pawła Małeckiego, zamieszczony na łamach gazetki reklamowej Lidla. Ciasto Zobacz więcej
Całkiem niedawno opisywałam Wam pewne warsztaty z lodami Grycan. Strasznie się wtedy nakręciłam na własnoręczne robienie lodów. Niewielkim kosztem można wtedy robić lody o takim smaku na jaki się Zobacz więcej
Wczoraj pokazałam Wam przepis na tartę cytrynową a dzisiaj z okazji urodzin mojego męża będzie jeden z jego ulubionych deserów – bezy i owoce. Tak się szczęśliwie złożyło, że zaglądając do kuchni Zobacz więcej
galaretki. Polecam, u nas ten tort, był strzałem w dziesiątkę:) Przepis cukiernika Pawła Małeckiego, z moimi modyfikacjami. Składniki ( tortownica 26cm): spód 1 opakowanie (250g) owsiano- sezamowych Zobacz więcej
Bardzo często piekę coś spontanicznie. Znajduję jakiś przepis, szybko sprawdzam, czy mam wszystkie potrzebne składniki i zabieram się do pracy. Tak było w przypadku tych paluchów. W skrzynce na listy Zobacz więcej