cukinia faszerowana kaszą i warzywami

Cukinia faszerowana kaszą i warzywami, tym razem w wersji wegetariańskiej, bez mięsa. Smaczne i zdrowe danie. Farsz składa się z kaszy kuskus oraz świeżych warzyw zerwanych prosto z mojego ogródka. Zobacz więcej
To było zaskoczenie. Chyba się trochę jednak polubimy z cukinią - tak uwielbianą przez mojego szwagra :D Przepis pochodzi z jednej z kolekcji na Thermomix. Zamieniłam jedynie kasze jaglaną na kasze Zobacz więcej
Pomysł na lekkie, zdrowe, wegetariańskie danie, idealne na obiad lub kolacje. Cukinię możemy nafaszerować wszystkim, co tylko mamy pod ręką Składniki/2 porcje – 1 średnia cukinia – 1/2 szklanki kaszy Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Cukinie faszerowane mięsem i warzywami

Cukinie faszerowane mięsem i warzywami 189

Minimum wysiłku i maksimum zadowolenia - tak jak najbardziej lubię. Przygotowanie cukinii faszerowanych mięsem mielonym i warzywami zajmie Wam góra pół godziny+ około 45 minut zapiekania. Wszystko Zobacz więcej
Jestem ogromnym fanem faszerowanych warzyw. Mógłbym nadziewać prawie wszystko: od cukinii, przez bakłażany, papryki i dynie, na pomidorach i pieczarkach kończąc. Zwykle faszeruję je wolno gotowanymi Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 3 nieduże cukinie, 15 dag mięsa mielonego, 5 większych pieczarek, 1/2 średniej Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą bulgur i kurkami - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Przyprawy Zobacz więcej
Tym wpisem chciałabym zakończyć sezon cukiniowy w tym roku:) Faszerowana cukinia miała być kolacją tylko dla mnie, a okazało się, że reszta domowników też chcę więc musiałam zrobić więcej. Okazuję Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 48

Od jakiegoś czasu pozostaję pod urokiem cukinii. I wciąż nie mogę wyjść z podziwu, jak to się stało, że przez ponad pół życia nawet jej nie próbowałam :-O Normalnie masakra! Teraz nadrabiam to ze Zobacz więcej
Składniki 2 średnie cukinie 2 szalotki lub 1 średnia cebula ok 250g lub więcej (im więcej, tym lepiej) kurek 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ok 2 garści świeżo Zobacz więcej
W końcu doczekałam się cukinii z ogródka - pewnej, zdrowej, bez nawozów. Rośnie w tym roku jak szalona, a ja nie pamiętam, żeby w przeciągu kilku ostatnich lat był taki wysyp owoców na krzaczkach, a Zobacz więcej
Ostatnio udało mi się przekonać moje dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w postaci czekoladowego ciasta cukiniowego :) Dziś Zobacz więcej
Pyszne i zdrowe cukinie po brzegi wypełnione farszem na bazie kaszy jaglanej. ;) Cukiniefaszerowane kaszą jaglaną 2 okrągłe zielone małe cukinie pół szklanki kaszy jaglanej 150 g serka śmietankowego Zobacz więcej
Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego Zobacz więcej
Okrągła cukinia nie tylko wygląda zjawiskowo i jest wyjątkowo fotogeniczna, to super zdrowe warzywo, nie wiem dlaczego, ale ciągle niedoceniane. Okrągła odmiana cukinii jest dużo wygodniejsza do Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na cukinię, dziś mam dla Was kolorowy, prosty i przepyszny przepis. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną. Zapieczone połówki cukinii z tym farszem stanowią bardzo smaczny pomysł na Zobacz więcej
W lesie prawdziwy wysyp kurek, co bardzo mnie cieszy. Zdążyłam już przyrządzić klasyka, czyli jajecznicę z kurkami, więc przyszedł czas na kurki w innej wersji – z cukinią i kaszą jaglaną. Zanim Zobacz więcej
Cukinię mogłabym jeść niemal codziennie. O ile sama w sobie jak na mój gust jest mdła, i brakuje mi w niej wyraźnego (ostrego) smaku to w połączeniu z innymi dodatkami smakuje rewelacyjnie. O ile zimą Zobacz więcej
Cukinia faszerowana to warzywo, które można jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną 3 średnie cukinie, 100 g kaszy jęczmiennej perłowej Młyny Stoisław 1 pomidor, 100 g ulubionej wędliny, 100 g sera, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól i Zobacz więcej