cukinia faszerowana kaszą jęczmienną

Osobom rzadko gotującym i przygotującym posiłki lub też jedzącym w bardzo tradycyjny sposób często wydaje się, że zdrowy posiłek musi być bardzo czasochłonny, skomplikowany, wyszukany, a także drogi. Zobacz więcej
Kolejne danie z kaszą w roli głównej. Tym razem towarzyszy jej cukinia i pyszny ser feta. Tak przygotowany obiad możecie zabrać do pracy lub na zajęcia. Danie nie ma miliona kalorii, więc można je Zobacz więcej
Pyszne i zdrowe cukinie po brzegi wypełnione farszem na bazie kaszy jaglanej. ;) Cukiniefaszerowane kaszą jaglaną 2 okrągłe zielone małe cukinie pół szklanki kaszy jaglanej 150 g serka śmietankowego Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na cukinię, dziś mam dla Was kolorowy, prosty i przepyszny przepis. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną. Zapieczone połówki cukinii z tym farszem stanowią bardzo smaczny pomysł na Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to jedno z tych dań, które uwielbiam. Papryki, nadziane po brzegi kaszą, mięsem i pieczarkami, doprawione aromatycznymi przyprawami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lubię, Zobacz więcej
Ostatnio udało mi się przekonać moje dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w postaci czekoladowego ciasta cukiniowego :) Dziś Zobacz więcej
Lubię kasze o grubych, dużych i jasnych ziarnach. W ostatnim czasie zasmakowaliśmy w orkiszowej i owsianej, sąone super składnikiem do kaszotta czy różnego rodzaju farszy. Bardzo dobrze komponują się Zobacz więcej
Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego Zobacz więcej
Portobello. Bardzo ładna i dźwięczna nazwa dla pieczarki. Istnieje wiele teorii, skąd ta nazwa się wzięła, ale najprawdopodobniej to tylko chwyt marketingowy. Uprawiana była wcześniej, niż te białe Zobacz więcej
Fajny pomysł nalekki, zdrowy i szybki obiad warzywnyz cukinią w roli głównej ... Przepis na danie z cukinii nadziewanej warzywami i kaszą jaglaną jest również odpowiedni dla osób na diecie Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną 3 średnie cukinie, 100 g kaszy jęczmiennej perłowej Młyny Stoisław 1 pomidor, 100 g ulubionej wędliny, 100 g sera, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól i Zobacz więcej
Cukinia faszerowana to warzywo, które można jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w Zobacz więcej
Będąc w sanatorium jadłam kotleta faszerowanego: kapustą kiszoną, pieczarkami. Pod wpływem inspiracji ja zrobiłam farsz z kaszy jęczmiennej i odrobiną warzyw. Polecam jest to smaczne i sycące donie Zobacz więcej
Pomysł na lekkie, zdrowe, wegetariańskie danie, idealne na obiad lub kolacje. Cukinię możemy nafaszerować wszystkim, co tylko mamy pod ręką Składniki/2 porcje – 1 średnia cukinia – 1/2 szklanki kaszy Zobacz więcej
Dyniowy szał nadal trwa. Kocham to warzywo, za jego wszechstronność, a i szybkość przygotowania też. Dyniowa zupa, dyniowe placki, dynia duszona, pieczona, faszerowana. Dziś przepis na dynię Zobacz więcej
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw - zarówno jako dodatek, jak i w roli głównej. Uwielbiam ją faszerowaną na różne sposoby - dzisiaj wersja z pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można Zobacz więcej
Papryki te robiłam już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa dla tradycyjnych papryk Zobacz więcej
Gulasz+ kasza+ buraczki domowej roboty = połączenie idealne i przepyszne. Gulasz ten można przygotować z ulubionymi przyprawami, doprawiać wg własnego gustu. Składniki: 500g mięsa gulaszowego 1 Zobacz więcej
Lubię cukinię w każdej postaci. Stanowi wdzięczne warzywo do faszerowania. Można ją faszerować na wiele sposobów. Zdecydowałam się w ten sposób przemycić kaszę do naszego jadłospisu. Muszę przyznać, Zobacz więcej
Pomysł na niestandardowy obiad lub ciepłe danie na przyjęcie, czyli papryka faszerowana kaszą jęczmienną z dodatkiem pieczarek i pysznego parmezanu. Wygląda bardzo efektownie i zachwyci nawet Zobacz więcej