cukinia faszerowana kaszą jęczmienną

Osobom rzadko gotującym i przygotującym posiłki lub też jedzącym w bardzo tradycyjny sposób często wydaje się, że zdrowy posiłek musi być bardzo czasochłonny, skomplikowany, wyszukany, a także drogi. Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 50

Od jakiegoś czasu pozostaję pod urokiem cukinii. I wciąż nie mogę wyjść z podziwu, jak to się stało, że przez ponad pół życia nawet jej nie próbowałam :-O Normalnie masakra! Teraz nadrabiam to ze Zobacz więcej
Kolejne danie z kaszą w roli głównej. Tym razem towarzyszy jej cukinia i pyszny ser feta. Tak przygotowany obiad możecie zabrać do pracy lub na zajęcia. Danie nie ma miliona kalorii, więc można je Zobacz więcej
Pyszne i zdrowe cukinie po brzegi wypełnione farszem na bazie kaszy jaglanej. ;) Cukiniefaszerowane kaszą jaglaną 2 okrągłe zielone małe cukinie pół szklanki kaszy jaglanej 150 g serka śmietankowego Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą i warzywami, tym razem w wersji wegetariańskiej, bez mięsa. Smaczne i zdrowe danie. Farsz składa się z kaszy kuskus oraz świeżych warzyw zerwanych prosto z mojego ogródka. Zobacz więcej
To było zaskoczenie. Chyba się trochę jednak polubimy z cukinią - tak uwielbianą przez mojego szwagra :D Przepis pochodzi z jednej z kolekcji na Thermomix. Zamieniłam jedynie kasze jaglaną na kasze Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na cukinię, dziś mam dla Was kolorowy, prosty i przepyszny przepis. Cukinia faszerowana kaszą jaglaną. Zapieczone połówki cukinii z tym farszem stanowią bardzo smaczny pomysł na Zobacz więcej
Jestem ogromnym fanem faszerowanych warzyw. Mógłbym nadziewać prawie wszystko: od cukinii, przez bakłażany, papryki i dynie, na pomidorach i pieczarkach kończąc. Zwykle faszeruję je wolno gotowanymi Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą bulgur i kurkami - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Przyprawy Zobacz więcej
Tym wpisem chciałabym zakończyć sezon cukiniowy w tym roku:) Faszerowana cukinia miała być kolacją tylko dla mnie, a okazało się, że reszta domowników też chcę więc musiałam zrobić więcej. Okazuję Zobacz więcej
Składniki 2 średnie cukinie 2 szalotki lub 1 średnia cebula ok 250g lub więcej (im więcej, tym lepiej) kurek 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ok 2 garści świeżo Zobacz więcej
Ostatnio udało mi się przekonać moje dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w postaci czekoladowego ciasta cukiniowego :) Dziś Zobacz więcej
Lubię kasze o grubych, dużych i jasnych ziarnach. W ostatnim czasie zasmakowaliśmy w orkiszowej i owsianej, sąone super składnikiem do kaszotta czy różnego rodzaju farszy. Bardzo dobrze komponują się Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to jedno z tych dań, które uwielbiam. Papryki, nadziane po brzegi kaszą, mięsem i pieczarkami, doprawione aromatycznymi przyprawami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lubię, Zobacz więcej
Czas przygotowania: 45 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 2 duże cukinie 100 g sera feta 2 łyżki tartego parmezanu 100 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 1/4 kopru włoskiego Zobacz więcej
Fajny pomysł nalekki, zdrowy i szybki obiad warzywnyz cukinią w roli głównej ... Przepis na danie z cukinii nadziewanej warzywami i kaszą jaglaną jest również odpowiedni dla osób na diecie Zobacz więcej
Cukinia faszerowana to warzywo, które można jeść w zupach, zapiekankach, sałatkach, grillowaną, ale także można ja nafaszerować. Dowolność faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną 3 średnie cukinie, 100 g kaszy jęczmiennej perłowej Młyny Stoisław 1 pomidor, 100 g ulubionej wędliny, 100 g sera, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól i Zobacz więcej
Pomysł na lekkie, zdrowe, wegetariańskie danie, idealne na obiad lub kolacje. Cukinię możemy nafaszerować wszystkim, co tylko mamy pod ręką Składniki/2 porcje – 1 średnia cukinia – 1/2 szklanki kaszy Zobacz więcej
Portobello. Bardzo ładna i dźwięczna nazwa dla pieczarki. Istnieje wiele teorii, skąd ta nazwa się wzięła, ale najprawdopodobniej to tylko chwyt marketingowy. Uprawiana była wcześniej, niż te białe Zobacz więcej