cukinia faszerowana pieczarkami z pomidorami

duże pieczarki grillowe faszerujemy suszonymi pomidorami i serkiem pleśniowym, cukinię nacinamy, a do nacięć wkładamy płatki świeżego czosnku warzywa przyprawiamy sola i pieprzem wrzucamy na grilla, Zobacz więcej
Cukinię faszerować można na wiele sposobów i zawsze wychodzi pyszna. Dziś propozycja na piątkowy obiad bądź kolacje,idealna dla osób,które nie jedzą mięsa...Zachęcam Was do zrobienia, z pewnością nie Zobacz więcej
Mocno nadziane cukinie w wersji bezmięsnej z pieczarkami i warzywami. Lekkie danie pełne ziół i aromatu. Doskonale się sprawdza jako letni obiad. Cukinie wtedy wybieramy młode z miękką skórką, by nie Zobacz więcej
Wrzesień rozpoczynamy od faszerowanych warzyw. Najchętniej nadziewam cukinię, które są przepyszne w wersji nie tylko mięsnej. Tym razem zdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam Zobacz więcej
Sezon na cukinię w pełni. Faszerowana pieczarkami i mielonym mięsem z chrupiącą parmezanową kruszonką to propozycja na smaczny letni obiad, lub opcja na pozbycie się nadmiaru cukinii z ogródka. W tej Zobacz więcej
Pomysł na tego burgera przyszedł raptownie znienacka. Tak na prawdę to nie wiem, czy taką kanapkę można nazwać burgerem, ale przyznajcie sami, że zarówno inicjatywa jak i wygląd są niecodzienne :) Zobacz więcej
Cukinia faszerowana z kurczakiem, papryką i pomidorami to bardzo smaczne i mało kaloryczne danie, w sam raz dla osób dbających o linię Doskonale nadaje się na danie obiadowe, jak i kolację. Polecam Zobacz więcej
Są takie dni kiedy mam ochot zjeść coś naprawdę lekkiego i bez mięsnego wtedy najczęściej wybieram sezonowe warzywa zapiekane w piekarniku. I tak było i tym razem, tworzyłam, myślałam i wymyśliłam Zobacz więcej
Aż żal przejśćobojętnieobok tych pięknych, okrąglutkich cukinii. Samo się nasuwało, by przygotować je tak, żeby prezentowały się w całej okazałości. Wzięłam więc kilka do domu, odcięłam im "czapeczki" Zobacz więcej
Faszerowane warzywa często będą gościć na moim blogu, bo dużymi krokami nadchodzi jesień, a właśnie wtedy najbardziej smakują mi warzywa wypełnione po brzegi dodatkami, niekoniecznie w postaci mięsa z Zobacz więcej
Czy może być coś lepszego od pieczonego bakłażana? Tak! Pieczony bakłażan nadziewany kuskusem z cukinią, czosnkiem i suszonymi pomidorami! Niebo w gębie! Bezmięsne danie, które pokochacie od Zobacz więcej
Uwielbiam połączenie pomidora i mozzarelli. Szczególnie teraz latem gdy pomidory są najpyszniejsze często u mnie gości ten zestaw zarówno na zimno jak i na ciepło. Tymi pysznymi składnikami nadziałam Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 3 średnie cukinie, 1 kiełbasa śląska, 50 dag pieczarek, duży pomidor, 3 łyżki Zobacz więcej
Jestem ogromnym fanem faszerowanych warzyw. Mógłbym nadziewać prawie wszystko: od cukinii, przez bakłażany, papryki i dynie, na pomidorach i pieczarkach kończąc. Zwykle faszeruję je wolno gotowanymi Zobacz więcej
Cukinia faszerowana z suszonymi pomidorami to idealne danie na szybką i smaczną kolację.To jest nie tylko przysmak wegetarian, ale z całą pewnością mięsożerne osobniki także będą zachwycone tą Zobacz więcej
Dzisiaj na widelec trafia bardzo smaczna, bezmięsna przekąska. Polecamy Składniki: (na 10 sztuk) 10 dużych pieczarek pół cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka peperoncino 200 g przecieru Zobacz więcej
Pomysł na lekki obiad - pieczona cukinia nafaszerowana mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i startym serem mozzarella. Farsz nie będzie suchy, ponieważ dodałam do niego świeże pomidory, które Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kuskus, pomidorami i kurczakiem to pomył na szybki i wartościowy obiad z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Jest to moja kolejna propozycja w ramach kampanii"Lubię kaszę - kasza na Zobacz więcej
Dawno nie było żadnego wpisu... No cóż. Wakacje i urlop. Zamiast przed komputerem to się korzystało trochę ze słoneczka, ale obiecuję poprawę i za niedługo dodam kolejny przepis ;) Sezon na cukinię Zobacz więcej
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw - zarówno jako dodatek, jak i w roli głównej. Uwielbiam ją faszerowaną na różne sposoby - dzisiaj wersja z pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można Zobacz więcej