cukinia i fasolka szparagowa

Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe tarty będą pięknie Zobacz więcej
Kotlety mielone wywodzące się z kuchni śląskiej. Przygotowałam je z mięsa wieprzowego (dawniej przygotowywano także z mięsa króliczego, dziś często wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się Zobacz więcej
Zacznę od tego, że opcji tej sałatki może być sporo. Można do niej użyć młodych ziemniaków, starych, mrożonej fasolki lub tej świeżej, dobrze sprawdzą się różnego rodzaju zioła, inne rodzaje cebul - Zobacz więcej
Miałam jeszcze zapas mrożonej fasolki szparagowej i tak oto powstała pyszna zupka z fasolką i klopsikami..Do zupki można dodać również śmietanę, u mnie akurat była bez śmietany. bulion drobiowy 2 Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa 57

Doskonały dodatek do obiadu jak i również danie bezmięsne. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu, jest zdrowa i smakuje wyśmienicie. Polecam serdecznie SKŁADNIKI: 1 kg fasolki szparagowej 2 łyżki masła Zobacz więcej
Fasolka szparagowa Składniki: fasolka szparagowa płatki jaglane płatki z amarantusa nasiona słonecznika oliwa z oliwek sól olej lniany Fasolkę gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy oliwę z Zobacz więcej
Składniki na5 porcji: • fasolka szparagowa ok. 50 szt • 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej • 100 g sera Gorgonzola • papryka dodekoracji • oliwa Sos musztardowy: • 1 łyżeczka musztardy • 2 łyżki Zobacz więcej
Znów mamy kilka ładnych cukinii w ogródku, co nas bardzo cieszy, ponieważ nie brakuje nam pomysłów na ich wykorzystanie. Na dzisiejszy obiad upiekliśmy lasagne z cukinią i fasolką szparagową, która w Zobacz więcej
Polacy lubią makaron (może nie tak jak włosi ale...), zwłaszcza dlatego że szybko się go przygotowuje. Dodatek sezonowych warzyw sprawi, że danie jest i szybkie i zdrowe. My proponujemy makaron na Zobacz więcej
Dla odmiany coś z innej beczki, troszkę kuchni wschodniej, orientalnej. Mleczko kokosowe to taki składnik, do którego jeśli się przekonacie będziecie na pewno często wracać. A w połączeniu z curryi Zobacz więcej
Ryba i grzyby to połączenie idealne, a do tego fasolka... ach! Mało tego bardzo szybkie w wykonaniu, zdrowe, kolorowe! Czego chcieć więcej?! Czytaj więcej Zobacz więcej
Przepyszne, delikatne i kremowe risotto z zielonymi warzywami. Z dużą ilością groszku, fasolki szparagowej i cukinii oraz posiekaną, świeżą bazylią tajską co sprawia, że danie staje się lekkie i Zobacz więcej
Zimą i wczesną wiosną, kiedy nasze organizmy potrzebują zwiększonej ilości witamin warto sięgnąć po warzywa zebrane latem. Zarówno te mrożone jak i zamknięte w złoiczkach dostarczą nam niezbędnych Zobacz więcej
Sałatka z fasolki szparagowej i kwiatów cukinii. To bardzo fajna, sezonowa sałatka przygotowana niemal w całości z surowych warzyw. Użyłem fasolki szparagowej, która podczas gotowania (na parze) Zobacz więcej
Bardzo proste danie z użyciem kaszy jaglanej i sezonowych warzyw, takich jak brokuły, fasolka szparagowa, grillowana cukinia. Do tego odrobina dobrego sera feta i ... magiczny składnik czyli uprażony, Zobacz więcej
Lato to czas grillowania na świeżym powietrzu. Grill kojarzy mi się z szaszłykami warzywnymi, kolbami kukurydzy i chrupiącymi kanapkami, które spokojnie można przygotować nawet w domu. Wystarczy Zobacz więcej
Dorsz smażony na patelni podany na szpinaku z dodatkiem fety. Najlepszy z fasolką szparagową. Oczywiście można podać np. z ziemniakami i ulubioną surówką, ale polecam korzystać z sezonu na fasolkę. Zobacz więcej
Hej :)) Pada deszczyk dziś w Rzeszowie, tak spokojnie, piszę spokojnie, bo wczoraj przeszła burza, tak padało, że nic nie było widać, połamało moje pomidorki, które hoduję sobie na balkonie :(. Szkoda Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa 61

ViveLaCuisine • Fasolka szparagowa sauté Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
Przepis bierze udział w konkursie pokochaj olej rzepakowy 2 cukinii średnich 1 pierś z kurczaka kg fasolki zółtej i zielonej szerokiej 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku Sól Pieprz łyżeczki bazylio Zobacz więcej