cukinia parmezan

Cukinię pokroić na na pół centymetrowe kawałki. Lekko posolić. Rozgrzać piekarnik do 180 C.Na talerzu wymieszać 2/3 startego parmezanu i 1/3 bułki tartej. Zanurzyć jedną stronę cukinii w mieszaninie i Zobacz więcej
Pyszne i zdrowe chipsy z cukinii - czyli zdrowe chipsy serowe :) SKŁADNIKI 1 cukinia 3 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki oliwy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w Zobacz więcej
Uwielbiam przez okno w kuchni obserwować ulicę. Raz koty wygrzewają się na słońcu, raz uciekają i chowają się przed deszczem, a po nim poją się wodą z kałuży. Innym razem pogonią srokę, a gdy ta Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Cukinia z parmezanem

Cukinia z parmezanem 50

1
Sałata z surowej cukinii, która kruszeje w soku z cytryny. Podana ze słonym parmezanem i ziołami tworzy pyszną sałatkę na gorący wieczór idealną do białego wina i grzanek. Liczba porcji: 3 1 cukinia: Zobacz więcej
Składniki: 2 małe cukinie 0,5 szklanki parmezanu 0,5 szklanki bułki tartej oliwa przyprawy: sól, pieprz, papryka Wykonanie 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachęwykładamy papierem do Zobacz więcej
Bardzo lekka, letnia sałatka rodem z Włoch - a dokładnie z jednej cudownej restauracji w Rzymie... Carpaccio z cukinii podane na sałacie z płatkami parmezanu i pomidorkami. Doskonałe połączenie - Zobacz więcej
Pieczona cukinia z parmezanem to świetny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięs, do ryb, jak i do dań wegetariańskich. Można ją podać z ryżem lub kaszą, lub ewentualnie nawet ze świeżym pieczywem. Zobacz więcej
Doceniam toskańskie menu za jego prostotę. Tam nie ma wyszukanych form, przesady, a są fantastycznie oszałamiające podnienienie doznania. Te wszystkie aromatycznezioła, chrupiące warzywa, twardy, a Zobacz więcej
English Version Jeśli lubicie cukinię to będzie to dla Was fajna przekąska:) Na zewnątrz chrupiące ale tylko przez chwilkę po wyjęciu z piekarnika. W środku miękkie. Coś innego "na ząb":) Ja zrobiłam Zobacz więcej
Cukinie zrywamy młode bo są wtedy delikatne, mają miękką skórkę i do większości dań nie trzeba ich wydrążać. To jednak tylko czysta teoria bo ile to razy dostaje nam się w prezencie wielka i okazała Zobacz więcej
No i mamy jesień pełną parą, zaczyna być zimno jak 150. W takie dni, dobrze jest coś upiec/usmażyć/ugotować coś rozgrzewającego. Do posypki, która była przeznaczona do cukinii, dosypałam sporą ilość Zobacz więcej
Bardzo lubię panierowane smażone placuszki z cukinii dlatego postanowiłam znaleźć ich zdrowszą odmianę. Po wypróbowaniu wiem, że było warto. Plastry z cukinii obtaczam w jajku i panieruję w startym Zobacz więcej
Składniki: - 4 jajka - 50 g startego parmezanu albo pecorino - 4 łyżki śmietany - świeżo zmielony czarny pieprz do smaku - sól do smaku - szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej - 1 cebula, Zobacz więcej
Składniki: 1 Średnia cukinia 3 jajka 1 cebula 0,5 szklanka mąki pszennej 50 g startego sera parmezan + do posypania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię umyj, odetnij końce i bez Zobacz więcej
250g świeżego makaronu tagliolini 2 cukinie 2 ząbki czosnku pieprz parmezan papryczka chilli Szybkie i sycące danie, z wykorzystaniem zaledwie trzech składników. 1. Podzielcie cukinię wzdłuż na Zobacz więcej
1) Krewetki rozmrażamy powoli, najlepiej zostawić je przez noc w lodówce. Następnie odsączamy je z wody i wycieramy papierowym ręcznikiem. 2) Cukinie myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na pół a następnie Zobacz więcej
W sezonie takie placki z cukinią i parmezanem przygotowuję dość często. To idealna przekąska lub propozycja na lekką kolacje! Najbardziej lubię je z sosem czosnkowym! Do takich placków można dodać np. Zobacz więcej
Miałam krótką przerwę w dodawaniu przepisów. Niestety jestem chora -gorączka, dreszcze, wypieki na policzkach i ból głowy. Mykam zaraz do łóżka! Przepis na szybki obiad lub lunch. Cukinia teraz jest w Zobacz więcej
Przyznaję otwarcie, że przepis, który dziś proponuję nie jest mojego autorstwa. W supermarkecie, w którym często robimy zakupy, przy wejściu, w ramach promocji, rozdawane są różnego rodzaju gazetki Zobacz więcej
Krem z cukinii z dodatkiem parmezanu,kolendry i musztardy dijon. Bardzo prosta w wykonaniu i wyrazistazupa. Musztarda i parmezan nadają jej kremowego i lekko ostregosmaku, a kolendra i cukinia Zobacz więcej