cukinia pasteryzowana

W kuchni śródziemnomorskiej czy bałkańskiej do spożądzania „gołąbków” używa się liści winogron. W Grecji takie zawijaski zwą się dolmades. Do sporządzania przetworów odmiana winogron nie ma znaczenia, Zobacz więcej
Henia
Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczki mojej kuchni
Ogórki kiszone pasteryzowane

Ogórki kiszone pasteryzowane 80

Ogórki zrobione! Dzisiaj zapasteryzowałam i po robocie. Następne w kolejce czekają brzoskwinie w syropie. Lubię czas przetworów. Nie robię dużych ilości, bo jest nas w domu tylko dwoje, ale staram się Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 9927

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
mojetworyprzetwory
mojetworyprzetwory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojeTworyPrzetwory
Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane 1838

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1541

Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. do Zobacz więcej
Ten wpis powinien mieć tytuł „Soczek babci Kisi” bo pod taką nazwą funkcjonuje u nas w rodzinie. Chodzi o pasteryzowany sok z dyni, jabłek i gruszek, który moja mama robi w hurtowych ilościach na Zobacz więcej
Odzyskałam wiarę w pasteryzację! Rękami i nogami zapierałam się przed wielkimi kotłami z bulgoczącymi gazetami i stukającymi się spoconymi słoikami. Zaparowane szyby w kuchni. Koszmar dzieciństwa. Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Wiśnie pasteryzowane na zimę

Wiśnie pasteryzowane na zimę 3482

Pasteryzowane wiśnie z cukrem doskonale nadadzą się podczas zimy do przygotowania rożnego rodzaju ciast, deserów, koktajli czy owsianek, a powstały sok do przygotowania napoju czy jako polewa do kaszy Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Bób pasteryzowany

Bób pasteryzowany 548

Dziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronieGotujmy.plprzepis na bób pasteryzowany. Pierwszy raz spotkałam się z taką formą, ale Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Papryka pasteryzowana

Papryka pasteryzowana 707

Paprykę wykorzystuję w zimie do zup, pizzy czy sosów. Składniki : 2 kg papryki czerwonej główka czosnku gorczyca ziele angielski liście laurowe olej 2łyżki octu 10% Paprykę myjemy, usuwamy gniazda Zobacz więcej
Dzikowiec
Dzikowiec Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dzikowiec od kuchni
Grillowana cukinia

Grillowana cukinia 668

Uwielbiam cukinię w każdej postaci, jednak ta szczególnie mi smakuje. Kiedy tylko mam okazję, przygotowuję ją właśnie w taki sposób. Jeśli nie macie możliwości położenia jej na grillu, wystarczy Zobacz więcej
Bardzo lubię paprykę marynowaną i właściwie sama się zastanawiam dlaczego dopiero teraz ją zrobiłam bo jest to mój debiut jeśli chodzi o paprykę. Znalazłam bardzo prosty przepis bez pasteryzowania. Zobacz więcej
Ola1984
Ola1984 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia szeroko otwarta
Cukinia marynowana

Cukinia marynowana 3233

Babcine przepisy na przetwory zawsze są szczególne :) Przepis na marynowaną cukinię pochodzi ze starego zeszytu babci mojego męża. Taką cukinię chętnie zajadamy jako dodatek do obiadu lub po prostu Zobacz więcej
nutristrefa
nutristrefa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NutriStrefa
Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana 941

Sezon na cukinię trzeba wykorzystać w pełni. Nigdy nie będzie ona smaczniejsza jak właśnie teraz. Moją cukinię przygotowałam w postaci faszerowanej warzywami i serem mozzarella. Smakuje wyśmienicie. Zobacz więcej
Popularnie nazywana brukselka to po prostu odmiana kapusty warzywnej, wyhodowana z jarmużu i kapusty głowiastej. Przez jednych uwielbiana, przez drugich znienawidzona. Ja uwielbiam to maleńkie Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
BOTWINKA               PASTERYZOWANA

BOTWINKA PASTERYZOWANA 354

Botwinka pasteryzowana jest niezastąpiona zima do zup. Zapach i smak młodych buraczków z listkami zamknięty w słoiku. Myślę że każdy kto kocha botwinkę powinien przygotowac sobie kilka słoików. Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Grillowana cukinia

Grillowana cukinia 431

W zasadzie sezon na maksa trwa na grillowanie wszystkiego. Bardzo lubimy takie żarło <3 Już umówiliśmy się na kolejne ;) tym razem bardziej ogniskowe ;) oczywiście pyry z żaru będą ;) Składniki 2 Zobacz więcej
Pasteryzowany domowy chrzan 4.66 out of 5 based on 137 voters. Dodaj komentarz Zabrania się dodawania linków Zobacz więcej
Jak co roku pora na przygotowanie pomidorów pasteryzowanych, zimą są niezastąpione do sosów, zup, lecza, bigosu itp. Polecam. SKŁADNIKI : 1 kg pomidorów ( moje ulubione Zobacz więcej