cukinia ricotta

Z informacji jakie od Was dostaję na facebooku jak też instagramie wynika, że wiele osób już wypróbowało przepis na domową ricottę, który pokazywałam w tym tygodniu i póki co nie ma żadnych zażaleń:) Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIECZONY OMLET Z CUKINIĄ I RICOTTĄ

PIECZONY OMLET Z CUKINIĄ I RICOTTĄ 26

Kiedy zapomnę nastawić zakwas na chleb i nagle rano okazuje się, że w chlebaku pustka trzeba sobie radzić takimi zastępcami… Pieczony omlet z cukinią, czy frittata jak kto woli w sezonie letnim dość Zobacz więcej
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem | Mienta blog Strona główna O MNIE Portfolio WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(57)Bezglutenowe(142)Chleb i bułki(32)Ciasta i torty Zobacz więcej
Jeden z lepszych posiłków na letnie dni, to quiche. Jest pożywny i zawiera w jednym kawałku wszystkie pyszne składniki. Uwaga, bo może nie zadowolić Was jeden kawałek, taka już jego natura. Tutaj masa Zobacz więcej
Nadziewane kwiaty cukinii to przekąska wyborna, gdy się ją posmakuje to gwarantowane jest ponowne spożycie. Kwiat cukinii to produkt letni który urzeka wyglądem – swoim pięknym kolorem i kształtem – Zobacz więcej
Tegoroczna pogada sprzyja zakwitaniu cukinii. W czasie upałów kwitną głównie kwiaty męskie, na których nie zawiązują się owoce. Gdy temperatura spadnie i roślina będzie odpowiednio podlana, zawiązują Zobacz więcej
A oto drugi w tym sezonie przepis wykorzystujący kwiaty cukinii. O kwiatach cukinii nieco więcej napisałam tutaj, przy okazji przepisu na gnocchi z ricotty z kwiatami cukinii. Kwiaty cukinii, choć Zobacz więcej
Kwiaty cukinii to letni przysmak, można go przygotować w momencie kiedy cukinia kwitnie, wtedy owe kwiatki są ogólnie dostępne. Faszerowane kwiaty nie tylko wyglądają fantastycznie na talerzu ale Zobacz więcej
Kwiaty cukinii niełatwo jest nabyć drogą kupna, ale jeśli uprawiacie cukinie we własnym ogrodzie albo macie znajomych, którzy to robią, koniecznie powinniście wypróbować przygotować jakąś potrawę z Zobacz więcej
Dokładnie takiego dania było mi trzeba. Lato na talerzu. W 100%. Chociaż nie powiem, że jest jakoś wyjątkowo dietetyczne. Ale gdyby tak te klopsy upiec, to już prawie danie fit ;) A jeśli nie boicie Zobacz więcej
Pieczone pulpeciki z cukinii są prostą, szybkąw przygotowaniu i smacznąprzegryzką. Chrupiąca, rumiana i lekko chrupiąca panierka kryje kremowe nadzienie, które dzięki dodatkowi ricotty i świeżych ziół Zobacz więcej
Warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Co dobrego można z niego zrobić? Wiele rzeczy, a nadchodzący weekend można wykorzystać na przygotowanie Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam:Imagine Dragons"BELIEVER" Składniki (na 2 pizze o średnicy ok. 35-40 cm): Ciasto: 25 g świeżych drożdży 300 ml letniej wody 1 łyżeczka cukru 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 Zobacz więcej
SKŁADNIKI Ciasto 200 g razowej mąki 200 g białejmąki 25 g świeżychdrożdży 10 g soli 10 g cukru 120 ml ciepłej wody 2 łyżkioliwy extravergine Dodatki 200 g passaty pomidorowej 200 g ricotty 100 g Zobacz więcej
Dylek
Dylek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowy Serowar
Ricotta

Ricotta 22

Miękki, niedojrzewający ser zwarowy, produkowany z serwatki, przypominający twaróg, niesolony. Więcej... Zobacz więcej
Jak zwykle u mnie: proporcji nie będzie. Wszystko na oko: starta cukinia, serek ricotta, jajko, mąka, sól, pieprz, trochę ostrej papryki. Można dodać dowolne świeże zioła. Wymieszać. Ma wyjść dosyć Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Domowa ricotta

Domowa ricotta 46

Ricotta to miękki, włoski ser, który powstaje z serwatki. Jest więc świetnym pomysłem na wykorzystanie serwatki, która zostanie nam z wyrobu sera podpuszczkowego (przepis na podpuszczkowy ser Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
kwiaty cukinii faszerowane ricottą

kwiaty cukinii faszerowane ricottą 558

"Sam ich aromat wystarczy, by każdy, komu doskwiera głód, natychmiast poczuł, że przenika go przyjemny dreszcz. Cudeńka smażone w gorącym oleju, piętrzące się na białym lnianym ręczniku. Żółta barwa Zobacz więcej
Latem zdecydowanie chętniej jem warzywa i ryby niż potrawy mięsne. Cukinię mogę jeść na okrągło, w różnej postaci. Faszerowaną cukinię robi się szybko, jest delikatna w smaku, a jednocześnie Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciachomania
ROLADKI Z CUKINII Z RICOTTĄ

ROLADKI Z CUKINII Z RICOTTĄ 317

Ostatnio przeżywamy z B fascynację Gordonem Ramsayem. Kiedyś ten kucharz kojarzył mi się głównie z Hell's Kitchen i jego osobowość wydawała mi się mało zachęcająca, ale dzięki książkom i kursom Zobacz więcej