cukinia ricotta

Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem | Mienta blog Strona główna O MNIE Portfolio WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(57)Bezglutenowe(142)Chleb i bułki(32)Ciasta i torty Zobacz więcej
Warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Co dobrego można z niego zrobić? Wiele rzeczy, a nadchodzący weekend można wykorzystać na przygotowanie Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam:Imagine Dragons"BELIEVER" Składniki (na 2 pizze o średnicy ok. 35-40 cm): Ciasto: 25 g świeżych drożdży 300 ml letniej wody 1 łyżeczka cukru 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 Zobacz więcej
SKŁADNIKI Ciasto 200 g razowej mąki 200 g białejmąki 25 g świeżychdrożdży 10 g soli 10 g cukru 120 ml ciepłej wody 2 łyżkioliwy extravergine Dodatki 200 g passaty pomidorowej 200 g ricotty 100 g Zobacz więcej
Dylek
Dylek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowy Serowar
Ricotta

Ricotta 1

Miękki, niedojrzewający ser zwarowy, produkowany z serwatki, przypominający twaróg, niesolony. Więcej... Zobacz więcej
Jak zwykle u mnie: proporcji nie będzie. Wszystko na oko: starta cukinia, serek ricotta, jajko, mąka, sól, pieprz, trochę ostrej papryki. Można dodać dowolne świeże zioła. Wymieszać. Ma wyjść dosyć Zobacz więcej
Frittelle to włoskie określenie racuszków, które najczęściej występują (podobnie jak u nas w Polsce) w przeróżnych słodkich wersjach, ale czasami można natknąć się także na ich wytrawne warianty. Zobacz więcej
To już naprawdę ostatnia cukinia w tym sezonie :) Jest jej już coraz mniej, a ja coraz częściej spoglądam na rosnące po sąsiedzku dynie. Cukinia tym razem trafiła w skład pysznych pulpecików. To Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Domowa ricotta

Domowa ricotta 34

Ricotta to miękki, włoski ser, który powstaje z serwatki. Jest więc świetnym pomysłem na wykorzystanie serwatki, która zostanie nam z wyrobu sera podpuszczkowego (przepis na podpuszczkowy ser Zobacz więcej
netka_d
netka_d Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pogotowie Kulinarne
Pizza z cukinią i ricottą

Pizza z cukinią i ricottą 17

Pichcąc słuchałam:Tom Odell"CONCRETE" Składniki (na 2 pizze): Ciasto: Rozczyn : 25g świeżych drożdży + 1 łyżka cukru + 3 łyżki mąki pszennej + 1/4 szklanki letniego mleka 3,5 szklanki mąki 1,5 Zobacz więcej
Od kilku sezonów widziałam faszerowane kwiaty cukinii na zaprzyjaźnionych blogach. Bardzo chciałam je zrobić, jednak problem polegał na tym, że u nas są nie do dostania. We Włoszech w każdym markecie Zobacz więcej
Dziś chciałabym Wam zaproponować roladki z grillowanej cukinii nadziewane białym kremowym serkiem ricotta z dodatkiem czarnych oliwek. Moje ulubione, bardzo szybko się je przygotowuje i smakują Zobacz więcej
katnova
katnova Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KATNOVA
Ricotta hotcakes

Ricotta hotcakes 34

Ricotta hotcakes klasyka gatunku Niebo w ustach Składniki: 125g ricotty 50g mąki (u mnie ryżowa PUREREIN ) 1 białko 1 żółtko 60 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Sposób Zobacz więcej
W tym daniu jest wszystko – są cieniutkie wstążki cukinii, które w piekarniku nabierają gładkości i pięknie rumienią się po bokach. We wstążkach cukinii ukryta jest ricotta połączona z żółtkiem i Zobacz więcej
Ostatnio jestem strasznym leniem w kuchni! Przez cały lipiec przygotowywałam materiał do zimowego wydania Kukbuka, co szło mi nadzwyczaj opornie i nijak się miało do letniej, upalnej atmosfery. Po Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
kwiaty cukinii faszerowane ricottą

kwiaty cukinii faszerowane ricottą 550

"Sam ich aromat wystarczy, by każdy, komu doskwiera głód, natychmiast poczuł, że przenika go przyjemny dreszcz. Cudeńka smażone w gorącym oleju, piętrzące się na białym lnianym ręczniku. Żółta barwa Zobacz więcej
Nie wiedzieć kiedy noce stały się zimne, a poranki rześkie. W ogrodzie niemal do południa trawa jest pokryta poranną rosą, a słońce zachodzi przed 19ą. Jesień nadchodzi… To dobry czas na pieczenie. Zobacz więcej
Latem zdecydowanie chętniej jem warzywa i ryby niż potrawy mięsne. Cukinię mogę jeść na okrągło, w różnej postaci. Faszerowaną cukinię robi się szybko, jest delikatna w smaku, a jednocześnie Zobacz więcej
Lubię lasagne i wcale nie musi to być wersja mięsna tego dania. Szczególnie przychodzi mina nią ochota w sezonie letnim, gdy mam pod ręką kilka ulubionych warzyw. I to z ich wykorzystaniem robię Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciachomania
ROLADKI Z CUKINII Z RICOTTĄ

ROLADKI Z CUKINII Z RICOTTĄ 314

Ostatnio przeżywamy z B fascynację Gordonem Ramsayem. Kiedyś ten kucharz kojarzył mi się głównie z Hell's Kitchen i jego osobowość wydawała mi się mało zachęcająca, ale dzięki książkom i kursom Zobacz więcej