cukry proste

{{headerMessage}}
Cukry Proste bardzo dziękują za komentarz i zapraszają ponownie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam proste ciasta, szybkie w przygotowaniu i nie wymagające miksera. Takie właśnie jest to Proste ciasto z cynamonowym cukrem z dodatkiem orzechów włoskich i żurawiny.. Ja robiłam już dwa razy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Proste Ciasteczka Owsiane (wegańskie, bez cukru) Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muffiny z cynamonowym cukremproste w przygotowaniu Muffiny z cynamonowym cukrem, czyli pyszny pomysł na drugie śniadanie w pracy, szkole. Ja piekłam je dwa dni z rzędu rano podczas przygotowywania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pokazuję podrzuciła mi moja koleżanka z dietetyki, czyli mojego poprzedniego kierunku,o ile można to tak napisać, bo bardzo szybko z niego zrezygnowałam, o czym pewnie już parę razy wspominałam. Te Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś bardzo prostaw przygotowaniu orzechowa pyszność. Osoby nieświadome ich zawartości nie do końca mogą wyczuć, co się w nich znajduje. :-) Padały różne przypuszczenia wśród degustatorów, m.in. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto wyszło i tak bardzo słodkie. Wyszło pyszne i sycące :) Proste ciasto z płatkami owsianymi, kokosem i jagodami (bez cukru) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 3 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Batoniki owsiane. Możemy pójść na łatwiznę i zaopatrzyć się w zapasy ze sklepowej półki. Ale o ile zdrowiej i zabawniej jest przygotować je samemu! Z tego przepisu nie mogą się nie udać, są bez cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hejjjj kochani! Tak z poniedziałku raczymy się buraczkami :-) Zatem ciasto czekoladowe z buraka z borówkami na tapecie :) Szybkie, proste, wegańskie, bez glutenu, bez cukru! Mokre, pyszne i zdrowe! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
energię na poranny rozruch organizmu. Pomimo wysokiej kaloryczności, kasza jaglana jest dietetyczna, gdyż energia pochodząca z niej uwalnia się powoli, a my nie miewamy wielkich ataków głodu, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Internecie znajdziesz najróżniejsze przepisy na roślinne lody- mniej lub bardziej pracochłonne. Kiedy zaczyna się czas„lodowy” to janajczęściej (jak to ja) idę na łatwiznę. Komponuję najprostsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od siostry dostałam ponad 3kg śliwek, nie są to jeszcze węgierki, ale śliwki, które są podobne w smaku. Było ich zdecydowanie za dużo na ciasto, dlatego przesmażyłam je. Ten przepis na powidła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie wystawne, tradycyjne śniadania, którym praktycznie zawsze towarzyszy pieczywo. Jest go najwyraźniej bardzo dużo, bo na chlebek tu i tam trzeba się w piekarni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
było ono słodzone, ale jak zapewne wiesz mleko ryżowe, nawet niesłodzone, zawiera sporo cukrów prostych. Dlatego też poziom słodkości jest tu nieco wyższy niż przy pierwszym cieście. Ostatnio kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakowitych dodatków. Świetnie sprawdzi się tutaj domowe masło orzechowe (KLIK) lub dżem. Jeśli jednak chcecie spożywać chlebek sam, bez dodatków, czy też po prostu wolicie słodsze rzeczy- żaden Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co jakiś czas postanawiam, że będę prowadzić zdrowy tryb życia. O ile generalnie wychodzi mi to nienajgorzej, cukier jest moją piętą Achillesową. Ostatnim razem kiedy na jakiś czas zrezygnowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fajny pomysł zaczerpnięty z kanału TV Kuchnia Plus. Prosty, szybki, lekki, bardzo smaczny!Zajadany z apetytem nawet przez mojego antysernikowego Lubego ;) Dojrzałe mango pasuje tuidealnie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czasami potrzebuję zrobić jakiś szybki deser bez pieczenia. Dzisiaj wykorzystałam upieczone ciasto, pokruszyłam na drobne kawałki, dodałam budyń i domowy mus jabłkowy. Myślę, że taki deser można też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składników to jeszcze upichcę cos pysznego:). Małe, chrupiące, można je wypiec bardziej lub mniej, w zależności co kto lubi. Mocniej przypieczone mają bardziej wyrazisty smak – moim zdaniem lepszy od Zobacz więcej