Przepis na curry fasolka

Plony fasolki szparagowejw tym roku są wyjatkowo udane:) Więc fasolka idzie do mrożenia a część do słoików. W wypróbowanej zalewie z curry. Przepis na zalewę jest tutaj klik. Zobacz więcej
Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro. Tajskie curry z fasolką szparagową Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje): żółta lub czerwona tajska pasta curry, garść Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
curry z zielonej fasolki

curry z zielonej fasolki 213

Dziś moja kolejna propozycja na curry ze Śri Lanki. Do wczorajszego curry warzywnego ugotowałam też curry z fasolki. Przepis znalazłam na tej stronie. Tym razem jest to curry z rodzaju "suche" czyli Zobacz więcej
Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę Zobacz więcej
Do tej pory curry kojarzyło mi się jedynie ze sproszkowaną przyprawą. Zresztą jedną z moich ulubionych. Do niedawna nie wiedziałam, że w kuchni indyjskiej istnieje potrawa o tej nazwie. Na przepis Zobacz więcej
Curry z kurczakiem i fasolką szparagową, czyli pyszne, pikantne danie orientalne. Curry z kurczakiem i fasolką szparagową przypomina mi smak Sri lanki jaki znam. Danie aksamitne i zarazem pikantne z Zobacz więcej
Kuchnia indyjska to jedna z moich ulubionych, a curry przygotowuję lub zamawiam dosyć często. Dziś wersja domowa, z wołowiną i fasolką szparagową. Składniki: (dla 4 osób) 400 g udźca wołowego, 1 Zobacz więcej
TOFU Z FASOLKĄ W SOSIE CURRY Na wakacyjne gotowanie szukamy zwykle czegoś nieskomplikowanego. Odpowiedzią jest właśnie to danie. Sekretem tego przepysznego przepisu jest dodanie odpowiedniego sosu Zobacz więcej
Curry z kurczakiem chodziło mi po głowie od dawna. Jakiś czas temu w Lidlu podczas tygodnia kuchni azjatyckiej kupiłam żółtą pastę curry. Dziś udało mi się ją w końcu wykorzystać. Przygotowałam Zobacz więcej
Czy ktoś mówił, że za dużo makaronów u mnie, nie – to dobrze, bo makarony jeszcze się pojawią, ale tymczasem zapraszam Was na pyszne danie typu carry. Powiem szczerze, że nigdy jeszcze takiego dania Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Ziemniaki curry z fasolką szparagową

Ziemniaki curry z fasolką szparagową 143

Proste i pyszne danie jednogarnkowe, a właściwie jednopatelniowe. Młode ziemniaki, młoda cebula i fasolka szparagowa. Robi się dość szybko i nie ma mowy o brudzeniu wielu naczyń. Takie sezonowe danie. Zobacz więcej
Danie kuchni azjatyckiej. Połączenie piersi kurczaka z fasolką szparagową i mleczka kokosowego a charakteru nadaje mu pasta curry. Składniki: 400 g piersi z kurczaka 200 g fasolki szparagowej (może Zobacz więcej
Dzisiejszy obiad, w sam raz na upalne popołudnie :-) Składniki: sznycel z indyka kasza kuskus (2 łyżki) + papryka ostra czarna fasolka szparagowa cukinia ew papryka biała 1 łyżka oliwy z oliwek + Zobacz więcej
czyli - już obiecuję...prawie ostatni raz w tym miesiącu po tajsku :) Zaczynam być nudna z tą Tajlandią, ale cóż. Nie pisze więcej, że mi tęskno, że tam pięknie ismacznie. Cisza... Spróbujcie jeszcze Zobacz więcej
Pyszne, sycące danie uwielbiane przez całą moją rodzinkę :) Składniki: 400g ryby np. dorsza 400g krewetek 200g fasolki szparagowej ( żółtej) puszka mleczka kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki Zobacz więcej
Curry warzywne, to fajne lekkie danie lunchowe lub nawet obiadowe. Gdy za oknem temperatura spada lekko, fajnie jest się posilić czymś na ciepło. Obok ziemniaków w moim curry pojawia się też zielona Zobacz więcej
Nigdy nie miałam pomysłu jak wykorzystać fasolkę szparagową. Lekkie i sycące wegańskie curry z delikatną kokosową nutką podbiło nasze serca i na stałe wpisało się w domowy jadłospis. Idealnie będzie Zobacz więcej
w ubiegłym roku testowałam przepis na pasteryzowaną fasolkę szparagową bez octu , żeby zachować jej naturalny smak. do tego dania otworzyłam pierwszy słoik i byłam niesamowicie zaskoczona, obawiałam Zobacz więcej
Potrzebny czas: 20 minut + godzina marynowania Porcja: 3-4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 1 lipca 2017 Curry z kurczakiem, fasolką i papryką, czyli moja wariacja na temat Zobacz więcej
To proste i bardzo tanie danie obiadowe. Staram, się aby posiłki przeze mnie przygotowywane były smaczne i niedrogie. 500 g udek z kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki mąki 1 łyżeczka Zobacz więcej