curry fasolka

- 2 łyżeczki płatków chili 4 łyżki oleju z orzechów ziemnych 1 łyżeczka czarnej gorczycy 10 świeżych listków curry 1 średnia cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 5cm kawałek świeżego Zobacz więcej
Zuzu
Zuzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VegeZuzu
Curry z fasolki szparagowej.

Curry z fasolki szparagowej. 51

0
Przepis z książki Jadłonomi. Kupiłam już naszą polską żółtą fasolkę szparagową. Chciałam wypróbować jakiś nowy przepis. I chciałam w końcu sprawdzić jak będą smakować dania z dodatkiem mleczka Zobacz więcej
Nigdy nie miałam pomysłu jak wykorzystać fasolkę szparagową. Lekkie i sycące wegańskie curry z delikatną kokosową nutką podbiło nasze serca i na stałe wpisało się w domowy jadłospis. Idealnie będzie Zobacz więcej
bluzie. A mówią, że z wiekiem się mądrzeje, raczej nie w moim przypadku, u mnie tylko spada odporność;-) W każdym bądź razie curry jest dobre. Brakuje w nim czosnku, bo wyszedł, ale to wcale nie Zobacz więcej
Dziś moja kolejna propozycja na curry ze Śri Lanki. Do wczorajszego curry warzywnego ugotowałam też curry z fasolki. Przepis znalazłam na tej stronie. Tym razem jest to curry z rodzaju "suche" czyli Zobacz więcej
Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro. Tajskie curry z fasolką szparagową Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje): żółta lub czerwona tajska pasta curry, garść Zobacz więcej
Proste i pyszne danie jednogarnkowe, a właściwie jednopatelniowe. Młode ziemniaki, młoda cebula i fasolka szparagowa. Robi się dość szybko i nie ma mowy o brudzeniu wielu naczyń. Takie sezonowe danie. Zobacz więcej
Danie kuchni azjatyckiej. Połączenie piersi kurczaka z fasolką szparagową i mleczka kokosowego a charakteru nadaje mu pasta curry. Składniki: 400 g piersi z kurczaka 200 g fasolki szparagowej (może Zobacz więcej
Kuchnia indyjska to jedna z moich ulubionych, a curry przygotowuję lub zamawiam dosyć często. Dziś wersja domowa, z wołowiną i fasolką szparagową. Składniki: (dla 4 osób) 400 g udźca wołowego, 1 Zobacz więcej
dnia :)) Składniki: fasolka szparagowa 2 marchewki cebula 1 ząbek czosnku natka pietruszki mała cukinia ser mozzarella lub inny wedle uznania olej rzepakowy do smażenie curry sól pieprz ryż Fasolkę Zobacz więcej
Curry to chyba najpopularniejsze danie z kuchni indyjskiej. Sama jestem jego fanką.Choćto, co dziś uważamy za curry, pewnie znacznie odeszło od swego indyjskiego pierwowzoru;) Na pewno jest to Zobacz więcej
Do tej pory curry kojarzyło mi się jedynie ze sproszkowaną przyprawą. Zresztą jedną z moich ulubionych. Do niedawna nie wiedziałam, że w kuchni indyjskiej istnieje potrawa o tej nazwie. Na przepis Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 12:05am, Poniedziaek 30 Stycze 2012. rdo: "Exotic tastes of Sri Lanka" Suharshini Seneviratne Zim moemy rwnie je zdrowo i kolorowo wykorzystujc mroonki. W sezonie oczywicie najlepiej Zobacz więcej
Dawno nie robiłam żadnej strączkowej pasty, a w czasie porządków w spiżarni wyszło na jaw, że zapasy strączków mam spore. Fasolka mung - jedno z najbardziej wartościowych strączkowych, wzmacnia Zobacz więcej
Curry warzywne, to fajne lekkie danie lunchowe lub nawet obiadowe. Gdy za oknem temperatura spada lekko, fajnie jest się posilić czymś na ciepło. Obok ziemniaków w moim curry pojawia się też zielona Zobacz więcej
VEGAN FRENCH BEANS (SNAP BEANS) CURRY WITH POTATOES Pyszne, kremowe i sycące curry, pełne młodej fasolki szparagowej w dwóch kolorach, oraz ziemniaków, które świetnie zagęszczają całą potrawę. I Zobacz więcej
Curry to moje ukochane danie, zarówno to indyjskie jak i tajskie. Właściwie poza rodzimymi chińskimi barami to nie spotkałam się na świecie z curry, które by mi nie smakowało. Nawet to w przydrożnym Zobacz więcej
Dania curry lubię za prostotę przygotowania i uniwersalność - nadają się do zabrania ze sobą na lunch do pracy, jak również na kolację w domu. Urozmaicać możemy też dodatki podając różne rodzaje ryżu Zobacz więcej
Dla odmiany coś z innej beczki, troszkę kuchni wschodniej, orientalnej. Mleczko kokosowe to taki składnik, do którego jeśli się przekonacie będziecie na pewno często wracać. A w połączeniu z curryi Zobacz więcej
700 g filetu z dorsza 500 g fasolki szparagowej 1 duża cebula 2 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki kurkumy 1,5 cm korzenia imbiru 1 laska cynamonu 1 puszka mleczka kokosowego świeży rozmaryn pół pęczka Zobacz więcej