curry z zielona fasolka

Dziś moja kolejna propozycja na curry ze Śri Lanki. Do wczorajszego curry warzywnego ugotowałam też curry z fasolki. Przepis znalazłam na tej stronie. Tym razem jest to curry z rodzaju "suche" czyli Zobacz więcej
Dla odmiany coś z innej beczki, troszkę kuchni wschodniej, orientalnej. Mleczko kokosowe to taki składnik, do którego jeśli się przekonacie będziecie na pewno często wracać. A w połączeniu z curryi Zobacz więcej
, przygotowałam jez zieloną fasolką, pieczarkami i czerwoną papryką. Dodałam dużą ilość kurkumy, a smak wzbogaciłam gęstym, tłustym mleczkiem kokosowym. Tak jak pisałam wyżej, nie zabrakło w tym daniu Zobacz więcej
Skład (na 2 porcje) filet z kurczaka 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy 3 ząbki czosnku sól, pieprz 2 limonki 1 pęczek pietruszki 1 nieduża dymka oliwa z oliwek zielona fasolka szparagowa ryż Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z kurczaka około 200 g pomidorków cherry około 200 g ugotowanej zielonej fasolki ząbek czosnku 1 cebula 2 łyżki czerwonej pasty curry 300 ml mleczka kokosowego 2 łyżki sosu rybnego Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: 2 łyżki oleju 2 cebule cukrowe, pokrojone w piórka 4 cm imbiru, startego na tarce 1-2 łyżki pasty zielone curry 2 ząbki czosnku, zmiażdżone nożem 400 ml mleka kokosowego 1 Zobacz więcej
Bardzo popularne w Tajlandii danie: zielone curry. Nie należy jednak mylić dania curry z przyprawą o tej samej nazwie! Danie curry to po prostu danie z sosem. Ja zrobiłam sama pastę curry, gdyż Zobacz więcej
, słodkimi ziemniakami, zieloną fasolką i kasztanami wodnymi (4 porcje): 4 udka z kurczaka, wytrybowane, bez skóry, pokrojone w kostkę (można użyć piersi z kurczaka) 1 średni słodki ziemniak, Zobacz więcej
Fasolka szparagowa jest świetna zwyczajnie z wody. To wiedzą wszyscy. Wszyscy wiedzą też, że nie ma gorszej rzeczy niż zgrubiałe włókna, które nie zawsze da się wyeliminować podczas obierania. Na Zobacz więcej
Najbardziej zaskakujący w tym daniu jest dodatek. Nie spodziewałam się, że w tak warzywnie egzotyczne danie może wkomponować się tradycyjny ogórek małosolny. A jednak. Słodko-ostre curry i delikatny, Zobacz więcej
Danie powstało z potrzeby wykorzystania domowego mleka kokosowego. Szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i sycące. Ciecierzycę można zastąpić ulubionym rodzajem tofu lub połączyć to i to. Polecam :-) Zobacz więcej
Uwielbiam curry. Jest to proste, szybkie, aromatyczne danie, które zawsze w moim wykonaniu smakuje inaczej. Pikantne a słodkie, kwaśne i słone. Idealnie zbilansowane smaki i najlepsze dodatki. Idealne Zobacz więcej
Z dodatkiem lekko podsmażonego i uduszonego wraz z ryżem, zieloną fasolką, cebulą i cukinią, mięsa indyczego. Obsypane czosnkiem, curry i pieprzem. Zobacz więcej
Zielona fasolka szparagowa, po tajsku, na ostrrrrro. Tajskie curry z fasolką szparagową Składniki na tajskie curry z fasolką szparagową (2 porcje): żółta lub czerwona tajska pasta curry, garść Zobacz więcej
SKŁADNIKI 4 porcje : Mrożonka - zielone warzywa / brokuły , groszek, kukurydza, fasolka/ opakowanie mrożonych krewetek puszka mleczka kokosowego 1 łyżka pasty curry garść kolendry ryż W garnku Zobacz więcej
Składniki: ryż (1/2 szklanki) cebula dymka (1 szt.) marchewka (1 szt.) czerwona fasolka (1/2 puszki) sól pieprz curry olej woda Czas przygotowania: 20 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Ryż zalewamy Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
117

117 86

0
indyk z warzywami, płatkami ryżowymi i ryżem aby stworzyć1porcję potrzeba nam: 1/2 małej cebuli 100 g piersi z indyka 100 g zielonej fasolki szparagowej 6 różyczek brokułów 1/2 papryki czerwonej Zobacz więcej
Polędwiczki w marynacie z sosu sojowego pomieszkały około godziny w lodówce. Wcześniej podgotowana na parze zielona fasolka i kalafior dołączyły do podsmażonej cebuli i papryki, do których później Zobacz więcej
Skadniki: Woszczyzna 2 zbki czosnku Dwie spore garcie zielonej fasolki 4 yki orzechw nerkowca 1 opakowanie klasycznego, biaego tofu Szczypior z cebulki dymki Kieki soi, fasolki i czego tam jeszcze Zobacz więcej
Dobrego curry zawsze mi mało. Zwłaszcza takiego, gdzie delikatny, słodkawy smak mleczka kokosowego harmonijnie przeplata się z odpowiednią dawką ostrości i wyrazistych smaków. Zielone curry z cukinią, Zobacz więcej