cydr jablkowy

Cydr tez mi sie kojarzy z jesienia :) To wino jablkowe o zaledwie 2% alkoholu. A bulka wysmienita- cudownie miekka i dodatkowo bardzo aromatyczna. Skladniki na 1 bulke: 5 g suszonych drozdzy lub 8 g Zobacz więcej
"W slynacej z jablek Normandii upieczono chleb,ktorego skladnikiem sa owoce.Ciasto zawiera nie tylko suszone jablka,lecz takze jablkowy cydr.To doskonaly spsob na zuzycie nieco zwietrzalego Zobacz więcej
zna to danie wie jakie jest smaczne,sycace, idealne na zimowa pore.A upieczone w rekawie robi sie wlasciwie samo.Ma jeszcze jedna dodatkowa zalete,zapach kiszonej kapusty nie roznosi sie po calym Zobacz więcej
Robicie czasem jablka pieczone? To deser stary jak swiat i chyba troche zapomniany.Przy tym tak prosty niezwykle dekoracyjny i efektowny.Bardzo polecam pieczenie jablek,bo to nie tylko smaczny ale i Zobacz więcej
burzliwie fermentowac, gdy fermentacja ustanie (okolo 5-7 dni od nastawienia jablecznika) jablecznik zlac znad osadu, przelac do czystej butli, zamknac korkiem z rurka fermentacyjna i umiescic w Zobacz więcej
ostatecznie uzylam cydru ( nie mylic z winem jablkowym) zamiast calvadosa , jednak juz bez rozcienczania.Bardzo polecam ten sposob.Cydr sprawdzil sie rowniez jako dodatek do duszenia czerwonej Zobacz więcej
z orzechami i bezą (lody z orzechami) Pączusie Angielskie Chrust (Faworki) Pączki z Adwokatowym Nadzieniem Ciasto pomarańczowe Ciasto migdałowe Sarah Bernhardt Fastelavnsboller *Norwegia Tartaletki Zobacz więcej