Przepis na cydr lubelski

Przepis na ok. 4 porcje indyk z jabłkami i cydrem podudzie z indyka z kością pęczek młodej włoszczyzny 400 ml cydru lubelskiego z miodem sól pieprz ocet balsamiczny np. pomarańczowy 2 jabłka 4 ząbki Zobacz więcej
SEZON SZPARAGOWY OTWARTY! Maj to miesiąc najlepszy na kupowanie i przygotowanie szparagów. W tym okresie smakują najlepiej! Dzisiaj bardzo prosty choć dla cierpliwych przepis na risotto ze szparagami Zobacz więcej
Z wakacji u rodzinki mieszkającej na wsi wróciliśmy doskonale zrelaksowani, ale i obdarowani rosnącymi z dala od spalin owocami: malinami, jeżynami, śliwkami, gruszkami, jabłkami, że o innych dobrach Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja jest głównie dla Pań ;-) A co Nam się też należy chwila relaksu! ;-) Przepyszny, lekki, orzeźwiający drink z dodatkiem świeżej melisy, melona, rumu kokosowego i cydru Zobacz więcej
Uniwersalne danie, sprawdzi się na świątecznym stole i podczas codziennego obiadu. Dietetyczna forma wieprzowiny w zestawieniu konfiturą pomarańczowo-jabłkową (do przygotowania w 20 minut) oraz Zobacz więcej
Chorizo a la cidra, to przekąska z kuchni hiszpańskiej, a dokładnie pochodzi z kuchni asturyjskiej. Na ten przepis trafiłam wertując wpisy na tym portalu. Do przygotowania użyłam polskiego Cydru Zobacz więcej
polagotuje
polagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pola Gotuje
Grzaniec z cydru

Grzaniec z cydru 153

W lodówce cydr... Ale w takie mroźne popołudnie wcale nie mam ochoty pić go schłodzonego. A może przyrządzić z niego grzaniec? SKŁADNIKI (na 2 porcje): 2 szklanki cydru (użyłam musującego Cydru Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
2drink
Grzany cydr – obłędny!

Grzany cydr – obłędny! 339

Grzany cydr to strzał w dziesiątkę – dla mnie jest o niebo lepszy od grzanego wina! Jeśli nie próbowałeś nigdy cydru (to taki gazowany napój z jabłek, trochę jak jabłkowy szampan), a tym bardziej – Zobacz więcej
Przeglądam przepastną książkę z zupami w poszukiwaniu inspiracji. Znajduję coś ciekawego i kompletnie to zmieniam ;) Tak było dziś. 1kg udźca wołowego cebula 4 ząbki czosnku 150g śliwek suszonych Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Cydr Polski i konkurs

Cydr Polski i konkurs 67

Cydr Polski - mocno orzeźwiający, perlący się drobnymi bąbelkami półsłodki cydr, powstały z najlepszych, ręcznie selekcjonowanych jabłek gatunków Idared, McIntosh, Antonówka, Jonathan i Spartan, Zobacz więcej
Szczypta SmaQ
Szczypta SmaQ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szczypta SmaQ
Grzaniec z cydru

Grzaniec z cydru 91

Rozgrzewający napójpachnący przyprawami,z koglem moglem lub w wersji klasycznej. Gorąco polecamna długie i chłodne wieczory :). Świetnie smakuje także z dodatkiem kilku plasterków imbiru, pigwowca lub Zobacz więcej
Na upał to najlepszy jest cydr ! Ponieważ pochodzę z Lubelszczyzny i uważam się za lokalną patriotkę zawsze kupuje ten lubelski. Wczoraj miało być do karkówki wino… ale jakoś tak wyszło, że zastąpił Zobacz więcej
Pyszny pomysł na obiadek przy zimnej niedzieli biała kiełbasa zapiekana w garnku rzymskim z cydrem, cebulą i jabłkami oraz rodzynkami. Składniki: 1 kg surowej białej kiełbasy 3 jabłka cydr lubelski Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Croque Madame i grzany cydr

Croque Madame i grzany cydr 79

Smaczny, cydrowy grzaniec fot. D.Szymborska Właśnie chciałam napisać, że wcześniej nigdy nie piłam grzanego cydru, ale wtedy mi się przypomniało, że piłam w domu, ba sama go sobie przygotowałam! Tyle, Zobacz więcej
Ostatnio pojawił się w sklepach nasz lubelski cydr… zgodnie z zasadą, że trzeba dbać o dobro lokalne postanowiłyśmy przyrządzić z nim potrawę. Sos to zmodyfikowany beurre blanc z dodatkiem cydru i Zobacz więcej
Muszę przyznać, że moja przygoda z cydrami nie zaczęła się zbyt dobrze. Moim "pierwszym" był "Lubelski", który - niestety - nie przypadł mi zbytnio do gustu. Moje pierwsze skojarzenia: w smaku Zobacz więcej
Z okazji Dnia Polskiej Żywności przygotowałam przepis z jednym z produktów uhonorowanych znakiem „Doceń Polskie” – Cydrem lubelskim :) Składniki (na dwie porcje): 1 kwaśnejabłko ok 2 łyżek soku z Zobacz więcej
TH BEST MULLED CIDER Jestem wielką fanką cydru. Uwielbiam go za jego lekkość, orzeźwienie i jabłkowy aromat. Koniecznie mocno schłodzony, latem doskonale gasi pragnienie i nie zamula tak jak piwo, Zobacz więcej
Składniki: około 1 kg surowej białej kiełbasy 3 jabłka 3 cebule 1 szklanka cydru (Lubelskiego) 0,5 szklanki rodzynek 1 łyżka cukru olej sól, pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę płuczemy i wkładamy do Zobacz więcej
Szynka duszona w cydrze jest wyjątkowo smaczna i miękka. Po prostu rozpływa się w ustach. Składniki 4 kotlety z szynki (po 2 cm grubości) cebula łyżka masła 2 ząbki czosnku 250 ml cydru lubelskiego Zobacz więcej