Przepis na cydr z jabłek

Udka kurczaka pieczone w cydrze i w jabłkach. Pieczony kurczak, pieczone jabłka i cydr. To zgrane trio i pomysł na niedzielny obiad. Uwielbiam taki zestaw z pieczonymi ziemniakami. Dodatkowym plusem Zobacz więcej
Przepis na ok. 4 porcje indyk z jabłkami i cydrem podudzie z indyka z kością pęczek młodej włoszczyzny 400 ml cydru lubelskiego z miodem sól pieprz ocet balsamiczny np. pomarańczowy 2 jabłka 4 ząbki Zobacz więcej
Lekka galareta z golonki i cydru z jabłkami | magiczny składnik Polub magię na FB Kontakt tomekczajkowski(at)hotmail.com magiczny składnik na fb Partnerzy Lekka galareta z golonki i cydru z jabłkami Zobacz więcej
Sezon na jabłka trwa. Z sadu mojej babci przywiozłam kilka reklamówek jabłek różnych gatunków. Przerobiłam część z nich na ciasta, soki i dżemy, ale okazało się to za bardzo praco- i czasochłonne. Zobacz więcej
Miałam wielką ochotę na tego kurczaka, ale zawsze czegoś mi brakowało. Wreszcie jest. Gorąco polecam, bo to znakomita odmiana po pieczonych kurczaczkach, którym oczywiście niczego zarzucić nie mogę :) Zobacz więcej
Naszą listę przepisów na potrawy z jabłkami chciałabym uzupełnić recepturą na kurczaka w cydrze z dodatkiem karmelizowanych jabłek. Kawałki kurczka – może to być cały kurczak podzielony na części, ale Zobacz więcej
Przyznaję, że w przepisie wykorzystałam nie cała tuszkę kaczki. Piersi zostawiłam do innego posiłku. Dla mnie proces duszenia jest niedopuszczalnym psuciem tak cennego produktu, jak piersi z Zobacz więcej
Wieprzowina w cydrze z jabłkami i porem doskonale sprawdzi się na dobry obiad lub kolację. U nas gościła w drugi dzień świąt. Jest niezwykle smaczna, jabłka i cydr nadają jej słodko-kwaśny smak i Zobacz więcej
adeka
adeka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nienazarty.blog.pl
Domowy cydr z polskich jabłek

Domowy cydr z polskich jabłek 1636

Uprałam się, że sama zrobię sok to i spędziłam nad tym 4 godziny, by wycisnąć 4 litry… Dostałam worek jabłek od pana z pobliskiej wsi, bo u niego się marnowały. A jak to jabłka ekologiczne to i małe i Zobacz więcej
Magic kitchen with Asia Jeśli jesteście fanami cydru, jak ja i moja rodzinka, to polecam Wam fantastyczną wariację na temat ryżu z jabłkami. Cydr nadaje potrawie fantastyczny aromat, a całe danie jest Zobacz więcej
Ryba pieczona w orzeźwiającym aromacie cydru i z aromatycznym dodatkiem świeżych jabłek Z cydrem, jako głównym składnikiem potrawy, eksperymentowałam już przy okazji Ciasta z czereśniami, cytryną i Zobacz więcej
Na fali ogólnego zachwytu cydrem trafiła do mnie butelka tego trunku. Sam napitek mnie nie zachwyca, szukałam więc pomysłu jak go wykorzystać. WIEPRZOWINA PIECZONA W CYDRZE Z JABŁKAMI 4 porcje 4 Zobacz więcej
Kolejna potrawa z ogniska. Tym razem użyłam żeliwnego kociołka. Oczywiście taką samą potrawę można zrobić w warunkach domowych, w zwykłym garnku lub na patelni. Jesień mamy piękną, więc zachęcam do Zobacz więcej
Po ostatnim, wegańskim poście czas na coś z zupełnie innej beczki. Polędwiczki! Przygotowałam je z karmelizowanymi jabłkami i cydrem. Połączenie mięs z owocami to coś, co raczej rzadko mi smakuje, ale Zobacz więcej
Cześć! Wiem, że dania z wątróbki nie wszystkim przypadają do gustu i albo się ją kocha albo się ją nienawidzi. Ja osobiście uważam wątróbkę za całkiem smaczną i nie mam żadnych problemów z jej Zobacz więcej
Pyszny pomysł na obiadek przy zimnej niedzieli biała kiełbasa zapiekana w garnku rzymskim z cydrem, cebulą i jabłkami oraz rodzynkami. Składniki: 1 kg surowej białej kiełbasy 3 jabłka cydr lubelski Zobacz więcej
...czyli rzecz o smakach (pozornie) trudnych. Po raz pierwszy cydr kupiłam parę lat temu w Belgii. Poszłam po orzeźwiające białe wino do obiadu, a skończyłam z piękną szampańską butelką jabłecznika w Zobacz więcej
Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku.Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak.Kiedyś gęsi były Zobacz więcej
Gęsina nie tylko na Świętego Marcina. Mięso jakby zapomniane, ale odpowiednio przygotowane staje się warte grzechu. Przyznaję, że sama z niego nieczęsto korzystam i ciągle się zastanawiam dlaczego? Zobacz więcej
Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku.Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak.Kiedyś gęsi były Zobacz więcej