cymes wołowy

{{headerMessage}}
Gulasz na winie z fasolka to kolejny przykład ze dobry gulasz można zrobić z wszystkiego co się nam nawinie. Tym razem użyłam resztki fasolki, która zalegała w lodowce, marchewki, świeżych ziół i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiórek kokosowych po nalewce Malibu lub + 100ml spirytusu 500ml mleka 1 szklanka cukru 100ml własnej roboty malibu ( gotowego z mlekiem- przepis w kategorii drinki) polewa 100g masła 2 łyżki kakao 6 Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Jak się robi zupę gulasz

Jak się robi zupę gulasz 561

0
{{headerMessage}}
Pierwszego dnia jest bardzo dobra, a drugiego i trzeciego to cymes nad cymesami. Danie jednogarnkowe, które jest uwielbiane przez mięsożerców, aromatyczne i gęste. Lubie ją gotować, pachnie Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AL's kitchen
Chmielnicki Cymes

Chmielnicki Cymes 268

0
{{headerMessage}}
Chmielnicki Cymes Chmielnicki Cymes - mały, niepozorny i nieokrzesany. Recenzja pisana z ogromnym opóźnieniem, ale wspomnienia jak najbardziej żywe, bo kiedy zajechaliśmy do Chmielnika od strony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o macy, jak się ją wyrabia .. czyli wszystko o. Przedostatni rozdział poświęcony jest wypiekom a tam czekają na nas przepisy na klasyczną chałę, bajgle, nadziewane rogaliki żydowskie, cukierki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ramen, czyli tradycyjna zupa chińska z pulpetami wołowymi podawana z przystawką - spring rolls'ami na gorąco Lubicie kuchnię dalekiego wschodu? Interesowaliście się czym jest Ramen i skąd się wywodzi? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w całym tym syropie. A chwilę potem wrzuć na patelnię mielone mięso. Dodaj trochę soli i pieprzu, dobrze wymieszaj z całą resztą towarzystwa, i duś. Tu drobna uwaga - mielone mięso na początku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, zupa z dyni i słodkiego ziemniaka. Na koniec mamy kolejną ciekawostkę na temat Paschy – najważniejszego Żydowskiego Święta oraz charosetu – rytualnego dania podczas paschy. Rozdział „Mięsa” Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ściągnięcia skóry z surowej ryby, tak aby jej nie uszkodzić, następnie oddzielenia mięsa od ości, połączenia mięsa ryby z czerstwą bułką, jajami, warzywami i przyprawami, a na końcu wypełnieniu skóry Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Sesemesy bagienne

Sesemesy bagienne 262

0
{{headerMessage}}
(1) kapusta (4) kapusta kiszona (5) karkówka (3) karmel (3) kartacze (2) kasza (3) kiełbasa (1) kluski (1) koszelewskie opowieści (136) kotlet (5) krewetki (3) królik (1) kuchnia arabska (2) kuchnia Zobacz więcej