cynadry

ZOBACZ TAKŻE:

Dziś przedstawiam Wam rewelacyjne danie z jakże niedocenianych przez nas cynadrów. Cynadry dobrze przyrządzone są chrupiące i rewelacyjne smakowo. Warto się pokusić o ich przyrządzenie a dodatek w Zobacz więcej
Cynadry wieprzowe czyli nerki wieprzowe nie są częstym gościem na naszym stole a to tylko dlatego że sporo z nimi pracy. Jednak raz na jakiś czas pokuszę się i obrabiam niezbyt ładnie pachnące na Zobacz więcej
włożyć we wrzątek i obgotować. Zlać wodę, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, nie solić. Zasmażyć cienko skrajane 2-3 cebule w łyżce dwóch masła. Obtoczone w mące cynadry (lub w bułce) położyć na Zobacz więcej
jak wnętrzności zwierzęce, tzw. 5 ćwiartka. Ze względu na ich wartości odżywcze i przydatność kulinarną można podzielić je na cztery grupy: wątroby i mózgi nerki, serca i ozory płuca, żołądki, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: