cytrynowa panierka

Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna! Ryba w cytrynowej panierce Składniki na 2 porcje: 2 kawałki ryby (u mnie dorsz) sól, pieprz sok z cytryny Na panierkę: 1/4 Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cytrynowej panierce

Dorsz w cytrynowej panierce 380

0
Dorsz w cytrynowej panierce Składniki : 300g fileta z dorsza, otarta skórka z 1 cytryny, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia, mąka rozbełtane jajko. Przygotowanie : Rybę opłucz i osusz Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
DORSZ W CYTRYNOWEJ PANIERCE

DORSZ W CYTRYNOWEJ PANIERCE 1617

0
Dorsz to delikatna ryba o zwartym białym miąższu. Nietłusta i neutralna w smaku idealnie nadaje się do różnorakiego przyrządzania. Według mnie najlepiej podawć ją z różnymi panierkami, które doskonale Zobacz więcej
Tilapia w cytrynowej panierce Ryby niestety jemy dosyć rzadko, bo sklepów rybnych nie jest (niestety) aż tyle, co mięsnych, a niesprawdzone źródło wystarczająco mnie odstrasza! Moje filety z tilapii Zobacz więcej
Składniki: 2 duże filety z łososia 1 szklanka mąki 1 szklanka bułki tartej skórka z otartej mandarynki skórka z otartej limonki skórka z otartej cytryny 2 jajka 100 ml mleka 4 duże, młode ziemniaki Zobacz więcej
Drób i cytrusy to jedno z moich ulubionych połączeń. Jeżeli dodamy do tego jeszcze chrupiącą panierkę to już jestem w niebie. Dziś polecam takie kurczakowe niebo, czyli roladki nadziewane mozzarella i Zobacz więcej
Na stronieSiła smakuznalazłam fantastyczną panierkę z dodatkiem skórki cytrynowej, która nadała rybie cudownego cytrynowego aromatu. Panierowana ryba piekła się w piekarniku, a dzięki panierce w Zobacz więcej
Pyszna rybka - niby zwykłe filety usmażone w panierce ale dzięki nucie cytryny i dodatkowi pieczarek i sera nabrała całkiem innego smaku. SKŁADNIKI (na 3-4 porcje) ok 50 dag filetów rybnych (u mnie Zobacz więcej
Nadwiślańskie sajgonki wiśniowe w chrupiącej obwarzankowej panierce z jogurtowym sosem miodowo-cytrynowym i konfiturą krakowską obwarzankowo-wiśniową. Składniki: · 9 płatów papieru ryżowego · 1 kg Zobacz więcej
z dwóch stron po minutce. Smażyć według upodobań, zależy jak lubicie. Jest masa zwolenników ryby lekko surowej w środku. Ja lubię przesmażoną i tak zawsze robię. Następnie zdjąć z patelni i obtoczyć Zobacz więcej
I znowu propozycja rybki tym razem z marynatą cytrynową do ryb. Ryba wyszła bardzo cytrynowa, bardzo dobra, na pewno nie raz ją jeszcze przygotuję. Składniki - 2 filety z dorsza Frosta - jajko - 2 Zobacz więcej
sum- zdecydowanie najlepsza ryba słodkowodna tutaj klasycznie-w panierce Oczyszczoną i umytą rybę pokroić na mniejsze kawałki. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katalog smaków
Tilapia panierowana

Tilapia panierowana 491

0
U mnie dzisiaj będzie jedzonko z gatunku: proste i smaczne. Pyszna rybka w panierce, z dodatkiem pieprzu cytrynowego. Polecam na szybki, piątkowy obiad. Składniki, których będziemy potrzebować: Zobacz więcej
Leszcz przez wielu jest wzgardzany ze względu na dużą ilość ości. Jest na to sposób. Wystarczy kupić nieco większą rybę i wyfiletować. Małych ości będzie naprawdę niewiele. Składniki: Duży leszcz Zobacz więcej
i obtoczyłam w panierce z bułki tartej Podsmażamy fetę jak schabowe na rozgrzanym oleju Podajemy razem lub osobno dekorując listkami cytrynowej melisy i posiekanego szczypiorku Smacznego:))) Zobacz więcej
Jeśli znudziły Wam się tradycyjne panierki do ryb polecam ten oto przepis. A znalazłam go u Pauliny. Minimalnie go zmodyfikowałam zastępując pietruszkę koperkiem. Składniki: 2 kawałki dowolnej ryby - Zobacz więcej
Składniki na ok. 8 paluszków (0,5 kg ryby): duży filet z dorsza sól sok z 1/2 małej cytryny 5 łyżek kaszy kuskus szczyptka kwasku cytrynowego 1 łyżka suszonego kopru włoskiego 0,5 łyżki oregano mąka 2 Zobacz więcej
Składniki na ok. 8 paluszków (0,5 kg ryby): duży filet z dorsza sól sok z 1/2 małej cytryny 5 łyżek kaszy kuskus szczyptka kwasku cytrynowego 1 łyżka suszonego kopru włoskiego 0,5 łyżki oregano mąka 2 Zobacz więcej
SKŁADNIKI : opakowanie czarniaka / dostępna w Biedronce/ sól , pieprz świeżo mielony pieprz czerwony sproszkowana skórka cytrynowa lub starta skórka 1 cukinia olej do smażenia pasta Tandoori / żeby Zobacz więcej
Nototenie w chrupiącej panierce na ostro Składniki: 3 tuszki Nototenii ( ok 300g.) Marynata: 1 łyżka sosu chili 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki Zobacz więcej