cytrynowa polewa lukrowa

Babka Cytrynowa z polewą lukrową Babka cytrynowa z polewą lukrową jest bardzo smaczną propozycją babki na wielkanoc, jest puszysta i dzięki cytrynie nie jest zbyt słodka. Babka cytrynowa nie jest Zobacz więcej
Magda K.
Magda K. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fantazje kulinarne Magdy K.
Lebkuchen

Lebkuchen 261

1
Lebkuchen to tradycyjne niemieckie pierniki. Z miodem, mielonymi migdałami i nutą cytrynową z kandyzowanych owoców. Ich wierzch zdobi lukrowa polewa, są pyszne i co najważniejsze nie wymagają długiego Zobacz więcej
Puszyste, mięsite muffiny o lekko cytrynowym smaku … w środku kawałki kolorowych owoców kandyzowanych … na wierzchu zielona, wiosenna polewa lukrowa … Składniki na 12 sztuk: 270 g mąki pszennej 150 g Zobacz więcej
bezglutenowego proszku do pieczenia KROKI 1. Oddzielić białka od żółtek.Ubić na sztywno białko, następnie dodać cukier i dalej ubijać. 2. Dodać żółtka, sok z cytryny i skórkę i dalej ubijać. Na końcu Zobacz więcej
. Składniki: 120 g masła 1 szklanka mielonych orzechów laskowych lub włoskich 1/2 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 szklanki przesianej mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 Zobacz więcej
skórka- uważamy by nie zetrzeć białej warstwy ponieważ skórka wtedy będzie gorzka Dekoracja: Lukrowa polewa cytrynowa: 3 łyżki wody cukier puder w zależności od pożądanej gęstości polewy od 4 łyżek i Zobacz więcej
. Rozgrzać piekarnik do 180-190 st. Białka troszkę posolić ubić na sztywną pianę, można też dodać do piany łyżkę cukru pudru. Następnie ubitą pianęwymieszaćdelikatnie z resztą ciasta i wstawić do Zobacz więcej
(pod pokrywką) do nitki. Gdy syrop jest ugotowany rondel zdjąć z palnika i wyciągnąć skórkę z cytryny. Syrop przelać do miski kamionkowej , dodać do syropu sok z cytryny i ucierać pałka drewnianą tak Zobacz więcej
(pod pokrywką) do nitki. Gdy syrop jest ugotowany rondel zdjąć z palnika i wyciągnąć skórkę z cytryny. Syrop przelać do miski kamionkowej , dodać do syropu sok z cytryny i ucierać pałka drewnianą tak Zobacz więcej
, a za pomocą kieliszka dziurki w nich. Do garnka nalewamy około 1 l oleju. Podgrzewamy go na średnim palniku.Do gorącego oleju wrzucamy ciastka z dziurką. Usmażone odsączamy je na chusteczkach Zobacz więcej
, a za pomocą kieliszka dziurki w nich. Do garnka nalewamy około 1 l oleju. Podgrzewamy go na średnim palniku.Do gorącego oleju wrzucamy ciastka z dziurką. Usmażone odsączamy je na chusteczkach Zobacz więcej
. Składniki nablachę 30x25 cm: Ciasto: 2-3 jabłka (w zależności od wielkości) 1,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja0,5 szklanki oleju 1 cytryna mielony Zobacz więcej
łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka świeżo startego imbiru Lukrowa cytrynowa polewa: 1łyżka soku z cytryny cukier puder Do dekoracji: 1/2 tabliczki startej czekolady deserowej Wykonanie: Masło Zobacz więcej
masła 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oliwy lub oleju roślinnego 1 duże jajko tabliczka białej Zobacz więcej
Te delikatne, puszyste babeczki pod grubą warstwą lukru są naprawdę smaczne. Może nie są specjalnie wyszukane, ale zapewniam że będą hitem każdego przyjęcia dla dzieci. Wykonanie ciasta jest naprawdę Zobacz więcej
g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka Składniki – krem cytrynowy 4 cytryny 2 opakowania biszkoptów (80 g jedno) 60 g dżemu morelowego 250 masła Składniki – krem rumowy 80 ml rumu Zobacz więcej
Lukier to nic innego jak polewa na bazie cukru i wody (lub czasami soku) często z dodatkiem aromatów (np. cytrynowego, pomarańczowego lub rumowego). Od stuleci służy on do ozdabiania ciast, tortów, Zobacz więcej
do posta (Atom) Na słodko K Krem brzoskwiniowy Krem kawowy Krówka- Test ciasta L Lukrowa ozdoba- Tęcza S Smerfowe ciacho T Tort "Hello Kitty" Tort Tęczowy Na wytrawnie C Cytrynowe szaszłyczki Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ciasto z sercem

Ciasto z sercem 82

0
. Ciasto można po prostu oprószyć cukrem pudrem i będzie również smaczne. Jeśli macie problem z używaniem barwników to polecam zamiast ciasta czerwonego przygotować ciasto kakaowe. Wtedy z podanej Zobacz więcej
, jest delikatne i lekkie. To już kolejny przepis na babkę piaskową, tym razem postanowiłem skorzystać z przepisu, w którym wykorzystamy do jej przygotowania masło, dzięki czemu nie będzie sucha i Zobacz więcej