cytrynowy łosoś marynowany

Tym razem łosoś w wersji cytrynowej. Sama nie wiem który lepszy, ale cytrynowy chyba bardziej mi przypadł do gustu. :-) 1 filet z łososia dwa razy po 500 gram ze skórą 100 gram soli 100 gram cukru 2 Zobacz więcej
CZEŚĆ KOCHANI :) dzisiaj znowu moja ukochana ryba- łosoś. skorzystałam bowiem z promocji w Lidlu, gdzie jest w genialnej cenie! kawałek jest duży, nam starczy akurat na trzy porcje :) jeszcze raz Zobacz więcej
Łosoś jest wspaniały pod każdą postacią. Dzisiejsza wariacja jest wersją pieczoną z rozmarynem i kaszą curry z kukurydzą. Filet z łososia Pieprz cytrynowy, sól Garść rukoli Kasza jaglana Curry Zobacz więcej
"Uwielbiam!:):):)" Składniki: 150 g łososia wędzonego na zimno 5 marynowanych pieczarek 1/2 czerwonej lub białej cebuli 2 małe ogórki konserwowe 1 łyżka kaparów sok z połowy cytryny pieprz świeżo Zobacz więcej
Trendy Lunch Melvit - 1 saszetka (pęczak, kasza bulgur, zielona soczewica) Łosoś Sól himalajska Pieprz cytrynowy Czosnej granulowany Sok z połowy cytryny Łososia marynowałam ok 15min w przyprawach, Zobacz więcej
Chleb pszenny na serwatce » Łosoś marynowany w białym winie Przedstawiam wam kolejną propozycję skomponowania letniego, pysznego obiadu, bardzo prostego w przygotowaniu. Łososia marynowanego w białym Zobacz więcej
Smaczny sposób na obiad to grillowany łosoś z kukurydzą. Pyszne połączenie łososia marynowanego w sosie sojowym i oleju sezamowym z dodatkiem czosnku i pieprzu cytrynowego a do tego grillowana Zobacz więcej
Składniki: 300 g świeżego łososia 250 ml wina białego wytrawnego 70 ml soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego 3 listki szałwii 3 listki laurowe 0,5 łyżeczki soli Wykonanie: Wino Zobacz więcej
Polecam sałatkę z marynowanego łososia, dodatek marynowanego czosnku, suszonych pomidorów i czarnych oliwek nadają jej hiszpański, charakterystyczny dla tej kuchni smak. 150 g czarnych oliwek 1 filet Zobacz więcej
w malakserze. Na koniecdodaćmarynowany zielony pieprz iwymieszaćjużsamemu aby ostrza nie zmieliły pieprzu. Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut.Wyjąći ostudzić. Posypać mieloną Zobacz więcej
Łosoś to bardzo wdzięczna ryba. Smakuje niemal każdemu. My dość często jemy ją na ciepło, z piekarnika. Przygotowuje się ją szybko i bardzo prosto. SKŁADNIKI: dowolna ilość łososia sok z cytryny sól Zobacz więcej
Jeśli można uzależnić się od cytryny, a w zasadzie od jej skórki, to zdecydowanie jestem uzależniona. W lodówce mam zatem składzik otarkowanych cytryn. Skórkę dodaję do ciast, omletów, a tym razem Zobacz więcej
pokrojona w drobną kosteczkę papryka marynowana pokrojona w drobną kosteczkę szczypiorek lub natka pietruszki do dekoracji Łososia posiekać nożem bardzo drobno, doprawić pieprzem, maggi, sokiem Zobacz więcej
Łosoś norweski w marynacie ze słodkiego octu ryżowego i sosu sojowego, podany z kaszą na sposób staropolski tj. z boczkiem i nowalijkami, do tego jabłka karmelizowane w soku limonko-cytrynowym z Zobacz więcej
Delikatna zupa z łososia. Rybkę najpierw marynuję, nabiera wspaniałego aromatu. Polecam szczególnie jaroszom. 2 szalotki marchewka mała pietruszka kawałeczek selera koperek ( u mnie łyżka suszonego) Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2014

Moja wigilia 2014 637

0
. Kompot z suszu [ klik ] 13. Smażone pierogi z kiszoną kapustą i z wędzoną śliwką suszoną razowe i zwykłe [ klik ] 14. Sernik jaglany waniliowy [ klik ] 15. Tarta cytrynowa z bezą [ klik ] 16. Zobacz więcej
Składniki: 2 cebule 4 marchewki 250 g pieczarek 250 g krewetek 500 g łososia 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łodyga trawy cytrynowej lub 2 łyżeczki suszonej trawy (włożyłam do garnka w zaparzaczu Zobacz więcej
diabolic cook
diabolic cook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
diaboliccook
SAŁATKA CEVICHE

SAŁATKA CEVICHE 178

0
SAŁATKA CEVICHE Ryby i generalnie owoce morza są bardzo ciekawym materiałem do eksperymentów. Jednym z bardzo apetycznych technik jest marynowanie w soku cytrynowym do czasu "ugotowania" Sałatka Zobacz więcej
Jesteśmy z Piotrem i miłośnikami potraw z surowych ryb. Jemy je w postaci sushi albo tatara. Smak świeżego, soczystego łososia, posiekanego drobno i odpowiednio doprawionego jest nieziemski. Bardzo Zobacz więcej