czanachi

ZOBACZ TAKŻE:

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Jajka zapiekane w bakłażanach to doskonały pomysł na Wielkanocny posiłek. Nie jest to żaden z oklepanych, świątecznych przepisów, lecz coś nowego, świeżego i bardzo smacznego. Przepis jest super Zobacz więcej
Lubicie kuchnię ormiańską? Ja od pewnego czasu zaczęłam się nią bardzo interesować i stała się ona chyba jedną z moich ulubionych choć zdaję sobie sprawę z tego, że produkty które mamy dostępne w Zobacz więcej
Lubicie kuchnię ormiańską? Ja od pewnego czasu zaczęłam się nią bardzo interesować i stała się ona chyba jedną z moich ulubionych choć zdaję sobie sprawę z tego, że produkty które mamy dostępne w Zobacz więcej
bisiakowska
bisiakowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Iammuffina
Ganache + ciasto

Ganache + ciasto 84

Witajcie Kochani! Jest dużo przepisów na ganache, ale ja odnalazłam swoje proporcje, które mi odpowiadają smakiem. W tej wersji krem nie jest przesłodzony ani za gorzki. Dla mnie i dla moich Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aga w kuchni
"Strączki" Maria Banach

"Strączki" Maria Banach 11

Książka "Strączki" wydawnictwa Samo sedno to zbiór przepisów na potrawy z warzywami strączkowymi w roli głównej. Strączki, czyli co? Warzywa strączkowe to: groch, groszek, fasola, fasolka, Zobacz więcej
Tak sobie jakiś czas temu wymyśliłyśmy, że kolejnym razem zwiedzimy Lwów od innej strony - odkryjemy ślady ukryte pod wierzchnią warstwą, zobaczymy miasto poprzez literaturę. Miasto, w sensie Zobacz więcej
Sernik gotowany to sernik bez pieczenia. Od dawna przymierzałam się do przyrządzenia sernika gotowanego i kiedy już zdecydowałam się wciąż czułam pokaźną dozę sceptycyzmu. Nic dziwnego, pierwsza próba Zobacz więcej
Bezparasola
Bezparasola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Iwona Gotuje
Vegusek na Bałkanach

Vegusek na Bałkanach 17

Dokładnie tydzień temu byłam w połowie podróży z Czarnogóry do Polski. Przeglądam dziś zdjęcia w poszukiwaniu dokumentacji jedzenia do tego posta i mam wrażenie, że od zeszłej niedzieli minęły wieki, Zobacz więcej
Kulinarny Lans
Kulinarny Lans Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny Lans
Domowe batoniki z ganache

Domowe batoniki z ganache 38

Domowe batoniki z ganache - Kulinarny lans Facebook Instagram YouTube Search Strona główna O mnie Kategorie na słodko na słono napoje przetwory Boże Narodzenie Wielkanoc Poza kuchnią Współpraca Zobacz więcej
Ostatnio zasmakowałem w wypiekach z maki gryczanej. Eksperymentowałem trochę z chlebami bezglutenowymi pieczonymi z gryki, niestety ze względu na brak glutenu chleby nie wyrastały mi zbyt dobrze i Zobacz więcej
Już za kilka dni zacznie się wielkie "pączkowanie"! Do tego czasu postaram się wrzucićkilka przepisówna Tłusty Czwartek. Dzisiaj przedstawiam pączki z gotowanymi ziemniakami nadziane czekoladowym Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
"Strączki" Maria Banach

"Strączki" Maria Banach 12

Książka "Strączki" wydawnictwa Samo Sedno autorstwa pierwszej polskiej BlogerChef to istna kopalnia przepisów na wykorzystanie warzyw strączkowych. Powiem tak: nawet Wam się nie śniło co można zrobić Zobacz więcej
Przepyszna jajecznica, jaką ostatnio zrobił dla nas Rafał. Dla 3 osób wystarczy jeden mały bakłażan, albo nawet połówka średniego. Pycha, trochę jak na grzybach... Bakłażana należy pokroić i drobną Zobacz więcej
Wydawnictwo: Otwarte Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 376 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin,Znak Z twórczością Bogny Ziembickiej zapoznałam się jakiś czas temu, czytając Zobacz więcej
Ostatnio dochodzę do wniosku, że chyba powinnam stworzyć specjalną etykietę dla przepisów z bakłażanami ;) Stał się jednym z moich ulubionych kulinarnych składników. I myślę, że bardzo dobrze. Oprócz Zobacz więcej
Aneesh Popat jest mistrzem czekolady, który zachwyciłWielką Brytanię czekoladkami wypełnionymi water ganache. Wodny ganasz wymyślony przez profesora Herve This, to po prostu mus czekoladowy bez Zobacz więcej
Jakiś czas temu w moje ręce trafiła książka Strączki Marysi Banach. Jak tytuł książki wskazuje autorka prezentuje w niej przepisy z roślinami strączkowymi. Dowiemy się dlaczego warto je jeść, jakie Zobacz więcej
Tort maślany z ganache z białej czekolady, czarną porzeczką i bezą włoską jest kolejną moją propozycją na urodziny, tym razem wesołka Kuby, który mnie wspiera w prowadzeniu tego bloga od samych Zobacz więcej
Bigos najczęściej jada się z chlebem. Znam również podawany razem z puree ziemniaczanym. Nigdy nie lubiłam tej wersji. Bigos jadam rzadko, ale jak już to z żadnymi dodatkami. Jednak od jakiegoś czasu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: