czarne i czerwone porzeczki

{{headerMessage}}
Składniki 2 szklanki porzeczek czarnych, czerwonych i czereśni Etapy przygotowania 1. Wkładamy do blendera i miksujemy. Bez dodatku cukru a słodkie dzięki czereśniom. Pycha. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porzeczek czarnych 1 kg porzeczek czerwonych 3 kg cukru Wykonanie: Porzeczki przebieramy, myjemy. Zasypujemy cukrem, odstawiamy na min 12 godz żeby puściły sok. Po tym czasie porzeczki zagotowujemy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za oknem chłodno i nieprzyjemnie, ale pora roku jak najbardziej letnia. W końcu dziś ostatni dzień czerwca! W moim ogrodzie rosną porzeczki: czarne i czerwone. Niektóre owoce już dojrzały i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham owocowe zupy, szczególnie latem, gdy mamy pełno świeżych owoców. Zupa z czarnych i czerwonych porzeczek jest chyba jedną z prostszych zup jakie znam, a przygotowanie jej zajmuje niecałe pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Wam pokazać pyszny i słodki syrop, którym możecie polać lody, sernik, czy każdy inny deser jaki sobie wymarzycie. Mimo kwaskowatego smaku porzeczek i lekkiej goryczy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mi, po prostu nie mogłam się powstrzymać! Czarne i czerwone porzeczki z cynamonem i imbirem: - 1 kg czarnych porzeczek - 1 kg czerwonych porzeczek - 500 gramów cukru - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Galaretka z czarnej (czerwonej) porzeczki Taka galaretka gości w naszym domu już od paru lat. Świetnie się sprawdza przy infekcjach górnych dróg oddechowych, ponieważ zawiera ogromną ilość witaminy C. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na czerwona kapustę duszoną w czerwonym winie i soku z czarnej porzeczki pierwszy raz zobaczyłam w programie Ugotowani, który był emitowany w 2012 roku. Przepis ten wykonywała pani Agnieszka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skóry, włosów i paznokci. Składniki przyjazne układowi pokarmowemu są w każdej odmianie, ale w porzeczkach czarnych w najwyższej dawce. Owoce porzeczki czarnej mają właściwości przeciwzapalne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki i bardzo orzeźwiający koktajl na lato. Słodko-kwaśny smak dzięki połączeniu czarnej i czerwonej porzeczki sprawia, że można go wypić naprawdę dużo ;)Całe szczeście, że robi się go w niecałe 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
proszku do pieczenia 2 jajka 4 łyżki oleju 1 szklanka kefiru garść czarnych i czerwonych porzeczek Kruszonka: 2 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 4 łyżki mąki 1 łyżka kakao Wykonanie: W jednej misce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten chutney, to wymarzony dodatek do deski serów, pasztetów, kaczki i królika. Zaryzykuję i powiem też, ze do wątróbki, chociaż to zamierzam dopiero sprawdzić :-). Składniki: 2 łyżki bezzapachowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam przetwory od mojej Teściowej Dany. Jest Mistrzynią!Robinajwspanialsze na świecie ogórki w pomidorach, w miodzie, w musztardzie. Potrafi wspaniale zamknąć w słoiku zapach i smak lata. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam to szczęście, że na działce mam dostęp do krzaczków z czerwoną i czarną porzeczką. Jak bardzo nie lubię ich zbierać, bo zajmuje to na prawdę sporo czasu, tak bardzo lubię je potem jeść... coś za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powoli ogarniam rzeczywistość wokół:) A oznaczać może to tylko jedno- wracam do intensywnego blogowania- ach nawet nie wiecie jak się stęskniłam! Dzisiaj coś pysznego- do spiżarni jak znalazł! To sok Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardzo proste! Składniki -ilość według uznania - u mnie mniej więcej tak: - ok. 1 kg porzeczki czerwonej - ok. 300 g porzeczki czarnej - cukier Umyte, przebrane porzeczki zasypujemy cukrem. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czarne i czerwone w jedno połączone;) Kiedy dostałam od Mamy kolejną porcję owoców, długo nie musiałam się zastanawiać co powstanie, oprócz uzupełnienia tradycyjnych smaków, które macie pod tymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Apoligize, które zawsze tak samo na mnie działa. Na Was też? Po filmie jeszcze troszkę ostatniej czarnej porzeczki do wyciśnięcia. Bo wycisnęłam soki ze wszystkich trzech kolorów. Biała smakuje jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z podanych ilości wychodzą powidła, jednak te z czerwonej porzeczki są dużo gęstsze od tych z czarnej, ze względu na większą ilość cukru w porównaniu do ilości owoców ;) Składniki na powidła z czarnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dzieciaka, kiedy każde lato było gorące i całe dnie spędzało się w kostiumie kąpielowym, na przemian taplając się w jeziorze i grając w gumę. Pamiętam jak mama z babcią obrywały porzeczki i agrest z Zobacz więcej