czarniak pieczony

Ryba pod kruszonką. Użyłam czarniaka ale można go zastąpić inną np. łososiem. Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 2 Składniki: filet z czarniaka ok. 500 g, 2-3 kromki czerstwego pieczywa, 4 łyżki Zobacz więcej
Lubicie dorsza? To i czarniak Wam zasmakuje. Ten drapieżnik z rodziny dorszowatych pływa wzdłuż wybrzeży Atlantyku ale można go również łowić w zachodnim Bałtyku. W smaku przypomina dorsza jednak jego Zobacz więcej
Czarniak to ryba z rodziny dorszowatych, którą trzeba jeść, abypopularnydorsz mógł odetchnąć i zająć się podwodną prokreacją. Nazwano go może nieszczęśliwie, ale smakuje doskonale i jest niedrogi. Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na obiad, w którym główną rolę gra ryba. Czarniak to ryba morska, drapieżna o mięsie podobnym do dorsza. Bardzo dobrze się smaży, filety są grube i mięsiste. Serdecznie polecam. Zobacz więcej
wsiódmym niebie. Po powrocie do domu dumna przybiegła do mojej sypialni, wołając od progu, że ryby przywieźli i że Tata obiecał, że się nimi pobawią… Myślałam, że to żart, ale po chwili słyszałam Zobacz więcej
Fish with garlic cabbage Składniki / Ingredients: 1 filet z czarniaka / 1 piece of coalfish 1/4 małej kapusty pekińskiej / 1/4 Chinese cabbage 1 mała cebula / 1 … Czytaj dalej Ryba na czosnkowej Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
Czarniak, zapiekany

Czarniak, zapiekany 1803

0
Składniki: · Czarniak · Sól morska · Pieprz świeżo mielony · Tymianek · Proszek chilli · Sok z cytryny Przygotowanie: Rybę myjemy, filetujemy. solimy obficie, posypujemy pieprzem, proszkiem chilli, Zobacz więcej
Są takie dania, na które wystarczy popatrzeć i od razu wiadomo o co chodzi – czysta poezja. Zapraszam na dorsza pieczonego na dyniowym pure. Danie to jest nieziemsko pyszne, a przy okazji naprawdę Zobacz więcej
Ryby jemy średnio dwa razy w tygodniu bo są bogatym źródłem kwasów omega 3 które są odpowiedzialne za to abyśmy byli długo młodzi i piękni. Dlaczego więc ich nie jeść skoro są pyszne a jak jeszcze Zobacz więcej
1 kg czarniaka lub innej ryby morskiej puszka pomidorów bez skórki 1 cebula, 3 ząbki czosnku pół pęczka posiekanej pietruszki pół łyżeczki suszonego tymianku i tyle samo suszonego kminku pół łyżeczki Zobacz więcej
Czarniaka kupiłam całkowicie przez przypadek, chciałam kupić rybę z rodziny dorszowatych. Są one nie tylko smaczne ale i zdrowe. A w dodatku mają mało ości. Zazwyczaj ryby zjadałam w przygotowane w Zobacz więcej
Co zamiast ryby po grecku? Może szybka, lekka i aromatyczna ryba pieczona pod warzywną salsą? Duża oszczędność czasu :) Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 2 Składniki: filet z czarniaka ok. 500 g, Zobacz więcej
ruda
ruda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Absolutnie apetyczne!
Ryba czosnkowa

Ryba czosnkowa 2897

4
Wybór ryby w tym wypadku zależy tylko od upodobań. Osobiście będzie mi pod tą postacią smakowało wszystko, poza pangą, ale do tej ryby nie mogę przekonać się w ogóle. Ostatnio w rankingu przoduje u Zobacz więcej
Pollock (rdzawiec lub czarniak), to ryba atlantycka z rodziny dorszowatych. Tym razem skorzystałam z przepisu Jolusi Lehr na ciasto piwne. Kto nie zna smaku ryb z nadmorskich smażalni powinien ten Zobacz więcej
w mieście, w którym świeże ryby nie zawsze są dostępne i jest niewielki wybór. Wykorzystałam więc okazję i kupiłam pierwszy raz rybę Czarniak z rodziny dorszowatych. Ta potrawa lubi dużą ilość Zobacz więcej
Znów zapraszam na inną niż tradyjna wersję rybki. Niekoniecznie piątkową. Zachwyciła mnie niesamowicie, pomimo iż ryba specjalnością wielką nie jest. W porównaniu z ostatnim czarniakiem, w Zobacz więcej
Dzis zapraszam Was na pyszna rybke z pieczarkami, boczkiem i ziemniaczano-pietruszkowym puree. Do tego dania uzylam ryby o nazwie Seelachs czyli losos morski, nazywany tez czarniakiem. Ryba ta nalezy Zobacz więcej
się rozpisywać, wrzucę informację : Pod kierunkiem Sebastiana Gołębiewskiego robiliśmy przysmaki z ryb z „zielonym światłem ” : karpia, śledzia, makreli , czarniaka i dorsza . Był chłodnik podany z Zobacz więcej
pieczona makrela Będąc po raz pierwszy na północy Norwegii, na rybach, spytałem mego gospodarza jaki gatunek ryb uważają tutaj za najsmaczniejszy. Sądziłem że z ust potomka Zobacz więcej
pieczywem i ulubioną sałatą lub grillowanymi warzywami. U mnie dziś padło na pieczone szparagi z sosem winegret i grana padano. Zanurkowałam dziś w Internet i dowiedziałam się czegoś, co może i Was Zobacz więcej