czarno białe gwiazdki

{{headerMessage}}
w swojej kuchni. Chiński rosół z kaczki ma bogaty, głęboki, intensywny smak z wyczuwalną nutą ostrych przypraw oraz słodkości pochodzącej z warzyw. Dodatek sosu sojowego i ostrygowego sprawia, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pewno kiedyś, jak nadaży się okazja, i one pojawią się na tym blogu. Przypomnę, które ciasteczka pojawiły się w tym roku w moich słodkich paczuszkach: Vanillekipferl- bardzo waniliowe rogaliki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z brzoskwiniami Piernik wykwintny (staropolski) Sernikomakowiec (seromak) Kruche ciasto z makiem i powidłami Christmas cake (brytyjskie ciasto bakaliowe) Piernik marchewkowy Ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łączymy składniki. Powstały krem dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i łączymy składniki. Powstałe masy przekładamy do dwóch osobnych worków cukierniczych zakończonych końcówką w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łączymy składniki. Powstały krem dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i łączymy składniki. Powstałe masy przekładamy do dwóch osobnych worków cukierniczych zakończonych końcówką w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ja życzę Wam, abyście w ten Nowy Rok weszli zuśmiechem i marzeniami, które Wam się udaspełnićwnadchodzącym2015. Do siego roku ! Wytrawnie Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pork&Bacon
Bon Bon Stockholm Sweden

Bon Bon Stockholm Sweden 135

0
{{headerMessage}}
rzodkiew. Konsystencja tuńczyka idealna, a w połączeniu z pianką z koziego sera - mistrz Nie wiedziałem, że te dwie rzeczy mogą tak do siebie pasować! Ślimaki, czosnek, sól. Naprawdę udane Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
"Chleb" J. Hamelman

"Chleb" J. Hamelman 118

0
{{headerMessage}}
Święta minęły, a na kolejne przyjdzie nam czekać cały okrągły rok. Dziś obudziłam się, gdy na dworze było jeszcze całkiem ciemno, uprzątnęłam kuchnię, pochowałam naczynia do szafek, nakarmiłam koty. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że zmieniono mu nawet ojcowskie nazwisko. Nowy koncept nazywa się więc The Corner. Logo jest czarno-białe, obsługa nosi jeansowe fartuszki, a w karcie zamiast frytek, bigmaków i szejków jest Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Studio Qulinarne (Kraków)

Studio Qulinarne (Kraków) 67

0
{{headerMessage}}
(jak się potem okazało), czy na przedziwnych wielobarwnych obrazach nad eleganckim barem. Wielkie regały zapełnione są antykwarycznymi książkami, tańczącymi płomykami świec i butelkami win; kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchenny Swiat Ciasteczka z migdalami 39. Moj kulinarny pamiętnik Kokosowe rafaelki – trufelki Adwentowe ciasteczka z białek 40. Moj smak chwili Pierwsze pierniczki Waniliowe kruche ciasteczka z Zobacz więcej
villanelle
villanelle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od kuchni
Kolorowy tort z Rainbowdash

Kolorowy tort z Rainbowdash 413

1
{{headerMessage}}
...czyli spełnianie życzenia urodzinowego dużej L. Rainbowdash - ulubiona bohaterka z bajki My Little Pony - jako temat przewodni następnego tortu wybrany był już rok temu po torcie z jednorożcem, Zobacz więcej
BlueSpoon
BlueSpoon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blue Spoon
Jak jeść mniej cukru

Jak jeść mniej cukru 113

0
{{headerMessage}}
przez tydzień. Wydaje się nam, że jemy mniej cukru, niż rzeczywiście jemy, a w związku z tym to jedno ciasteczko i ta dodatkowa latte nic nie zmienią. Przeczytaj przykład z ketchupem, który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, to nie sposób nie odnotować, że przy tej ilości serów, bagietek i innych białych bułek, jakie jedzą Francuzi, to cud prawdziwy, że nie padają na choroby układu krwionośnego jak muchy, no i że nie Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Atelier Amaro (Warszawa)

Atelier Amaro (Warszawa) 198

0
{{headerMessage}}
Tego miejsca nikomu przedstawiać nie trzeba. Pierwsza gwiazdka w prestiżowym przewodniku Michelin dla polskiej restauracji zapewne wzbudza ciekawość nie tylko miłośników fine diningu. Dla kogoś, kto o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. – Od stu dni – rzecz jasna.– Nie musiało im tam być przyjemnie – zauważyła Alicja.– Głupiaś – rzekł nagle Suseł spoglądając z pogardą na Alicję. – Było im tam wprost słodko. W rankingu moich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
można podzielić na pół i zrobić mniejszą porcję lukru, z tylko jednego białka, na przykład do ćwiczeń. Lukier do dekorowania ciastek cukrowych i pierniczków dzielimy na trzy kategorie użytkowe: Zobacz więcej