czarny bez pod para

Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cookuj.pl
Sałatka z arbuzem i fetą

Sałatka z arbuzem i fetą 20

0
{{headerMessage}}
Arbuz i feta to zawsze dobra para, a w połączeniu z roszponką, oliwkami i świeżą miętą, tworzyniezwyklepyszną, orzeźwiającą i szybką w przygotowaniu sałatkę. Idealna na lato - w wersji solowej,jak Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cookuj.pl
Sałatka z arbuzem i fetą

Sałatka z arbuzem i fetą 38

2
{{headerMessage}}
Arbuz i feta to zawsze dobra para, a w połączeniu z roszponką, oliwkami i świeżą miętą, tworzyniezwyklepyszną, orzeźwiającą i szybką w przygotowaniu sałatkę. Idealna na lato - w wersji solowej,jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
coś dla fanów warkocza francuskiego i mumii - pyszne mięso, wyraziste smaki oliwek i boczku w chrupiącym cieście francuskim. milion kalorii, ale warto :) tapenada 3/4 szklanki czarnych oliwek bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kawałek łososia bez skóry i ości czerwona papryczka chili pokrojonana plasterki 2 ząbki czosnku pokrojone w ćwiartki kawałek posiekanego imbiru pół limonki pokrojonej na plasterki pół cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wystudzić i krojony na bieżąco jako dodatek do chleba na śniadanie czy kolację. Składniki 2,5 kg karczku bez kości 4 szt. cebuli białej 4 szt. cebuli czerwonej 2 łyżki sosy worcestershire 6 śliwek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wystudzić i krojony na bieżąco jako dodatek do chleba na śniadanie czy kolację. Składniki 2,5 kg karczku bez kości 4 szt. cebuli białej 4 szt. cebuli czerwonej 2 łyżki sosy worcestershire 6 śliwek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jaka jest najlepsza para dla spaghetti? Oczywiście, że dojrzałe pomidory. A co najlepiej podkreśli słodycz pomidorów i świeżość bazylii? Truskawki! Połączenie truskawek i pomidorów to randka doskonała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrawy są soczyste i przechodzą wszystkimi aromatami i smakami. Tagine z kurczakiem i oliwkami Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500 g filetów z podudzia kurczaka 2 cebule 1 marchewka 200 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ile rozróżniasz smaków? Cztery? Jeszcze do niedawna także byłam przekonana, że istnieją właśnie cztery smaki – słodki, słony, kwaśny i gorzki. Nic bardziej mylnego odczuwasz nie cztery, a pięć smaków! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki młody szpinak, 1 dojrzałe mango, 2 buraki, skórka, miąższ z pomarańczy, kilka ugotowanych przepiórczych jajek, oliwa, sól morska, świeżo mielony czarny pieprz, sok z pomarańczy, łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najmniej raz wodę. Śledzie osuszyć i pokroić na małe kawałki, tak samo skroić suszone pomidory. Wsypać odsączoną cieciorkę i wymieszać, doprawiając pieprzem. Na końcu dodać kostki sera i zalać oliwą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po ekspresowym pobycie w Madrycie… … nostalgiczna kolacja i ekspresowa powtórka hiszpańskich zwrotów: Tengo mucha hambre – jestem bardzo głodna Hacemos paella – robimy paellę. ¿Dónde está el arroz? - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie więcej niż 2 minuty smażenia. Przełożyć na blaszkę wyłożoną kawałkiem folii aluminiowej, zawinąć w pakunek, tak aby powstała luźna paczuszka i para mogla w niej cyrkulować. Wstawić do piekarnika Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kluskowopl
Sernik obsypany ziemią ;)

Sernik obsypany ziemią ;) 98

0
{{headerMessage}}
23 cm) 160 g ciastek Oreo lub Neo (bez kremu) 40 g herbatników 60 g roztopionego masła Masa serowa 700 g zmielonego twarogu 1/2 szklanki śmietany 30% 1/2 szklanki śmietany 12 % 1/2 szklanki cukru 3 Zobacz więcej
edysqa
edysqa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakręcony wege obiad
Fasolowe "salami"

Fasolowe "salami" 126

1
{{headerMessage}}
przerażające? ;-) Wygląda jak salami... Co prawda miałam mały problem podczas gotowania fasoli czerwonej. No może nie taki mały, 1/2 kuchni była w czarne plamy, gdyż fasola podczas gotowania w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łatwo wyjąć pasztet z foremki. Masę mięsną wlewamy do formy ale nie wypełniamy jej całkowicie – powinien jeszcze pozostać od góry co najmniej 1 cm, wyrównujemy powierzchnię pasztetu i wkładamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy dzień urlopu spędziliśmy u Przyjaciół w Nadleśniczówce. Nadleśniczówka to stuletni piękny dom, który wymaga generalnego remontu. Kasia i Janek doprowadzają go do świetności własnymi siłami, z Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Pasta paprykowa do kanapek

Pasta paprykowa do kanapek 504

0
{{headerMessage}}
. Wyjmujemy je gdy na skórce będzie widać wyraźne czarne zwęglenia. Po wyjęciu blachę szczelnie przykrywamy folią aluminiową. Para wydzielająca się intensywnie z miąższu zaparzy papryki i pozwoli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-pomidorowy” był niemal bez smaku, co mnie nieco zasmuciło. Kilka dni temu miałam ochotę na coś aksamitnego, kremowego, ale z pazurem. Postanowiłam zrehabilitować nieudane restauracyjne danie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, po otworzeniu rękawa wyleci para). Cały płyn z rękawa przelać przez sitko do rondelka (warzywa wyrzucić), pierś wyjąć z foli i przełożyć z powrotem do naczynia, wstawić do piekarnika na czas Zobacz więcej