czarny bez pod para gotowany

{{headerMessage}}
Płaty śledziowe z ciecierzycą, suszonymi pomidorami i fetą zamarynowane wziołowej oliwie. Wszystko tworzy pyszną sałatkę śledziową. 6 płatów śledziowych a’la matias 1 słoiczek suszonych pomidorów 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jaka jest najlepsza para dla spaghetti? Oczywiście, że dojrzałe pomidory. A co najlepiej podkreśli słodycz pomidorów i świeżość bazylii? Truskawki! Połączenie truskawek i pomidorów to randka doskonała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na przepyszne i aromatyczne danie pochodzące z kuchni arabskiej. Jego nazwa pochodzi od glinianego naczynia w którym jest przygotowywane. Składa się z dwóch części: dolnej, czyli garnka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, po otworzeniu rękawa wyleci para). Cały płyn z rękawa przelać przez sitko do rondelka (warzywa wyrzucić), pierś wyjąć z foli i przełożyć z powrotem do naczynia, wstawić do piekarnika na czas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doprawiony na pikantnie łosoś gotowany na parze . Czas : 20 minut Składniki : 30 dag świeżego łososia bez skóry – filety przyprawa ,, Tacos – marynata do mięsa + dressing – cebulowo- pomidorowe„ – Zobacz więcej
migotka28
migotka28 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monia miesza i gotuje
Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa 79

0
{{headerMessage}}
kiszone ogórki 2 ziemniaki 1 puszka groszku konserwowego, użyłam gotowany na parze Bonduelle 1-2 łyżki musztardy delikatesowej majonez świeżo zmielony czarny pieprz Warzywa-marchewkę, selera, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso z ud kurczaka, pozbawione kości, jest bardzo fajną alternatywą do wyczarowania rozmaitych dań. Można je łączyć z innym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ile rozróżniasz smaków? Cztery? Jeszcze do niedawna także byłam przekonana, że istnieją właśnie cztery smaki – słodki, słony, kwaśny i gorzki. Nic bardziej mylnego odczuwasz nie cztery, a pięć smaków! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po ekspresowym pobycie w Madrycie… … nostalgiczna kolacja i ekspresowa powtórka hiszpańskich zwrotów: Tengo mucha hambre – jestem bardzo głodna Hacemos paella – robimy paellę. ¿Dónde está el arroz? - Zobacz więcej
edysqa
edysqa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakręcony wege obiad
Fasolowe "salami"

Fasolowe "salami" 126

1
{{headerMessage}}
przerażające? ;-) Wygląda jak salami... Co prawda miałam mały problem podczas gotowania fasoli czerwonej. No może nie taki mały, 1/2 kuchni była w czarne plamy, gdyż fasola podczas gotowania w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-pomidorowy” był niemal bez smaku, co mnie nieco zasmuciło. Kilka dni temu miałam ochotę na coś aksamitnego, kremowego, ale z pazurem. Postanowiłam zrehabilitować nieudane restauracyjne danie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa się z dwóch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
każdego z nich ostrym nożykiem robimy po 3 niewielkie otwory, którymi będzie uchodziła para w czasie pieczenia. Smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cm). 275 g ciasta francuskiego Mniejszy płat ciasta francuskiego położyć na blachę do pieczenia i nakłuć gęsto widelcem (dzięki temu para wodna będzie miała ujście i nie będzie podnosić nam ciasta). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy jest coś smaczniejszego od rosołu drobiowego z domowym makaronem.Jako, że jest to zupa numer jeden -królująca na naszych stołach niemalże w każdą niedzielę, święta i przy wszelkiego rodzaju Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dietetyczne mielone kotleciki (pieczone) Jeśli jesteście na diecie, a marzy Wam się kotlet mielony, spróbujcie takiego oto, pieczonego w piekarniku, bez odrobiny tłuszczu – nam ogromnie smakowało, Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
karmelowy.pl
Kurczak parmigiana Billa Grangera

Kurczak parmigiana Billa Grangera 126

0
{{headerMessage}}
Dziś proponuję kolejny przepis z książki Billa Grangera „Najlepsze dania Billa”. Jest to klasyczne danie kuchni włoskiej,pyszny kurczak zapiekany pod sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem. Bill Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na szparagi trwa więc korzystajmy jak najwięcej. Ja eksperymentuje zarówno z białymi jak i zielonymi szparagami. Dziś klasyczne białe gotowane na parze z sosem pieczarkowym. Fantastyczny dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś pysznego i zdrowego zarazem - to najlepsze połączenie. Jest już takich przepisów na blogu sporo :) Dziś dołącza kolejny - pulpety z ząbkiem czosnku gotowane na parze. Do tego sos pomidorowo Zobacz więcej