czarny bez pod para gotowany

Jaka jest najlepsza para dla spaghetti? Oczywiście, że dojrzałe pomidory. A co najlepiej podkreśli słodycz pomidorów i świeżość bazylii? Truskawki! Połączenie truskawek i pomidorów to randka doskonała Zobacz więcej
Dziś zapraszam na przepyszne i aromatyczne danie pochodzące z kuchni arabskiej. Jego nazwa pochodzi od glinianego naczynia w którym jest przygotowywane. Składa się z dwóch części: dolnej, czyli garnka Zobacz więcej
, po otworzeniu rękawa wyleci para). Cały płyn z rękawa przelać przez sitko do rondelka (warzywa wyrzucić), pierś wyjąć z foli i przełożyć z powrotem do naczynia, wstawić do piekarnika na czas Zobacz więcej
Doprawiony na pikantnie łosoś gotowany na parze . Czas : 20 minut Składniki : 30 dag świeżego łososia bez skóry – filety przyprawa ,, Tacos – marynata do mięsa + dressing – cebulowo- pomidorowe„ – Zobacz więcej
kiszone ogórki 2 ziemniaki 1 puszka groszku konserwowego, użyłam gotowany na parze Bonduelle 1-2 łyżki musztardy delikatesowej majonez świeżo zmielony czarny pieprz Warzywa-marchewkę, selera, Zobacz więcej
Mięso z ud kurczaka, pozbawione kości, jest bardzo fajną alternatywą do wyczarowania rozmaitych dań. Można je łączyć z innym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na Zobacz więcej
Ile rozróżniasz smaków? Cztery? Jeszcze do niedawna także byłam przekonana, że istnieją właśnie cztery smaki – słodki, słony, kwaśny i gorzki. Nic bardziej mylnego odczuwasz nie cztery, a pięć smaków! Zobacz więcej
edysqa
edysqa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakręcony wege obiad
Fasolowe "salami"

Fasolowe "salami" 125

1
przerażające? ;-) Wygląda jak salami... Co prawda miałam mały problem podczas gotowania fasoli czerwonej. No może nie taki mały, 1/2 kuchni była w czarne plamy, gdyż fasola podczas gotowania w Zobacz więcej
-pomidorowy” był niemal bez smaku, co mnie nieco zasmuciło. Kilka dni temu miałam ochotę na coś aksamitnego, kremowego, ale z pazurem. Postanowiłam zrehabilitować nieudane restauracyjne danie w Zobacz więcej
Kupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa się z dwóch Zobacz więcej
każdego z nich ostrym nożykiem robimy po 3 niewielkie otwory, którymi będzie uchodziła para w czasie pieczenia. Smarujemy jajkiem i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do Zobacz więcej
cm). 275 g ciasta francuskiego Mniejszy płat ciasta francuskiego położyć na blachę do pieczenia i nakłuć gęsto widelcem (dzięki temu para wodna będzie miała ujście i nie będzie podnosić nam ciasta). Zobacz więcej
Rosół gotuję w szybkowarze na ciśnieniu niskim.Po zamknięciu szybkowaru, zagotowuję go na 3/4 mocy palnika, a gdy już pójdzie para, zmniejszam palnik prawie do połowy, tak, aby para cały czas Zobacz więcej
Dietetyczne mielone kotleciki (pieczone) Jeśli jesteście na diecie, a marzy Wam się kotlet mielony, spróbujcie takiego oto, pieczonego w piekarniku, bez odrobiny tłuszczu – nam ogromnie smakowało, Zobacz więcej
łyżeczka cukrugarść porwanych liści bazylii4 piersi z kurczaka (lub 8 porcji mięsa z udek bez kości)100 g świeżej mozzarelli,porwanej50 g startego parmezanu Przygotowanie: Rozgrzej w rondelku połowę Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa więc korzystajmy jak najwięcej. Ja eksperymentuje zarówno z białymi jak i zielonymi szparagami. Dziś klasyczne białe gotowane na parze z sosem pieczarkowym. Fantastyczny dodatek Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja występuje w wersji obiadowej - przyprawiony filet z kurczaka na parze, z zielonym groszkiem i kukurydzą. Jeśli do tej pory spotykaliście się z różnego rodzaju stwierdzeniami, że Zobacz więcej
Coś pysznego i zdrowego zarazem - to najlepsze połączenie. Jest już takich przepisów na blogu sporo :) Dziś dołącza kolejny - pulpety z ząbkiem czosnku gotowane na parze. Do tego sos pomidorowo Zobacz więcej
sosem. Spróbujcie, bo warto. Danie sycące i smaczne. Idealne w okresie postu oraz dla tych, którzy po prostu nie jedzą mięsa. ... smacznie, a do tego te kolory i pyszny, delikatny groszek ... Zobacz więcej