czarny chleb rosyjski

Kulinarnie
Kulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarnie
Czarny chleb rosyjski z automatu

Czarny chleb rosyjski z automatu 761

2
{{headerMessage}}
Czarny chleb rosyjski z automatu Chleb zawdzięcza swój kolor domieszce kakao. W smaku dość neutralny, smaczny. Pyszny z pasztetem i wędlinami. Przepis pochodzi z książki książki C. Ingram i J. Shapter Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Chleb wyszedł ciężki, twardy, gumowaty, o nieprzyjemnym kwaśnym zapachu (ale reklama, co?). Instrukcję zamieszczam na blogu bardziej ku przestrodze niż dla uciechy miłośników domowego pieczywa. Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Śledź czerwony

Śledź czerwony 417

6
{{headerMessage}}
pomidorowego sól ,pieprz ,cukier ,papryka Przygotowanie Cebulę posiekałem , zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat i nieco wody. Przyprawiłem , podgrzałem minutę , ostudziłem. Śledzie pokroiłem na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy tydzień grudnia rozpoczynam od pasty jajecznej z dodatkiem makreli wędzonej. Szybki dodatek do porannego śniadania, idealne na ten zabiegany tydzień. Pasta jajeczna z makrelą pół dużej Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Sało - który to już raz...

Sało - który to już raz... 902

0
{{headerMessage}}
przełożyłam słoninę niczym faworki. Ogórki pokroiłam w plasterki, cebulę w piórka a pomidory w cząstki. Składniki ułożyłam na półmisku, przybrałam rodzynkami i natką pietruszki. Podałam z kromkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ponieważ po nieudanym czarnym chlebie rosyjskim został mi prawie pełen słoik melasy, musiałam znaleźć jakiś inny sposób na jej wykorzystanie. Przyznaję, że dotąd nigdy nie używałam melasy, nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jajka M EKO Garść kukurydzy konserwowej bez GMO Majonez 3 łyżeczki Przecier pomidorowy 4 łyżki Musztarda rosyjska 3 łyżeczki 2 małe cebulki Sól himalajska Pieprz czarny Czosnek niedźwiedzi Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Solianka wg Aleex

Solianka wg Aleex 826

2
{{headerMessage}}
A dzisiaj zapraszam kolejną rosyjską potrawę. Dzisiaj robimy zupę. A więc czas na soliankę. Solianka (ros. солянка) – tradycyjne danie kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, gęsta zupa, ugotowana na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marek, które można dostać w naszym kraju nie robi musztardy, która by mi smakowała. Mam wrażenie, że bez względu na nazwę na etykietce wszystkie są takie same. Rosyjska jest odrobinę ostrzejsza, a Zobacz więcej
dawny_basik
dawny_basik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika życia
Wołowina duszona po rosyjsku

Wołowina duszona po rosyjsku 1046

0
{{headerMessage}}
. Trzymajcie kciuki za nas – PanaKota i za mnie abym dała radę pomóc Mu najlepiej jak się da. Teraz chyba jest jasne, że blog i gotowanie zeszły na dalszy plan, ale obiecuję poprawę. Na początek Zobacz więcej
buruuberii
buruuberii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
bigos

bigos 313

0
{{headerMessage}}
ugotowany bigos jest wspaniały! Bigos to, jak każdy wie, narodowa polska potrawa, jak mówi Lukasz nawet rosyjska Wikipedia nie przypisuje żadnej innej nacji praw do bigosu! Bigos to długo gotowana Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
SOLIANKA

SOLIANKA 1045

3
{{headerMessage}}
na bazarek do Pani Eli i kupiłam po kawałku mięcha. Odrobinę też zmieniłam przepis, sugerując się tym, co radzili mi bardziej doświadczeni koledzy. Wężowi smakowało. Ciekawa jestem Waszej opinii ;) Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Zdrowe, żytnie, razowe

Zdrowe, żytnie, razowe 284

0
{{headerMessage}}
Od kiedy zaczęłam piec chleb kolekcjonuję przepisy na chleby żytnie. Jestem przekonana o ich wyższości nad chlebami pszennymi.Kiedyś wytwarzało i spożywało się więcej pieczywa żytniego. Teraz, oprócz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyrastanie. Podwaja swą objętość, rośnie, by potem można było się nim delektować. Za każdym razem niezwykłym zapachem oraz smakiem. Zapach rozchodzący się po całym domu. Widok upieczonego chleba, za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
należy - nie tracąc, rzecz jasna, poczucia miary - wyłącznie wodą mineralną niegazowaną. Należy odrzucić wszelkiego rodzaju rozcieńczone zagraniczne syropy z pięknymi nazwami. Jedyny wyjątek można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Lody te występuję w 3 wariantach smakowych, dziś przedstawiam Wam: Happy Twist czarna porzeczka, Zielona Budka Lody o smaku śmietankowym i sorbet czarna porzeczka Opakowanie: Foliowe opakowanie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przy konsumpcji. :) Posiłkowałam się filmikiem na youtube, gdzie rosyjski kucharz zapewniał, że on z łatwością zjada "dziesjać" czebureków. Ja poradziłam sobie z 1 i 1/2. Moi panowie zjedli po 3 czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj Ładowanie... Popularne posty Schab inaczej - łatwo i szybko Bardzo łatwy przepis na lekki obiad. Kotlety schabowe nacinamy tak, żeby zrobić w nich kieszonkę, do której włożymy kostkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham Polskę. Mimo, że czasem odgrażam się, że na starość osiądę w szwajcarskiej wiosce alpejskiej lub na włoskim wybrzeżu w mieścinie rybackiej. Pewnie tego nie zrobię. Bo gdy wyjeżdżam, to jest coś Zobacz więcej