czarny sos

{{headerMessage}}
Sos balsamiczny - czarna porzeczka Często do carpaccio, mięs na zimno oraz do deserów z lodami używam sosu balsamicznego własnej roboty. W sklepach można kupić dużo rodzajów takich sosów - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubimy gotowe sosy, niestety. Ale ponieważ nikt nie wie, co tam w sosie od, na przykład, sławnego wujka tak naprawdę siedzi, to staram się gotowe sosy robić sama. Z różnym skutkiem, ale zazwyczaj Zobacz więcej
marek_galla
marek_galla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Douce Provence
Karczochy z czarnym sosem

Karczochy z czarnym sosem 60

0
{{headerMessage}}
Nastała pora na karczochy. Ja najbardziej lubię je gotowane na parze, podane z czarnym sosem. Nie ma nic prostszego. Oto przepis. Składniki na 2 osoby: karczochy: 2 ocet balsamiczny: 1 łyżka oliwa z Zobacz więcej
marek_galla
marek_galla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Douce Provence
Czarny sos i awokado

Czarny sos i awokado 37

0
{{headerMessage}}
Czarny sos i awokado to małżeństwo doskonałe. Słodko-kwaśny smak sosu idealnie komponuje się z kremową, delikatną strukturą warzywa. Niewątpliwym plusem są również niepodważalne wartości odżywcze sosu Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Czarna rzodkiew w sosie curry

Czarna rzodkiew w sosie curry 248

0
{{headerMessage}}
Czarna rzodkiew to bomba witaminowa. Z uwagi na jej ostry smak, proponuję podać ją w sosie curry, który złagodzi jej ostrość. Rzodkiew wystarczy zetrzeć na tarce. Sos curry przygotowujemy z 2 łyżek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię czarny makaron barwiony sepią. Ciekawie wygląda na podany na białym talerzu i bardzo dobrze komponuje się z sosami śmietanowymi. Czarny makaron w sosie śmietanowym – przepis: 200 g makaronu Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Syrop,sos z czarnej porzeczki

Syrop,sos z czarnej porzeczki 1648

0
{{headerMessage}}
Syrop,sos z czarnej porzeczki Dodane 23 lipca, 2012 w Przetwory Syrop z czarnej porzeczki, bardziej robiłam go jako dodatek do lodów, czy sos do potraw, można go też rozrabiać z wodą i pić. Źródło Zobacz więcej
vegeluna
vegeluna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegeluna
Sos Pomidorowy z Czarną Gorczycą

Sos Pomidorowy z Czarną Gorczycą 108

0
{{headerMessage}}
Sosik wygląda na krwawy - taka krwawa mary... W smaku nie ma nic wspólnego z klasycznymi słodko-kwaśnymi czy nawet ostrymi sosami pomidorowymi :) Ten sos baaardzo się lubi z kaszami, szczególnie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna chciałam kupić atrament (sepię) zkałamarnicy lub mątwy by samodzielnie zafarbować sobie makaron. Niestety nigdzie nie mogłam taki dostać. Ale w końcu doczekałam się gotowego makaronu w lidlu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czary makaron wydawał mi się rarytasem nie na moją kieszeń. Tymczasem kupiłam opakowanie za jakieś 4 złote w popularnym dyskoncie spożywczym. Okazał się bardzo smaczny, bo to MAKARON :) Wszelkie Zobacz więcej
pjakubczak
pjakubczak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na okruszku
Czarny dorsz w sosie kurkowym

Czarny dorsz w sosie kurkowym 16

1
{{headerMessage}}
Czas na pyszną rybkę w sosie kurkowym. Tak przyrządzoną rybkę jadłam rok temu w czasie wakacji nad morze. Postanowiłam akurat dziś przygotować ją w domku i powrócić do smaków z wakacji. Wyszło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z dodatkiem pysznego sosu z czarnej porzeczki. Można je szybko przygotować w piekarniku, zarówno na obiad jak i na wieczorne spotkanie ze znajomymi. SKŁADNIKI: Nuggetsy: podwójna pierś z kurczaka 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czarna rzepa to dla mnie nowość. Nigdy takiego czegoś nie jadłam, nawet nie wiedziałam czy znajdę u siebie na bazarku. Ale okazuje się, że nie było tak trudno. A i smak mnie zaskoczył mocno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tej megaaromatycznej mieszanki dodaje się, nietypowo jak na kuchnię indyjską, jedynie kolendrę i kumin. W efekcie otrzymuje się bardzo podobny smak, co przy wykorzystaniu pulpy tamaryndowca. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam kluski, szczególnie śląskie ale dziś coś mnie podkusiło aby wypróbować innej wersji. Te kluski okazały się być równie wyśmienite, choć niejako bardziej konkretne. Nie tak delikatne ale o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fermentowanej fasoli w adnej chiskiej restauracji, w ktrej byam moe, dlatego e w Polsce podaje si w takich przybytkach dania dostosowane do gustw Polakw, pozbawione, co bardziej egzotycznych dodatkw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj na bazie jednego z moich ukochanych składników - mowa o trawie cytrynowej, stworzymy razem genialny, cudownie kremowy sos Veloute, w którym zakochałam się od pierwszego posmakowania. Samej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie :) czas pędzi, jesień się zbliża a cudowne wszelkiej maści niszowe owoce dojrzewają i czekają aż po nie sięgniemy, takie superfoods prosto z natury ;) Dzisiaj czarny bez w nieco innym wydaniu Zobacz więcej