czarny syr

{{headerMessage}}
W Wielkopolsce powiedzieliby, że to placki z gzikiem, ale póki co siedzę na śląsku. I jak już to powiedzmy, że to syr. :)) Jak zwał tak zwał, dla mnie to nieistotne. Ważne że bardzo lubię, odpowiadają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie było żadnego przepisu, bo ciągle coś do zrobienia i nie miałem czasu nic sensownego przygotować. Ale dzisiaj zawziąłem się i wygospodarowałem trochę czasu, co w połączeniu z prostym, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale trzymało się, jak to mówią, kupy. Zupa czosnkowa, utopenec, smazeny syr, rohliki… Wśród gości oczywiście kukła-Švejk wystrojona pięknie w mundur a na ścianach scenki z powieści Haška obramowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się odwiedzić jakieś interesujące lokale. Tym razem jednak czasu było za mało, bo spędziłyśmy w Pradze zaledwie jeden dzień i chciałyśmy go wykorzystać maksymalnie na zwiedzanie. Nasz "obiad" w Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Bułgaria kulinarnie

Bułgaria kulinarnie 323

0
{{headerMessage}}
lokalu 3-4,8 leva za porcję. Kebabcze to niewielkie, podłużne kotleciki z mielonego mięsa (z baraniny lub wieprzowiny), pieczone na grillu. Podaje się je zazwyczaj z frytkami. Cena za 1 sztukę ok. Zobacz więcej