czas peklowania

jednak te okna umyć. No chyba, że od razu rzucicie się do peklowania szynek i pieczenia mazurków. A może by tak zignorować to wszystko i pójść pod prąd. Zamiast różowości , błękitów i zieleni Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Szynka jałowcowa

Szynka jałowcowa 317

1
peklowanie na 3 kg mięsa 2 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki solipeklowej listki laurowe pieprz ziele angielskie jałowiec pieprz kolendra Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej . Sól rozpuścić w Zobacz więcej
Szynka w papryce wędzonej wg. Darka _C Szynka kulka w jednym kawałku 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka papryki wędzonej (można zastąpić słodką) 1 łyżeczka żelatyny Peklowanie szynki na mokro Około Zobacz więcej
Jak nie mam za dużo czasu na peklowanie i oczekiwanie taka kiełbasa to skarb. Smakuje obłędnie, robi się szybko potem szybko znika. Polecam również wszystkim na diecie. Ta kiełbasę używam do chleba Zobacz więcej
« Pieczony peklowany schab Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Na blogach zaczyna królować jesień, czyli czas na przetwory! Konfitura morelowa (Zmysły w kuchni) Moreli nie może u mnie Zobacz więcej
Wędzarnia z paleniskiem ... » Wyroby dojrzewające solone Szynki, boczki, karkówka dojrzewające Składniki: - ładne kawałki szynek, boczków lub karkówki Marynata peklująca podana wcześniej Kawałki Zobacz więcej
Przepyszne, mięciutkie kotlety. Mogą być grube, nawet nie bardzo pobite, smaży się krótko, jak zwykły kotlet, a mięso jest kruche! Wreszcie zasmakował mi gruby schaboszczak, nie rozbity jak naleśnik, Zobacz więcej
Marynata aromatyczna do peklowania na sucho Najczęściej używam do wyrobów dojrzewających Składniki: - sól + peklosól 2:1 - czosnek granulowany - pieprz naturalny - czosnek granulowany - ziele Zobacz więcej
Polędwiczki dojrzewające z dzika Składniki: - polędwiczki (małe) z dzika lub jeśli brak to wieprzowe (na foto z dzika) - marynata peklująca aromatyczna - sól + peklosól 2:1 - czosnek granulowany - Zobacz więcej
Przepis na tak przygotowanie mięsa podpatrzyłam na blogu: SEZON NA SMAK SKŁADNIKI ok 1,5 kg polędwicy wołowej 2 szklanki cukru 1 szklanka soli 2 łyżeczki soli do peklowania opakowanie suszonej bazylii Zobacz więcej
peklowanie na 3 kg mięsa 2 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki soli peklowej listki laurowe pieprz ziele angielskie czosnek pieprz szczypta chili w płatkach Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej . Zobacz więcej
. Czas peklowania 48h w temp ok. 6 stopni. Następnie mięso wieprzowe kl. II i z indyka zemleć na sitku 8mm. Mięso kl. III zemleć na sitku 2-3mm. Wymieszać razem dodać przyprawy i do ok. 8-10% wody. Zobacz więcej
tomb
tomb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mój smak
Pieczona szynka z goździkami

Pieczona szynka z goździkami 1079

1
Pieczona szynka z goździkami Bardzo prosty przepis . Bierzemy 2 kilowa szynkę ze skórą peklujemy w 0, 8 litra wody i 120 gramach peklo-soli 5 dni .Wyjmujemy po peklowaniu, obmywamy z solanki, nacinamy Zobacz więcej
Domowa mielonka ...dużo lepsza niż ze sklepu.....oczywiście zrobiona w szynkowarze..i z dodatkiemprzyprawy Kebabczeta, którą można kupićtutaj... mięso mielone 2 łyżeczki soli peklującej 2-3 łyżeczki Zobacz więcej
Kiełbasa palcówka z dzika Składniki: - 4,5 kg mięsa kl. I z dzika - 0,5kg słoniny z dzika, - peklosól 17 g/kg, - pieprz 1,2 g/kg, - ziele angielskie 0,5 g/kg, - majeranek 0,5 g/kg, - czosnek 2-3 g/kg, Zobacz więcej
Odkąd zrobiłam pierwszy raz pulled pork, czyli długo pieczona rwana wieprzowina, mąż wiercił mi dziurę w brzuchu by mu w ten sam sposób przygotować golonkę. W końcu kupiłam jedna dużą sztukę i Zobacz więcej
Odkąd zrobiłam pierwszy raz pulled pork, czyli długo pieczoną rwaną wieprzowinę, mąż wiercił mi dziurę w brzuchu by mu w ten sam sposób przygotować golonkę. W końcu kupiłam jedną, dużą sztukę i Zobacz więcej
lubię użyć soli peklującej. Zalewamy olejem i wodą. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na dobę. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, czekamy troszkę aby mięso odpoczęło. W tym czasie nastawiamy piekarnik Zobacz więcej
kg mięsa przeznaczamy 0,4 litra wody) i peklujemy przez 5 dni,pamiętając aby raz dziennie obrócić mięso. Schab musi być w całości przykryty płynem.Temperatura peklowania 4-6 stopni Celsjusza. Po tym Zobacz więcej
Rolada cielęca Składniki: - wycięte razem górka, nerkówka, mostek i łata Źródło - mięso wieprzowe lub cielęce, scinki, - pieprz, - peklosól 17g/kg, - majeranek, Po wycięciu górki, nerkówki, mostka i Zobacz więcej