Przepis na czeczeńskie

Powiązane przepisy:

Czepałgasz - czeczeńskie placki twarogowe Składniki: na 3 porcje 450-500 g mąki pszennej, 400 ml kefiru 300 g twarogu jajko szczypiorek mała cebula pół łyżeczki sody sól ipieprz do smaku Mąkę Zobacz więcej
Na ten przepis natknęłam się uBlondies in the kitchen, A że jestem fanką wszelkiego rodzaju placków, naleśników i dań mącznych, postanowiłam gowypróbować. I warto było:) Nie jest to coś Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
Pobyt tolerowany

Pobyt tolerowany 50

Projekt „Pobyt tolerowany” jest przedsięwzięciem o charakterze edukacyjno-kulturalnym, powstałym w wyniku działań prowadzonych przez Centrum Kultury Niezależnej „Teatr Szwalnia” w Łodzi oraz Ośrodek Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
GRUZIŃSKIE LOBIANI

GRUZIŃSKIE LOBIANI 388

Nigdy nie byłam w Gruzji, ale jestem nią zafascynowana. Kiedyś ujrzę, a nawet zejdę, góry Kaukazu, póki co poznaję gruzińską kuchnię. Stwierdzam, że jest niezwykle smakowita, pełna warzyw, Zobacz więcej
Czepałgasz to podpłomyk, który można nadziewać! Dzięki temu można delektować się jednocześnie smakiem pieczywa i nadzienia. Pewnie zajadają się tym smakołykiem czeczeńscy i okoliczni pasterze, bo jest Zobacz więcej
W ramach akcji JEDZ I POMAGAJ organizowanej przez Eataway odbyła się wczoraj niezwykła kolacja charytatywna z której cały dochód przeznaczony zostanie na pomoc Dzieciom z Dworca Brześć. Czeczeńskie Zobacz więcej
Za czasów kiedy tłustszy ode mnie był tylko tłusty czwartek, a bardziej leniwe ode mnie były jedynie pierogi, uwielbiałem objadać się słodyczami. W konsekwencji tego doszedłem do słusznej wagi 135 kg Zobacz więcej
Kilka dni temu odwiedziła nas moja przyjaciółka Zuzia, z którą znamy się od czasów studenckich. Poznałyśmy się dawno temu w warszawskim biurze UNHCR, gdzie odbywałam wówczas staż pod okiem rzeczniczki Zobacz więcej
Dom powinien być otwarty - rozmowa z Martą Bradshaw - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Zobacz więcej
bazyliowymus
bazyliowymus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bazyliowymus
...na śniadanie

...na śniadanie 71

Programy typu talent show, zwróciły moją uwagę dopiero, gdy mój poprzedni partner chłonął je jeden za drugim z wielką radością na twarzy. Nie stałam się wielką fanką, w końcu jak wiadomo, fanką Zobacz więcej
Jesień robi się coraz zimniejsza. Trzeba zdążyć nacieszyć się tym, co sezonowe. Właśnie zapakowaliśmy do słoików trochę słodkich i aromatycznych powideł gruszkowych, żeby zachować smak jesieni na Zobacz więcej
milcia
milcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czekolada, chilli i my
Masło klarowane

Masło klarowane 47

Masło klarowne staje się coraz bardziej popularne. Od dawna znane jest w kuchni bliskiego wschodu, w Indiach nazywane ghee, masło klarowne nie dość, że podczas smażenia, mimo wysokich temperatur Zobacz więcej
Odebrałam tą książkę jako krzyk pokolenia młodych Czeczenów, którzy chcą normalnie żyć, i ponad wszystko pragną prawdy. Bo to co słyszała Europa we wiadomościach, z prawdą miało niewiele wspólnego. Zobacz więcej
Pozdrawiam Was bzowo. Czujecie ten aromat? Dla mnie to najwspanialszy zapach wiosny (wygrywa nawet z fiołkowym i konwaliowym). Całe moje studio pachnie bzem. Od samego rana kurs z przemiłą kursantką Zobacz więcej
Pierwsi uchodźcy trafią do Polski w kwietniu przyszłego roku. Już wiadomo, co od nas dostaną: dach nad głową, 150 zł na powitanie i 70 zł miesięcznie. Jak się u nas zadomowią? Czy przyzwyczają się do Zobacz więcej
To był wspaniały rok. Trudno go opisać bo tyle się działo, że musiałabym tu opublikować 20 stron aby wszystko zmieścić. Wiem jednak, że podsumowania są w życiu ważne. Pozwalają popatrzeć na nasze Zobacz więcej