czekoladowa tarta rustykalna

Jesień to śliwki. Dziś zapiekane w kruchym, waniliowym cieście ze śmietankową pierzynką. Tartę upiekłam w foremce otrzymanej od dziewczyn z Beetlebits. Jest ona włoskiej produkcji, ciasto do niej Zobacz więcej
Była już u mnie tarta rustykalna w dużym rozmiarze (tutaj), więc teraz pora na galette w wersji mini. Ponadto, gruszek u mnie na blogu, o zgrozo, też nigdy nie było. Szybko postanowiłam to naprawić. Zobacz więcej
dodawać do masy czekoladowej. Banany rozgnieść widelcem. Wrzucić do ciasta i dokładnie wymieszać.Masę przełożyć do formy o średnicy 20 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Ciasto piec do Zobacz więcej
i mnie bo pstrykałam fotkę :) . A na stole wiele słodkich wypieków były: - mini serniczki i rustykalna tarta z jabłkami Gosi z bloga PIĄTA PORA ROKU - ciasto marchewkowe Kamili z bloga BEZ Zobacz więcej
Minął tydzień i dobiegło końca nasze tegoroczne pieczenie pod hasłem Bake Brave! Dziękujemy wszystkim za udział w akcji! Zebraliśmy wspólnie 29 przepysznych słodkości przygotowanych przez 20 osób. Zobacz więcej
inna, każda wyglądała smakowicie i oczywiście każda zawierała jeżyny. Moją ulubioną została jednak rustykalna tarta z owocami leśnymi, którą do akcji dołączył blog Rynn’s Om Nom Nom! Ciekawy i Zobacz więcej
. Owoce możesz też poukładać na upieczonym i pokrytym polewą cieście. Ciasto możesz upiec w szerszej formie, wtedy będzie niższe. Wersja light: Zjedz mniejszy kawałek, niż zwykle :) Wymiary formy: 20 Zobacz więcej
Galetteto płaska krucha tarta o nieregularnych brzegach,która kryje w sobie dosyć cienką warstwę nadzienia słodkiego lub wytrawnego. Zazwyczaj zawija się nieregularnie lub ozdobnie brzegi kruchego Zobacz więcej
Nie rozumiem dlaczego większość ludzi których znam nie lubi brukselki. Tak jak nie rozumiem dlaczego nie lubi się rodzynek, szpinaku, cebuli, oliwek i innych podobnych rzeczy. Nielubienie rodzynek Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Emkreacja
Rustykalne cudo.

Rustykalne cudo. 104

0
Mało u mnie przepisów do dogadzania. Musiałam to nadrobić, bo też trzeba sobie czasami przyjemność zrobić. Kiedy tak myślałam przez moją głowę przechodziły wszelkie konfiguracje ciast czekoladowych i Zobacz więcej
” Z SEREM 29 czerwca 2015 Ciasta biszkoptowe Porzeczkowiec 12 listopada 2013 Ciasta biszkoptowe Ciasto Łabędzi puch 12 kwietnia 2012 Ciasta biszkoptowe Gruszki w cieście biszkoptowo-migdałowym 16 Zobacz więcej
i piecz przez około 50-60 minut. Ciasto pozostaw w piekarniku na 15 minut a następnie wyjmij i odstaw do ostygnięcia. Przygotuj polewę z czekolady, mleka i masła. W kąpieli roztop wszystkie składniki Zobacz więcej
zdjęcia. A w środku znajdziecie różnorodne przepisy z wykorzystaniem porzeczek. * rustykalna tarta z porzeczkami *GALETTE Z PORZECZKAMI Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut chłodzenie + 35 minut Zobacz więcej
zdjęcia. A w środku znajdziecie różnorodne przepisy z wykorzystaniem porzeczek. * rustykalna tarta z porzeczkami *GALETTE Z PORZECZKAMI Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut chłodzenie + 35 minut Zobacz więcej
Galette z truskawkami to jedna z najłatwiejszych tart, która poza tym, że świetnie wygląda to jeszcze obłędnie smakuje z różnymi dodatkami. Do niedawna sądziłam, że kompletnie nie mam ręki do kwiatów. Zobacz więcej
z ziołami włoskimi Bułki owsiane Bułki wielozbożowe Cebularze Rolls Chutney z czerwonych porzeczek Chleb pszenno- żytni z płatkami Ciasto na pierogi (Jak zrobić) Ciasto z owocami letnimi Ciasto z Zobacz więcej
upiec jakieś ciasto bozadzwonili znajomi, że jadądo mniena kawę, a kawa bez czegoś słodkiego jest nie do pomyślenia. Była więc chwilowa panika, ale zaraz sobie przypomniałam, że przecież otrzymałam Zobacz więcej
się na blogu przed Wielkanocą, ale na tę kwestię może spuszczę zasłonę milczenia ;) Zacznę od przepysznej babki. Piekłam ją już wielokrotnie ze zwykłej pszennej mąki, ale tym razem po raz pierwszy Zobacz więcej
jeszcze rustykalna tarta czekoladowa ze śliwkami. Byle tylko zdążyć pokazać ją jeszcze w tym sezonie... na dobranoc dniu, co zasypia, Crostata ze śliwkami* Składniki: Na ciasto: 300 g mąki szczypta Zobacz więcej