czekoladowe ciasto drożdżowe

19 listopada 2012&nbsp/ Wpisany w Słodkości - pyszności Komputer już działa, więc mogę zadrobić zaległości. Zacznę od czegoś słodkiego… Czy ciasto drożdżowe musi być zawsze jasne? Nie!Czy może być Zobacz więcej
Krantz czekoladowyciasto drożdżowe - przepis | Sprawdzona Kuchnia Strona główna Katalog przepisów Kontakt Polityka Cookie EN 13 mar 2015 No comments Tweet this by Anna Krantz czekoladowy – ciasto Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to chyba nejwdzięczniejszy wypiek z jakim można się zmierzyć w kuchni.Można ja przygotować z wieloma dodatkami jak dżemy,owoce,farsze itp. Dzisiaj do ciasta dodałam mój ulubiony krem Zobacz więcej
Ciekawa wariacja na temat ciasta drożdżowego. Wersja czekoladowa mi bardzo posmakowała ;) a truskawki na wierzchu się bardzo ładnie upiekły, więc są smaczne, nie jak z kompotu. Polecam upiec chociaż Zobacz więcej
Takie niby zwyczajne ciasto drożdżowe, a jednocześnie inne, bo w czekoladowej wersji- z dużą ilością czekolady, ale od razu dodam, że również i z ogromną ilością owoców- dla równowagi- bez dodatku Zobacz więcej
Takie pyszne drożdżowe ciasto z kremem czekoladowym to idealna propozycja zarówna drugie śniadanie, deser czy podwieczorek! Puszyste i mięciutkie ciasto przełożone kremem to prawdziwy raj dla Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe uwielbiam od zawsze, na blogu znalazło się już kilka przepisów na jego przygotowanie, jednak nie mogłam sobie odmówić wypróbowania kolejnego z nich:-) Prawdę mówiąc nie do końca byłam Zobacz więcej
kruszonka, ale też nie zwykła, bo kawowa. Ciasto zebrało pozytywne oceny, więc śmiało mogę zachęcić do spróbowania, nawet tych, co z drożdżami mają na pieńku. CZEKOLADOWE CIASTO DROŻDŻOWE ŚLIWKAMI i Zobacz więcej
Drożdżowe ciasto z dodatkiem kakao przełożone galaretką z jabłkami. Dzięki czemu ciasto zachowuje dłużej swoją świeżość i tak szybko nie wysycha. Można powiedzieć, że ciasto to jest zupełnie inna Zobacz więcej
Na blogu jest już całkiem sporo różnych przepisów na ciasta drożdżowe. Wśród nich nie ma jednak czekoladowego ciasta drożdżowego. No to już jest i powiem wam, że żałuję że dopiero teraz się pojawił. Zobacz więcej
"Od kilku dni mamy nareszcie piękne lato, bardzo upalne. Zdecydowanie nie polecam włączać piekarnika :D. Dlatego kolejne przepisy będą zdecydowanie bardziej orzeźwiające i bez pieczenia. Jeszcze przed Zobacz więcej
Już od dawna myślałam by opracować przepis na czekoladowe ciasto drożdżowe. I wtedy pojawił się smakowity przepis Dorotus. Oczywiście skorzystałam z niego, ale dopiero, kiedy po świeżych truskawkach Zobacz więcej
Wiem, że ostatnio zasypuję Was truskawkami, ale mam nadzieję, że się jeszcze nie znudziły. Niedługo przyjdzie pora na kolejne owoce i to z nimi będą się pojawiały propozycje. ;) Robić ciasta drożdżowe Zobacz więcej
Sama siebie zadziwiłam tym wypiekiem. Smakowało po prostu obłędnie. Niespodziewanie natchnęło mnie wieczorem na zabawę w wyrabianie ciasta drożdżowego. Chyba dlatego, że spodziewałam się gościi Zobacz więcej
Pierwszy raz czekoladowe ciasto drożdżowe zobaczyłam u Dorotuś. Od razu wiedziałam, że zagości i u mnie, ale... "jeszcze nie teraz", bo przecież "wszystko ma swoją kolejność". Skrupulatnie przepis Zobacz więcej
Boskie, intensywnie czekoladowe, ciasto drożdżowe z budyniem, śliwkami i prawdziwą czekoladą W sumie jeśli chodzi o pieczenie ciasta drożdżowego zawsze robiłam go w jasnej wersji, ale gdy ujrzałam Zobacz więcej
To ju chyba jednio z ostatnich ciast z dodatkiem truskawek w tym sezonie, cho tak trudno mi si z nimi rozsta… ; ) Przepis podsuna mi moja przyjacika i musz przyzna, e wywoaa nim due emocje! Pyszne Zobacz więcej
Bardzo dobre ciasto drożdżowe z chrupiącym spodem i delikatnym wnętrzem. Doskonale wyczuwalna słodycz czekolady przełamana kwaśnym rabarbarem. Pięknie pachnie, wyśmienicie smakuje. Zostaliśmy fanami Zobacz więcej
Kolejny mój drożdżowy wypiek, chyba szybko nie dam wam z nimi spokoju. Ciągle szukam nowych pomysłów na wykorzystanie ciasta drożdżowego. Tym razem postanowiłam wykorzystać pomysł, który chodził już Zobacz więcej
wsypujemy czekoladę i ponownie wyrabiamy (ciasto jest dosyć luźne), odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godz. 4. Po tym czasie ciasto ponowniechwilę wyrabiamy, później przekładamy do formy wyłożonej Zobacz więcej