czekoladowe ciasto nigelli

{{headerMessage}}
Pyszne, szybkie w wykonaniu ciasto czekoladowe. Miękkiei lekko wilgotne w środku. Świetnie smakuje podane na ciepło z gałką lodów waniliowych. Przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson "Nigellissima". Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Korzenne ciasto czekoladowe Nigelli Czy z połączenia czekolady, masła i cynamonu może powstać coś niedobrego? Macie rację. Nie. Nigella, specjalistka od takich połączeń jest autorką przepisu na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspominałam kiedyś o tym, że nie przepadam za czekoladowymi ciastami. W gruncie rzeczy - po części jest to prawda, bowiem jest milion innych rzeczy, deserów i nie tylko, które bez wahania wybrałabym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto czekoladowe Nigelli Lawson niektóre kobiety zwala z nóg – dosłownie. Facet, który upiecze czekoladowe ciasto z tego przepisu i zaprosi na nie swoją ukochaną, nie musi ani robić, ani mówić nic Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciężkie (?) ciasto czekoladowe Nigelli 12 kwietnia to Światowy Dzień Czekolady. To wspaniałe święto postanowiłam uczcić ciastem czekoladowym Nigelli Lawson, której programy kulinarne wręcz ubóstwiam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy nachodzi mnie ochota na czekoladę wiem, że nie ma sensu z tym walczyć. Najprościej jest iść do sklepu i kupić tabliczkę, lub można przygotować coś samemu, co w przypadku tego ciasta nie oznacza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam przepis na ciasto czekoladowe- takie pośrednie między Brownie’s, a murzynkiem ponieważ jest bardzo czekoladowe ale i lekkie, ładnie wyrośnięte. Przepis jest bardzo prosty i to ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Swego czasu modny i popularny przepis Nigelli Lawson, teraz już chyba trochę z myszką, ale powiem wam, że lepiej późno niż wcale, jak to mówią. Trochę za mało słodkie jak na mój gust, ale wzbudziło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto czekoladowe na bazie przepisu Nigelli. Niebywale wilgotne, intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie. Może śmiało posłużyć jako baza do tortów. Ja upiekłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś polecam Wam kolejne szybkie i pyszne ciasto, które przygotujecie bez użycia miksera. Ciasto czekoladowe z konfiturą pomarańczową powstało na podstawie przepisu znanej na całym świecie Nigelli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto czekoladowa chmurka (chocolate cloud cake) z przepisu Nigelli Lawson zaproponowała nam Tofka w Weekendowej Cukierni #5. Chętnie wzięłam się za wypiek głównie z 2 powodów- po pierwsze piekąc coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Ciasto Czekoladowe z Gruszkami Nigelli z serii Nie dla Alergika Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Bardzo Czekoladowe Ciasto Nigelli z serii Nie dla Alergika Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Więcej na temat czekolady. Ciasto jest bardzo mocno czekoladowe i sycące, jeden kawałek zaspokoi nawet największych czekoladożerców! Jest ciężkie i wilgotne, chociaż w rzeczywistości trochę mniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wrzesień, wrzesień... i kolejna Weekendowa Cukiernia. W tym miesiącu Tofka nam gospodarzy i tym samym zaproponowała nam na wspólne pieczenie Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (wg Nigelli Lawson). Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis "przerzucony" z mojego poprzedniego bloga:) Wrzesień, wrzesień... i kolejna Weekendowa Cukiernia. W tym miesiącu Tofka nam gospodarzy i tym samym zaproponowała nam na wspólne pieczenie Ciasto Zobacz więcej
wiosanna
wiosanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchennie
Ciasto czekoladowe Nigelli

Ciasto czekoladowe Nigelli 2397

0
{{headerMessage}}
Przyznam się, że ostatnio jak już piekę to głównie ciasta z owocami, ale przez to zapewne poczułam ogromną chęć powrotu do czekoladowej klasyki. Do czegoś bez owoców. Przepis znalazłam u Dorotuś. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, wilgotne ciasto o ciekawej strukturze. Proste do zrobienia. Najlepiej zrobić je dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje po odstaniu (dojrzewa jak piernik). Składniki 225 g miękkiego masła 280 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przejrzałam moje deserowe przepisy i…okazuje się, że większość słodkości, jakie się produkuje i zjada pod naszym dachem, to te z czekoladą w roli głównej. To czekoladowe ciasto „podrzuciła mi” kiedyś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
150 ml oliwy 50 g kakao dobrej jakości 125 ml wrzątku 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 125 g mąki pszennej (lub 150 g mielonych migdałów) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 200 g drobnego Zobacz więcej