czekoladowe ciasto w mikrofal w 5 minut

Rzutem na taśmę postanowiłem przyłączyć się do durszlakowej akcji i zrobićjakieś ciasto,do przygotowania którego wykorzystuje się mikrofalówkę. Ciasto czekoladowo-porterowe z mikrofali okazało się być Zobacz więcej
Trochę zaległy przepis- ciasto było na dzień mamy- szkoda byłoby go pominąć, tak uważam. Wyszło smaczne podobno. Składniki: -200 g gorzkiej czekolady-200 g masła-250 g cukru pudru-5 jajek-110 g mąki Zobacz więcej
łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłko pokroić na drobną kostkę. Wymieszać z resztą składników. Przelać do dwóch foremek do zapiekania/sufletów. Piec w mikrofali 5-6 Zobacz więcej
Ciastko z mikrofali? W 5 minut? Puszyste i bardzo czekoladowe? Trzy razy TAK! Jak powstają takie pyszności? Przez przypadek ;) Pewnego ranka zamiast smażyć postanowiłam zapiec ciasto w mikrofali... Zobacz więcej
Najszybsze ciastko tęczowe ever! Miało być „na szybko” – jest! Miało być kolorowo – jest tęczowo! Miało być tanio – zrobione! Miało być słodko – jest waniliowo! Najszybsze ciastko Świata wita was Zobacz więcej
"Jest modyfikacją sernika z białą czekoladą. Zamiast jednej warstwy sera są trzy, każda z innym rodzajem czekolady. Zrezygnowałam też z mandarynkowej polewy. Zrobiłam go dla mojego młodszego syna, Zobacz więcej
Jeśli do tej pory wydawało Wam się że ciasto mufinowe to najprostsza rzecz na świecie, to muszę Was wyprowadzić z błędu. Otóż to ciasto wymaga jeszcze mniej, a mianowicie jednej miski, łyżki do Zobacz więcej
potencjał deserowy. Do tego ciasta nie dodaje się mąki, dzięki czemu ma puchową delikatność i lekkość. Może nie kaloryczną, ale przecież nie o to chodzi gdy się je deser... Pomysł zaczerpnięty z Zobacz więcej
kiniaa.zak
kiniaa.zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniami-mniam
Ciasto 3 BIT

Ciasto 3 BIT 910

1
Idealne na weekend ciasto na zimo "3 Bit". Sklada sie z 3 mas krowkowej, waniliowej i smietankowej przekladanymi herbatnikami. 2 paczki (500g) maslanych herbatnikow 1 puszka (400g) masy krowkowej Zobacz więcej
Czasami nie trzeba wielu składników, by wyczarować dobre ciasto i -jak w tym przypadku- wystarczą tylko jajka i nutella (przepis zKirbie's Cravings)! Wbrew pozorom ciasto nie jest przesłodzone, jest Zobacz więcej
st C i pieczemy je przez ok. 10 minut z obciążeniem, a potem 5 minut bez. Musimy sami ocenić jak szybko ciasto się piecze, aby nie przepiec brzegów. Tarty studzimy w foremkach, a następnie na kratce. Zobacz więcej
1 cm od foremki. Wylepione ciastem foremki nakłuwamy widelcem, wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia i obciążamy folię grochem, ryżem lub fasolą. Tak przygotowane tarty wkładamy do Zobacz więcej
Sezon na maliny i jeżyny trwa, więc robimy kolejną odsłonę naszego ukochanego czekoladowego ciasta, zaczerpniętego z książki Nigelli. Tym razem obłożone puszystą masą z dodatkiem serka ricotta. Zobacz więcej
Pamiętacie cookie monsters? :) Dla fanów cake pops mam kolejną propozycję na przygotowanie tych słodkości. Tym razem z dodatkiem konfitury śliwkowej, która fantastycznie łączy się z czekoladowym Zobacz więcej
Ostatnio dość głośno jest o gotowych ciastach - gorących kubkach z mikrofali, które można zrobić w minutę i raczej nie cieszą się zbyt dobrą opinią. Trochę mnie to zaintrygowało i postanowiłam sama Zobacz więcej
Od pewnego czasu na rynku pojawiły się błyskawiczne ciasta w minutę z mikrofali. W reklamach widać jak ciasto ładnie rośnie a ludzie z apetytem zajadają się nimi. Puszyste i delikatne ciastko... Zobacz więcej
Lubicie jesienne smaki? Szarlotki, marchewkowe czy czekoladowe to ciasta najczęściej pieczone właśnie jesienią. A może by tak zmienić przyzwyczajenia i spróbować czegoś nowego? Ciasta z warzywami to w Zobacz więcej
Zapraszam na obłędnie słodką, ale fenomenalną w smaku roladę czekoladową o aromacie orzechów laskowych który przebija się tam za sprawą kremu w którym jest moja ukochana nutella. :D Biszkopt Zobacz więcej
się wysuszyć. Po upieczeniu należy je ostrożnie zsunąć z papierem do pieczenia na kratkę. Ciepłe rozpadają się, zatem cierpliwość wskazana ;) Polecam, są pyszne! źródło: Martha Stewart, z moimi Zobacz więcej