czekoladowe ciasto w mikrofal w 5 minut

Rzutem na taśmę postanowiłem przyłączyć się do durszlakowej akcji i zrobićjakieś ciasto,do przygotowania którego wykorzystuje się mikrofalówkę. Ciasto czekoladowo-porterowe z mikrofali okazało się być Zobacz więcej
Trochę zaległy przepis- ciasto było na dzień mamy- szkoda byłoby go pominąć, tak uważam. Wyszło smaczne podobno. Składniki: -200 g gorzkiej czekolady-200 g masła-250 g cukru pudru-5 jajek-110 g mąki Zobacz więcej
łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłko pokroić na drobną kostkę. Wymieszać z resztą składników. Przelać do dwóch foremek do zapiekania/sufletów. Piec w mikrofali 5-6 Zobacz więcej
Ciastko z mikrofali? W 5 minut? Puszyste i bardzo czekoladowe? Trzy razy TAK! Jak powstają takie pyszności? Przez przypadek ;) Pewnego ranka zamiast smażyć postanowiłam zapiec ciasto w mikrofali... Zobacz więcej
Najszybsze ciastko tęczowe ever! Miało być „na szybko” – jest! Miało być kolorowo – jest tęczowo! Miało być tanio – zrobione! Miało być słodko – jest waniliowo! Najszybsze ciastko Świata wita was Zobacz więcej
". Sernik potrójnie czekoladowy(przepis autorski) Składniki:kwadratowa tortownica o wym. 24x24x7cm Ciasto na spód: 4 białka 100g cukru 100g masła 100g mąki sok z ćwiartki cytryny kilka kropli aromatu Zobacz więcej
Jeśli do tej pory wydawało Wam się że ciasto mufinowe to najprostsza rzecz na świecie, to muszę Was wyprowadzić z błędu. Otóż to ciasto wymaga jeszcze mniej, a mianowicie jednej miski, łyżki do Zobacz więcej
potencjał deserowy. Do tego ciasta nie dodaje się mąki, dzięki czemu ma puchową delikatność i lekkość. Może nie kaloryczną, ale przecież nie o to chodzi gdy się je deser... Pomysł zaczerpnięty z Zobacz więcej
kiniaa.zak
kiniaa.zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniami-mniam
Ciasto 3 BIT

Ciasto 3 BIT 917

1
1) Dużą prostokątną blachę wyłóż warstwą herbatników. 2) Przełóż masę krówkową do miseczki i włóż na minutę do mikrofali, by nabrała lepszej konsystencji, a następnie rozsmaruj ją na herbatnikach i Zobacz więcej
Czasami nie trzeba wielu składników, by wyczarować dobre ciasto i -jak w tym przypadku- wystarczą tylko jajka i nutella (przepis zKirbie's Cravings)! Wbrew pozorom ciasto nie jest przesłodzone, jest Zobacz więcej
jest cudowne i niezapomniane. Zapraszam na facebook'a Składniki na około 10 tartaletek. Składniki na ciasto: 100 g masła 2 łyżki mleka 160 g mąki pszennej szczypta soli 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 3 Zobacz więcej
Borówkowe tarty są deserem idealnym, są kruche - bardzo delikatne ciasto kruche, a także kruchutkie bezy; delikatnie, kremowe - krem z białej czekolady: aksamitne, kwaskowe - kwaskowy dżem z borówek Zobacz więcej
Sezon na maliny i jeżyny trwa, więc robimy kolejną odsłonę naszego ukochanego czekoladowego ciasta, zaczerpniętego z książki Nigelli. Tym razem obłożone puszystą masą z dodatkiem serka ricotta. Zobacz więcej
Pamiętacie cookie monsters? :) Dla fanów cake pops mam kolejną propozycję na przygotowanie tych słodkości. Tym razem z dodatkiem konfitury śliwkowej, która fantastycznie łączy się z czekoladowym Zobacz więcej
nie jest to żadne wyszukane ciasto, przypomina klasycznego wilgotnego murzynka, jest naprawde smaczne. Można wzbogacić jego smak, orzechami, żurawiną, czy suszonymi śliwkami, do tego dodać gałkę Zobacz więcej
Od pewnego czasu na rynku pojawiły się błyskawiczne ciasta w minutę z mikrofali. W reklamach widać jak ciasto ładnie rośnie a ludzie z apetytem zajadają się nimi. Puszyste i delikatne ciastko... Zobacz więcej
Lubicie jesienne smaki? Szarlotki, marchewkowe czy czekoladowe to ciasta najczęściej pieczone właśnie jesienią. A może by tak zmienić przyzwyczajenia i spróbować czegoś nowego? Ciasta z warzywami to w Zobacz więcej
Zapraszam na obłędnie słodką, ale fenomenalną w smaku roladę czekoladową o aromacie orzechów laskowych który przebija się tam za sprawą kremu w którym jest moja ukochana nutella. :D Biszkopt Zobacz więcej
się wysuszyć. Po upieczeniu należy je ostrożnie zsunąć z papierem do pieczenia na kratkę. Ciepłe rozpadają się, zatem cierpliwość wskazana ;) Polecam, są pyszne! źródło: Martha Stewart, z moimi Zobacz więcej