czepałgasze

ZOBACZ TAKŻE:

Czepałgasz to podpłomyk, który można nadziewać! Dzięki temu można delektować się jednocześnie smakiem pieczywa i nadzienia. Pewnie zajadają się tym smakołykiem czeczeńscy i okoliczni pasterze, bo jest Zobacz więcej
Czepałgasz - czeczeńskie placki twarogowe Składniki: na 3 porcje 450-500 g mąki pszennej, 400 ml kefiru 300 g twarogu jajko szczypiorek mała cebula pół łyżeczki sody sól ipieprz do smaku Mąkę Zobacz więcej
Na ten przepis natknęłam się uBlondies in the kitchen, A że jestem fanką wszelkiego rodzaju placków, naleśników i dań mącznych, postanowiłam gowypróbować. I warto było:) Nie jest to coś Zobacz więcej
Często podróżując po Europie zdarza się mi odwiedzać małe sklepiki, w których sprzedawane są lokalne produkty wytwarzane przez rodzinną firmę. Szczepanówka jest takim właśnie miejscem, tu na każdym Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Przepalanka

Przepalanka 10993

Przepalanka, to według najkrótszej definicji, wódka ze spirytusu z karmelem. Jej wielką zaletą jest to, że spożycie większych ilości znacznie łagodzi skutki dnia następnego. Przepisów na to jak zrobić Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nalewki domowe
Przepalanka

Przepalanka 6733

Przepalanka składniki: 4 łyżki cukru 1 litr wody kawałek laski wanilii szczypta soli 1 litr spirytusu Cukier bardzo silnie zrumienić na patelni na karmel. Wodę zagotować, rozpuścić w niej karmel, Zobacz więcej
"Cudze chwalicie, swego nie znacie" - przysłowie to jest ciągle aktualne, choć świadomość polskich konsumentów stale rośnie. Czy znasz lokalnych producentów ? Czy może w Twojej okolicy, ktoś z pasją Zobacz więcej
Kasza gryczana palona, ta dostępna najczęściej w sklepach, ma albo wielbicieli albo przeciwników. Jej bardzo intensywny smak nie pasuje do wszystkich dań, ale genialnie komponuje się z duszonym Zobacz więcej
Zapiekałam już przeróżne warzywa, ale jakoś nigdy nie padło na paprykę! To szybko nadrabiam, faszeruję, zapiekam i gotowe! ;) Składniki: 4 czerwone papryki 8 łyżek kaszy jaglanej (Green Essence)* Zobacz więcej
Kasza gryczana to jedna z najbardziej wartościowych kasz. Od dłuższego czasu staram się wybierać kaszę gryczaną niepaloną, pakowaną luzem, nie w torebkach. Idealnie ugotowana na sypko jest bardzo Zobacz więcej
GOFRY Z ALGAMI I CZARNYM BZEM! Zielone gofry? O co chodzi? O zdrowie! Algi są uważane za jedne z najzdrowszych roślin, sproszkowana spirulina charakteryzuje się dużą zawartością białka- bardzo dobrze Zobacz więcej
Jejku, jejku, nie mogłam się oprzeć wyjadania ze słoika palcami. Lubicie kaszę gryczaną? jeśli tak to polubicie także ten pasztet. Ja miałam wrażenie że zajadam kaszę z grzybowym sosem śmietanowym, Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Wódka przepalanka z dodatkami

Wódka przepalanka z dodatkami 8201

Jedna z lepszych przepalanek jakie miałam okazje smakować ;) Kolor, który niestety nie zaprezentował się dość okazale na zdjęciu w rzeczywistości jest piękny. Piękny aromat... no i ... smak :) Przepis Zobacz więcej
Ostatnio przeglądając różne strony zagraniczne natknęłam się na mało skomplikowany przepis na bezglutenowy chleb. Wypróbowałam przepis jak zwykle zmieniając co nie co i oto efekt mojej pracy. Zobacz więcej
Dzisiaj swojskie, portugalskie klimaty. Niezupełnie zza miedzy, bo od nas do Algarve jest ponad 500 km. Samochodem dociera się tam szybko, choć my zwykle mamy manię jeżdżenia okrężną drogą przez Zobacz więcej
To wyjątkowy odcinek Menu na Miarę, bo przy stole pojawili się prawdziwi miłośnicy baobabów. O baobaby nie jest łatwo w Europie, więc ta radosna czwórka regularnie odwiedza Madagaskar. Prawdziwy powód Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Faszerowana kalarepa

Faszerowana kalarepa 328

Lubicie faszerowane warzywa? Dzisiaj polecam kalarepę faszerowaną kaszą bulgur podaną w sosie pomidorowym. Syte smaczne danie. Na blogu znajdziecie również faszerowane pieczarki, pomidory, nadziewany Zobacz więcej
Moja propozycja na potrawę wielkanocną to jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym. Szybkie w wykonaniu i bardzo dobre. A że w mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego z Zobacz więcej
Odkąd tylko w listopadzie 2015 pojawił się w internecie przepis Weroniki Madejskiej na „chleb doskonały” wiedziałam, że czeka mnie podjęcie wyzwania. Byłam już wówczas od roku na diecie bezglutenowej Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na przygotowanie kaszy bulgur z cukinią i papryką na ciepło, danie jest bardzo smaczne, można je podawać na ciepło lub na zimno. Idealnie nadaje się do podania na kolacje, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: