czepałgasze

ZOBACZ TAKŻE:

Czepałgasz to podpłomyk, który można nadziewać! Dzięki temu można delektować się jednocześnie smakiem pieczywa i nadzienia. Pewnie zajadają się tym smakołykiem czeczeńscy i okoliczni pasterze, bo jest Zobacz więcej
Czepałgasz - czeczeńskie placki twarogowe Składniki: na 3 porcje 450-500 g mąki pszennej, 400 ml kefiru 300 g twarogu jajko szczypiorek mała cebula pół łyżeczki sody sól ipieprz do smaku Mąkę Zobacz więcej
Na ten przepis natknęłam się uBlondies in the kitchen, A że jestem fanką wszelkiego rodzaju placków, naleśników i dań mącznych, postanowiłam gowypróbować. I warto było:) Nie jest to coś Zobacz więcej
Szczepanówka - Śniadanie w jabłkowym sadzie - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Przyprawy Zobacz więcej
Często podróżując po Europie zdarza się mi odwiedzać małe sklepiki, w których sprzedawane są lokalne produkty wytwarzane przez rodzinną firmę. Szczepanówka jest takim właśnie miejscem, tu na każdym Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Przepalanka

Przepalanka 12000

Przepalanka, to według najkrótszej definicji, wódka ze spirytusu z karmelem. Jej wielką zaletą jest to, że spożycie większych ilości znacznie łagodzi skutki dnia następnego. Przepisów na to jak zrobić Zobacz więcej
WOLNY SMAK
WOLNY SMAK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WOLNY SMAK
CHLEB Z KASZY NIEPALONEJ

CHLEB Z KASZY NIEPALONEJ 4

CHLEB Z KASZY NIEPALONEJ wg przepisu Weronika Madejska z blogu Natchniona.pl "Chleb idealny" Delikatny, smaczny i wytrwały. Nie kruszy się, jest miękki i świetnie smakuje. Polecam! 500 g kaszy Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nalewki domowe
Przepalanka

Przepalanka 7158

Przepalanka składniki: 4 łyżki cukru 1 litr wody kawałek laski wanilii szczypta soli 1 litr spirytusu Cukier bardzo silnie zrumienić na patelni na karmel. Wodę zagotować, rozpuścić w niej karmel, Zobacz więcej
Kasza gryczana palona, ta dostępna najczęściej w sklepach, ma albo wielbicieli albo przeciwników. Jej bardzo intensywny smak nie pasuje do wszystkich dań, ale genialnie komponuje się z duszonym Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Wódka przepalanka z dodatkami

Wódka przepalanka z dodatkami 9155

Jedna z lepszych przepalanek jakie miałam okazje smakować ;) Kolor, który niestety nie zaprezentował się dość okazale na zdjęciu w rzeczywistości jest piękny. Piękny aromat... no i ... smak :) Przepis Zobacz więcej
"Cudze chwalicie, swego nie znacie" - przysłowie to jest ciągle aktualne, choć świadomość polskich konsumentów stale rośnie. Czy znasz lokalnych producentów ? Czy może w Twojej okolicy, ktoś z pasją Zobacz więcej
Pamiętajmy o kaszach:). Dziś na tapecie gryczana niepalona. Mniej intensywna w smaku od jej popularniejszej koleżanki. Do tak przygotowanych kotletów wystarczy surówka/sałatka i mamy pełnowartościowy Zobacz więcej
Kasza gryczana to jedna z najbardziej wartościowych kasz. Od dłuższego czasu staram się wybierać kaszę gryczaną niepaloną, pakowaną luzem, nie w torebkach. Idealnie ugotowana na sypko jest bardzo Zobacz więcej
To wyjątkowy odcinek Menu na Miarę, bo przy stole pojawili się prawdziwi miłośnicy baobabów. O baobaby nie jest łatwo w Europie, więc ta radosna czwórka regularnie odwiedza Madagaskar. Prawdziwy powód Zobacz więcej
Jejku, jejku, nie mogłam się oprzeć wyjadania ze słoika palcami. Lubicie kaszę gryczaną? jeśli tak to polubicie także ten pasztet. Ja miałam wrażenie że zajadam kaszę z grzybowym sosem śmietanowym, Zobacz więcej
Ostatnio przeglądając różne strony zagraniczne natknęłam się na mało skomplikowany przepis na bezglutenowy chleb. Wypróbowałam przepis jak zwykle zmieniając co nie co i oto efekt mojej pracy. Zobacz więcej
GOFRY Z ALGAMI I CZARNYM BZEM! Zielone gofry? O co chodzi? O zdrowie! Algi są uważane za jedne z najzdrowszych roślin, sproszkowana spirulina charakteryzuje się dużą zawartością białka- bardzo dobrze Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Faszerowana kalarepa

Faszerowana kalarepa 432

Lubicie faszerowane warzywa? Dzisiaj polecam kalarepę faszerowaną kaszą bulgur podaną w sosie pomidorowym. Syte smaczne danie. Na blogu znajdziecie również faszerowane pieczarki, pomidory, nadziewany Zobacz więcej
Pan Piter
Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twoje nalewki
Wódka przepalanka lub karmelówka

Wódka przepalanka lub karmelówka 3878

Przepalanka, zwana także wódką karmelówką, trochę wybiega poza standard robienia nalewek. Ma jednak wspólny mianownik - bierze się spirytus i dodaje do niej małe co nieco - w tym wypadku karmel. Zobacz więcej
Dzisiaj swojskie, portugalskie klimaty. Niezupełnie zza miedzy, bo od nas do Algarve jest ponad 500 km. Samochodem dociera się tam szybko, choć my zwykle mamy manię jeżdżenia okrężną drogą przez Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: