czerstwy chleb

Składniki: kilka kromek czerstwego chleba 3/4 szkl mleka 4 łyżki mąki 1 mała cukinia 1 mała papryka pęczek szczypiorku 2 jajka 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska 1/2 łyżki chili Proeco … Czytaj dalej Zobacz więcej
Szybko,,smacznie i prosto..oraz dobry sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.. kilka kromek chleba 2-3 jajka sól, pieprz ser żółty kawałek kiełbasy cebula pomidor smalczyk Smakowita Pajda lub olej Zobacz więcej
Został Wam czerstwy chleb i nie wiecie, co z nim zrobić? Nie wyrzucajcie go, bo dzięki temu przepisowi w kilka chwil wyczarujecie wykwintna tartę :-) 5 małych kromek czerstwego chleba 4 jajka 80 ml Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam, gdy w domu marnuje się jedzenie. Zawsze staram się wszystko wykorzystać, dlatego przepis na pizzę z czerstwego chleba od razu przypadł mi do gustu. Dodatkowo, to danie robi się w Zobacz więcej
Składniki: • ser kozi • 1 łyżka oliwy • pokrojony na kromki stary, czerstwy chleb • 2 łyżki oliwy z oliwek • sól morska • świeżo zmielony czarny pieprz • czosnek • zioła np. włoskie • ogórek kiszony • Zobacz więcej
, kukurydza, groszek i oczywiście pomidory. Pod koniec gotowania do zupy dodaje się czerstwy chleb pokrojony w kosteczkę, co nadaje zupie gęstość, a jednocześnie pozwala na sensowne wykorzystanie Zobacz więcej
. I tu z pomocą przyszedł mi blog Ósmy kolor tęczygdzie odnalazłam fantastyczny przepis na muffiny z czerstwego chleba. Można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale sprawdzą się na Zobacz więcej
motorycznego, gdzie dwóch kucharzy przygotowało 4 dania: makaron z warzywami, 2 rodzaje polędwicy i tuńczyka, a z resztek powstała przepyszna zupa! Grunt to dobra organizacja pracy i świadomość Zobacz więcej
Kolejny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.. 4 kromki chleba 4 jajka 30 dkg kiełbasy cebula 15 dkg sera żółtego sól,pieprz Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć chleb.Jajka roztrzepać Zobacz więcej
Przepis powstał bardzo spontanicznie , zastanawiałam się jak wykorzystać czerstwy chleb zalegający w chlebaku i tak przez wrzucenie do miski kilku składników wyszedł super przepis , smak kąsków jest Zobacz więcej
Canederli, to potrawa typowa dla krajów południowych, tj. Włoch i Austrii. Jest klasycznym daniem tzw. kuchni ubogiej. Osobiście zakochałam się w tym daniu... Niby niepozorne, ale jakże intrygujące i Zobacz więcej
Nie lubię marnować jedzenia ,więc jak zostanie mi chleb który jest już delikatnie mówiąc czerstwy robię takie właśnie zapiekane kanapki .Kiedyś tylko smażyłam ,ale ilość wchłanianego tłuszczu przez Zobacz więcej
Przyznaję się bez bicia, że to nie jest mój autorski przepis :) Ja jedynie go trochę zmodyfikowałam na własne potrzeby. Szukałam inspiracji do wykorzystania czerstwego chleba, ale nie chciałam robić Zobacz więcej
Super pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba (albo nie do końca udanego eksperymentu chlebowego, który utknął na czarną godzinę w zamrażarce). W oryginalnym przepisie wykorzystane zostały czerstwe Zobacz więcej
Ciepłe śniadanka to, to co ja lubię najbardziej. Na przykład dzisiaj przygotowałam sobie tosty. Chleb na zakwasie, który ostatnio głównie jadam zrobił się czerstwy więc był dodatkowy pretekst do Zobacz więcej
Weekend, pora na śniadanie a w chlebaku czerstwy chleb. Jeśli w lodówce znajdziemy jeszcze ze 3 parówki i 2-3 jajka to mamy wszystko co jest potrzebne na świetne sycące śniadanko! I żeby było jasne- Zobacz więcej
go prezentuję. Nie ma wątpliwości, że przepis jst praktyczny: pozwala “zutylizować” czerstwy chleb i ziemniaki z wczorajszego obiadu. Wystarczy dokupić dwie cukinie i mamy pyszne danie, delikatne w Zobacz więcej
Pierwsze płatki śniegu sprawiają, że wracam myślami do najpiękniejszej zimy w moim życiu jaką przeżyłam w południowym Tyrolu, wspaniałe widoki i cudowna kuchnia, coś co na zawsze zostanie w mojej Zobacz więcej
Co zrobić z dobrym chlebem, którego nie zdążyliśmy zjeść i podsuszył się porządnie? Na pewno nie wyrzucać. Pokroić w kostkę, namoczyć i zrobić wspaniałe kotleciki z pieczarkami. Skład jest bardzo Zobacz więcej