czerwona borówka do mięsa

wykonanych konfitury i tych sklepowych ;) BORÓWKA CZERWONA (BRUSZNICA) DO MIĘS - Z LIMONKĄ, RUMEM I KARDAMONEM Składniki: - 1 kilogram borówek - 500 gram cukru - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 1 Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg borówek czerwonych 0,5 kg gruszek 3 łyżki cukru 1 szklanka wina czerwonego Gruszki obieram i kraje w kostkę, dodaje borówki, podlewam małą ilością wody (tak aby zakryło dno) i gotuje Zobacz więcej
Dzikie mięso bażantów, sos z czerwonego wina i cierpkie nadzienie z dodatkiem borówki brusznicy i kasztanów, to wyjątkowo wykwintne oraz niecodzienne danie, tylko na wyjątkowe okazję. Zobacz więcej
1 mała polędwiczka na osobę 150 g mrożonej lub świeżej borówki czerwonej. Może być też taka ze słoiczka 1 średnia cebula sól, pieprz klarowane masło Polędwiczki umyć osuszyć doprawić sola i pieprzem. Zobacz więcej
Znacie borówkę czerwoną zwaną również brusznicą? wiele osób nie wie o czym mowa. Pani na ryneczku sprzedawała ją pod nazwą żurawina leśna, przy zakupie proszę kilogram borówki a ona na to że nie ma Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pierś z kurczaka z plastrem ananasa oraz małym kleksem z konfitury z czerwonych borówek. Słona pierś z kurczaka idealnie komponuje się ze słodkim ananasem i kwaśną borówką czerwoną. Zobacz więcej
Przedstawiam dziś przepis na konfiturę z borówek mojej Babci. Dostałam od niej kilka słoików, a jej wyroby zawsze są przepyszne, więc postanowiłam podzielić się z Wami jej przepisem. Wykonanie jest Zobacz więcej
2 litry borówki ( oczyścić i opłukać ) 2 gruszki (kroimy na drobno ) szklanka cukru pół szklanki miodu naturalnego pół szklanki porto ( lub inne czerwone wino ) Wszystko wkładamy do garnka z grubym Zobacz więcej
Makaronik palce lizać. Lekki, w sam raz na ciepłe popołudnie i jako danie poprzedzające gofrową ucztę:). Gofrów nie udało mi się sfotografować, ale były bardzo dobre. Z bitą śmietaną, malinami i Zobacz więcej
1 opakowanie cukru waniliowego skórką otarta z 1 cytryny ok. 450g owoców: borówki, maliny, czerwone porzeczki Wykonanie Herbatniki trzeba drobno rozkruszyć ( ja zrobiłam to tłuczkiem do mięsa :) ) i Zobacz więcej
Borówka leśna czyli brusznica. Tak samo jak czarne jagody borówki zbieramy w lesie. Można też dostać je na bazarach. W przeciwieństwie do borówek ogrodowych brusznica ma czerwone owoce. Kwaskowaty Zobacz więcej
Przy okazji chodzenia po lesie za grzybami nazbieraliśmy z Piotrem trochę czerwonych borówek. Chciałam przygotować z nich pyszną konfiturę. Taka konfitura jest świetnym dodatkiem do mięsa, Zobacz więcej
Borówki, zwane także brusznicą lub czerwoną jagodą, to bardzo dobry owoc na nalewkę. Borówki można zebrać samemu w lesie lub kupić na targu. Kieliszek nalewki borówkowej podany do mięsa znacznie Zobacz więcej
Pełna witamin sałatka z młodego szpinaku, listków botwinki i orzechów, z dodatkiem koziego twarożku. Całość polałam sosem przygotowanym z czerwonej borówki „do mięs i serów” (takiego niezbyt słodkiego Zobacz więcej
zabraknąć zapiekanego camemberta z konfiturą borówkową. Składniki (na 2 porcje): 1 camembert konfitura lub dżem z borówki lub żurawiny (najlepiej użyć takiej do mięs, ponieważ jest mniej słodka) Zobacz więcej
Lubicie sałatki z dodatkiem owoców? Zdecydowanie najczęściej w sałatkach ląduje ananas z puszki, ale mnie już dawno się przejadł. Dlatego postanowiłam wypróbować coś nowego – połączenie słodkiej Zobacz więcej
Tarta jak jest, każdy widzi. A z tą było tak. Odszukałam w lodówce końcówki konfitury z truskawek i rabarbaru, galaretki z czerwonych winogron, galaretki z borówek (lub innych słodkich, Zobacz więcej
Pyszna, soczysta karkówka wieprzowa pieczona w borówkach, co nadaję jej charakteru smaku i winności. SKŁADNIKI dla 4 osób: 1 kg karkówki wieprzowej 3-4 łyżki borówki czerwonej (brusznicy) ze słoika Zobacz więcej
Typowy, z posmakiem świąt pieczony schab przeniknięty smakiem tartego kolorowego pieprzu i czerwonej cebuli. Po upieczeniu wyjątkowego smaku nadaje żurawina oraz borówka. Schab jest kruchy i soczysty, Zobacz więcej
kilka rozgniecionych ziaren jałowca sól,pieprz wykonanie: Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej Zobacz więcej